El carrer del Xipreret és molt més que un conjunt de cases històriques: és un espai de vida, de relacions i de memòria compartida. Així ho reflecteix el documental Gent de Xipreret, un poble dins la ciutat, que esdevé un projecte de memòria històrica recent, centrat en les transformacions viscudes en aquest entorn emblemàtic de L’Hospitalet durant la segona meitat del segle XX. L’acte de presentació del documental tindrà lloc el dimecres 21 de maig, a les 18 hores, a l’Auditori Barradas.
Després de la projecció del documental, s’iniciarà un fòrum de conversa amb els protagonistes del documental i el públic assistent. Hi haurà l’oportunitat d’escoltar i fer preguntes a les persones que apareixen al documental i altres del carrer del Xipreret que també assistiran a la presentació.
La idea original i el guió és de Lluïsa Carmona; la direcció i la producció, de Jordi Carreras, i la realització i l’edició, d’Andrés Pino de Conjunto Vacío Estudio Creativo. El documental ha rebut el suport del Museu de L’Hospitalet i de l’Ajuntament de L’Hospitalet.
La peça audiovisual recull els testimonis d’una generació de veïns i veïnes que van viure en primera persona el pas d’un poble rural a una gran ciutat. Amb les seves paraules, s’hi construeix un relat col·lectiu que posa en valor tant els canvis urbanístics i socials com els vincles humans i la manera de viure que han caracteritzat aquest espai al llarg dels anys.
El documental dona veu també a persones de generacions més joves i a nous residents que han decidit fer del Xipreret casa seva, reforçant la idea d’un veïnat viu, integrador i en constant transformació. Aquest projecte reivindica també el seu valor com a patrimoni immaterial i etnològic, una manera de viure i de relacionar-se que forma part de la identitat de la ciutat.
Ajuntament de L'Hospitalet