Notícies

Històric de projectes

Projectes 2021

 • AGERMANAMENT SENSE FRONTERES

  Títol del projecte: Portar l'aigua al centre de formació de les associacions de dones agricultores
  Resum del projecte:

  El projecte persegueix com a objectiu general aconseguir que la dona sigui un actor en el desenvolupament de les societats rurals en condicions d'igualtat amb l'home. La formació com a eina principal per aquest empoderament de la dona i la inversió en recursos que la incorporin al món del treball al voltant de l'agricultura autòctona rural, són dos elements per aconseguir aquest objectiu.

  Zona d'actuació:

  Camerun

  Finançament: 4.200,00€
 • ACCIÓ SOLIDÀRIA I LOGÍSTICA
  Títol del projecte: Millora de les condicions de vida de la població afectada pel pas de les tempestes tropicals Eta i Iota al Departament de Cortés
  Resum del projecte: La intervenció se centrarà a minimitzar els efectes del pas de les tempestes tropicals Eta i Iota al departament de Cortés, Hondures. Donada la nostra presència a la zona des de fa més de 20 anys, desenvolupàrem les accions a dos municipis on ASL ja té una experiència de treball prèvia. Les activitats se centraran a recuperar les instal·lacions de dues escoles, donat que representen serveis bàsics de la població, i actualment no estan en condicions aptes per a ser restablerts
  Zona d'actuació: Hondures
  Finançament: 5.915,00€
 • ALTERNATIVA INTERCANVI AMB PÒBLES INDÍGENES
  Títol del projecte: Llavors de sobirania alimentària per la justícia de gènere, econòmica i ambiental vers Covid
  Resum del projecte: El projecte actual pretén enfortir la capacitat productiva de dones indígenes de dos departaments de Guatemala, mitjançant la capacitació tècnica-productiva, l'assessorament en la gestió comunitària de sistemes productius i la implantació de maquinària para la transformació de productes. Així mateix, es pretén millorar la percepció i posició social de les dones gràcies a l’apoderament sobre els seus drets i l’enfortiment organitzatiu per la participació i incidència en espais de decisió.
  Zona d'actuació: Guatemala
  Finançament: 6.716,63€
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'ENGINYERS SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Desarrollo sostenible mediante compostaje y agroecología con perspectiva feminista
  Resum del projecte: Aquest projecte arriba en el context de la crisi sanitària mundial a causa de la Covid-19. Se centra principalment en l'enfortiment de la cadena agroecològica, promovent accions de desenvolupament sostenible dels recursos naturals mitjançant el compostatge, i també l'agricultura ecològica al districte Kamuvucuane, des de la perspectiva feminista.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Finançament: 11.767,08€
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE FIBROSI QUÍSTICA
  Títol del projecte: Tothom tenim drets, ells també
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén assegurar la millor del control de la malaltia i, per tant, la qualitat de vida dels nens i nenes afectades de FQ a Nicaragua mitjançant la compra de materials de reposició i reactius per l'equip per a proves d'ions en suor per al diagnòstic de la malaltia.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 3.580,00€
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ INTERNACIONAL PEL DESENVOLUPAMENT ONGD ALKARIA
  Títol del projecte: Estimular l'esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al nord Marroc
  Resum del projecte: El projecte que es presenta sorgeix a partir de tres conjuntures confluents degudes a la situació actual al Marroc. Una primera conjuntura sorgeix de la motivació de recuperar, després de l'any COVID, el desenvolupament de projectes i accions de l'entitat al Nord del Marroc que apostin per activar noves alternatives socials i econòmiques per al jovent. Una segona conjuntura vol posar la dona marroquina al centre i aposta per un projecte transformador on la dona marroquina sigui la principal i única beneficiària del projecte en curs. Finalment, la tercera conjuntura vol mantenir els llaços existents amb les contraparts i la ciutat de Chefchaouen (recomanació transmesa pel mateix departament de cooperació de L'Hospitalet de Llobregat).
  Zona d'actuació: Marroc
  Finançament: 6.565,00€
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ INTERNACIONAL PEL DESENVOLUPAMENT ONGD ALKARIA
  Títol del projecte: SOLIDARITAT AMB BEIRUT
  Resum del projecte: El projecte és la continuació de l'acció d'ajuda humanitària engegada el passat 2020 arran de l'explosió a Beirut el 4 d'agost del 2020. El projecte ara vol fer el retorn d'aquella acció al mateix temps que denunciar i sensibilitzar la situació d'una ciutat tan propera com la ciutat de Beirut. La realitat COVID i post-COVID ens ha fet oblidar les problemàtiques globals del nostre món i ens ha fet més fràgils en la solidaritat envers els altres.
  Zona d'actuació: LÍBAN
  Finançament: 4.382,25
 • ASSOCIACIÓ L'HOSPITALET AMB EL SÀHARA
  Títol del projecte: Millora de la salut als Centres d'educació especial, discapacitat sensorial, dispensari de Castro i col·lectiu de llevadores. Camps de refugiats sahrauís
  Resum del projecte: El projecte consisteix a promocionar i millorar la salut als Centres d'Educació Especial i als Centres de Discapacitat Sensorial dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf, Algèria i de continuar amb l'atenció mèdica bàsica al Dispensari Mèdic de Castro a Smara i amb l'atenció mèdica que proporcionen les llevadores a les dones sahrauís en fa que l'embaràs, part i puerperi sigui controlat en exclusiva per les llevadores locals.
  Zona d'actuació: Algèria(Sàhara)
  Finançament: 9.800,00€
 • ASSOCIACIÓ VEN LUMON
  Títol del projecte: Àfrica colors. Trobada de les ONG de cooperació amb Àfrica
  Resum del projecte: En una societat diversa com la que hi viu a L'Hospitalet crear espais on compartir les diferents formes d'afrontar els reptes de la Humanitat i de la vida quotidiana és molt important per a la cohesió social de la ciutat i per millorar la convivència. Aconseguir el màxim d'empatia entre els ciutadans i ciutadanes i el màxim de reconeixement dels altres, de la seva forma de viure i d'entendre la vida, és fonamental perquè L'Hospitalet segueixi sent la ciutat d'acollida que és des de fa segles.
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 1.958,33€
 • ASSOCIACIÓ VEN LUMON
  Títol del projecte: Espai dona i salut de Sembaly
  Resum del projecte: El projecte Dona i Salut de Seably vol ser un nou espai de sensibilització i d'empoderament de les dones d'aquesta població pel que fa a la millora de les condicions sanitàries pròpies i de la seva família, amb una cura molt especial per als infants i també un servei que millori les seves condicions físiques, subjectes a un fort desgast pel fet de fer-se càrrec de triturar el gra dels cereals i la iuca amb sistemes manuals i fer la vogada al riu, situat molt lluny del nucli d'habitatges.
  Zona d'actuació: Costa d'Ivori
  Finançament: 4.316,25€
 • CATRATXHOS, ASOCIACIÓN COOPERACIÓN CON HONDURAS
  Títol del projecte: Apoyo a las famílias vulnerables de la colonia Nueva Capital en respuesta al Covid-19
  Resum del projecte: El present projecte vol procurar l'alimentació i les condicions higièniques i de contagi mínim de 200 famílies en situació d'extrema pobresa, agreujada per la crisi de la Covid-19 a la població de la Nueva Capital (Tegucigalpa, Hondures) en l'última fase d'emergència, abans de la desescalada que tornarà a permetre l'activitat educativa a Hondures.
  Zona d'actuació: Hondures
  Finançament: 4.070,52€
 • FUNDACIÓ CATALANA AKWABA
  Títol del projecte: Fem Eco: Connectem el gènere i el medi ambient a l'escola i al món - 2a fase
  Resum del projecte: És un programa adreçat principalment a l'alumnat i professorat de centres educatius catalans. L'objectiu és formar una ciutadania activa i crítica amb les actituds discriminatòries vers les persones i les vulneracions en el medi; capaç d'identificar aquestes vulneracions, integrant la perspectiva d'EGBDH i els ODS (ODS 4 i ODS 11) que generi propostes de transformació al centre educatiu, en els seus projectes de convivència o altres de centre, en l'entorn local i el mundial a través d'estratègies compartides pel foment de la cura de les persones i el medi.
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 17.333,33€
 • FUNDACIÓ INTERNACIONAL OLOF PALME
  Títol del projecte: L'educació eina indispensable pel futur dels infants a Guinea Equatorial
  Resum del projecte: El projecte presentat dóna continuïtat als projectes desenvolupats per la Fundació amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet a Guinea Equatorial des de fa quinze anys. Partint de l’experiència obtinguda i d’acord amb la petició expressa dels beneficiaris, el projecte aprofundeix el treball sobre els drets dels infants i adolescents, treballant tant amb persones adultes com amb menors, dins i fora de les escoles
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 6.444,00€
 • FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA - SINDICALISTES SOLIDARIS
  Títol del projecte: Salut sexual reproductiva i treball digne a les escoles de El Salvador
  Resum del projecte: Aquest projecte consisteix en la implementació d'una campanya de formació sobre els elements bàsics del Treball Digne amb una perspectiva de gènere que promou l'equitat i la igualtat i coneixements sobre salut sexual reproductiva. La pandèmia de la Covid-19, ha provocat que s'hagués de reestructurar el plantejament inicial del projecte, combinant formacions presencials i telemàtiques del professorat realitzades per una psicòloga. Es realitzaran 20 cursos presencials i 8 en format en línia dirigits a mestres organitzats en el "Sindicato de Trabajadores/as de la Educación Salvadoreña (SITES)".
  Zona d'actuació: El Salvador
  Finançament: 9.750,00€
 • FUNDACIÓ PRIVADA OKUME AZ
  Títol del projecte: Construcció d'un nou mòdul polivalent per a 4t ESBA i tallers d'apoderament per a les dones de Bata
  Resum del projecte: El projecte preveu la construcció d'un mòdul polivalent, per acollir als alumnes de 4t ESBA. Es tracta d'un projecte considerat en el temps. La relació entre la Fundació Okume i la contrapart és dilatada. La construcció es durà a terme per professionals autòctons així com l'adquisició de materials, es duran a terme a la regió impactant així sobre l'economia local
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 13.650,00€
 • FUNDACIÓ PRIVADA OKUME AZ
  Títol del projecte: Emergència a Bata
  Resum del projecte: El 7 de març de 2021 van saltar pels aires els polvorins de l'exèrcit situats al barri Nkoantoma, de Bata a Guinea Equatorial. Els desperfectes han estat quantiosos el projecte busca reconstruir, mitjançant personal autòcton, i repara les aules de l'escola, així com els habitatges dels mestres afectats
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 4.291,67€
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2021. Comunitats saludables i sostenibles a Mopti
  Resum del projecte: Mali és un dels països amb índexs de desenvolupament humà més baix del món. El pobre accés a aigua i sanejament és una pesada càrrega per a les persones i les famílies afectades, especialment per a les dones, i en moltes ocasions és causa i efecte de pobresa i vulnerabilitat social. A la regió de Mopti, amb 2.037.330 habitants (cens del 2009, un 50,54% de dones), un 78% de la població viu en situació de pobresa i els accessos a servei.
  Zona d'actuació: Mali
  Finançament: 4.795,84€
 • FUNDACIÓ SOLIDARITAT UB
  Títol del projecte: Promoción del derecho al agua y al saneamiento en las escuelas primarias de la región de Saint Louis-Senegal
  Resum del projecte: La FSUB té una llarga experiència en projectes de gestió d'aigües, principalment en la gestió sostenible d'aigües residuals, amb diverses actuacions entre les quals es detecten les executades al Senegal. El projecte intervindrà al Municipi de Fass Ngom, al departament de Saint-Louis, on existeix una necessitat important de millora d'accés a l'aigua i sanejament, del que se'n beneficiaran més de 150 alumnes.
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 18.898,50€
 • FUNDACIÓ VICENTE FERRER
  Títol del projecte: Millorar l'accés i la qualitat de la salut maternoinfantil en situació de pandèmia a través d'un nou centre Anganwadi a la comunitat rural d'Ankanpali
  Resum del projecte: La present proposta s'emmarca en el context d'una crisi sociosanitària sense precedents a l'Índia causada per la pandèmia de la Covid-19. El projecte respon a les necessitades de salut maternoinfantil de les comunitats rurals empobrides a través de la construcció d'un nou centre a Anganwadi, infraestructura que acull activitats de nutrició, salut i desenvolupament per infants així com per a noies adolescents, embarassades i mares.
  Zona d'actuació: Índia
  Finançament: 13.856,84€
 • KASAMU AKU PROJECTES ONG
  Títol del projecte: Centre de dones i joves a Carbousse, recursos per combatre la Covid-19
  Resum del projecte: La població de Cabrousse està situada dins la Comuna-Municipalitat de Diembering i el Departament d'Oussouye, una subdivisió de la regió de Ziguinchor a la regió natural anomenada Casamance que es troba al sud del Senegal, al sud de Gàmbia. Es tracta d'un territori fèrtil habitat principalment per l'ètnia Diola, culturalment molt diferent dels Wolof del nord del país. Existeix un enfrontament històric entre el nord i el sud del país que es remunta fins a la colonització europea, les conseqüències del qual segueix patint la regió de la Casamance.
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 2.770,83€
 • MEDICUS MUNDI MEDITERRÀNIA - MMMED
  Títol del projecte: Fortalecimiento del Sistema de Salud del municipio de Riberalta (Bolívia) para reducir la mortalisad y mobilidad debidas al Covid-19 - Fasse II
  Resum del projecte: El projecte dotarà de material de bio-seguretat i protecció per als professionals de salut del Municipi de Riberalta. Medicus Mundo actuarà com a assistència tècnica, aportant també assessoria per aconseguir millores sostenibles en la capacitat de resposta dels municipis enfront de la Covid-19.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Finançament: 16.332,56€

Projectes 2020

 • Associació de Cooperació Fallou ONGD

  Títol del projecte: Programa de prevenció i sensibilització de la COVID-19 de la Posté de Santé Dar Salam
  Resum del projecte: Recolzar i finançar el Programa de Prevenció i Sensibilització de al COVID-19 que el Poste de Santé de Dar Salam (Comunitat Rural de Dialakoto) ha dissenyat per poder disposar del material sanitari bàsic per evitar el contagi i propagació del virus entre la població (gels, mascaretes, guants, etc.); garantir la seguretat dels professionals sanitaris; i desenvolupar una campanya de sensibilització en els poblats circundants
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 9.000,00 €
 • Agermanament Sense Fronteres
  Títol del projecte: Empoderament de les dones al Camerun, enfortint les cooperatives rurals
  Resum del projecte: L'Actuació és la continuació de la desenvolupada als darrers anys i que s'emmarca dins el Programa de suport a les dones PAEF (acrònim en francès de Programme d'Activites Economiques des Femmes). L'objectiu general del projecte és aconseguir que la dona sigui un actor en el desenvolupament de les societats rurals en condicions d'igualtat amb els homes.
  Zona d'actuació: Camerún
  Finançament: 6.000,00 €
 • Asociación KidsUcrania
  Títol del projecte: Ningún niño sin cama ni pupitre
  Resum del projecte: Moltes famílies desestructurades (alcohol, malalties, desplaçament forçós a causa del conflicte amb Rússia) no es poden fer càrrec dels seus fills i els envien a orfenats, on a causa de les escasses ajudes que reben del govern no s'hi pot garantir un nivell de vida adequat. Per això KidsUcrania pretén dotar d'equipaments a aquests orfenats, a fi que els orfes puguin tenir una vida digna.
  Zona d'actuació: Ucraïna
  Finançament: 5.000,00 €
 • Asociación Mujeres Burkina
  Títol del projecte: Ampliación de la formación en Salud del centro NEB la Bombou - Boassa
  Resum del projecte: L'associació Delinwende amb el suport de l'Associació Mujeres Burkina lluita per l'empoderament de la dona i l'atenció als més desafavorits. En aquesta línia, la finalitat d'aquest projecte és contribuir a la millora de la salut mitjançant l'adaptació de l'espai, guanyant una aula per fer formació en sanitat i salut familiar contra la COVID-19
  Zona d'actuació: Burkina Fasso
  Finançament: 5.000,00 €
 • Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF)
  Títol del projecte: Desarrollo del compostaje mediante la implantación de mejoras con enfoque de género
  Resum del projecte: El projecte se centra en el sector dels GRSU amb enfocament concret en la gestió i reciclatge de residus del Districte Kamuvukwane, Maputo. L'actual projecte és la continuació del treball iniciat en el projecte pilot anterior, on es van establir les bases per a la creació d'una planta de compostatge comunitària.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Finançament: 10.000,00 €
 • Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional per el Desenvolupament. ONGD AL KARIA
  Títol del projecte: Ajuda humanitària de la ciutat de Beirut, Líban
  Resum del projecte: L'explosió del 4 d'agost al port de Beirut al Líban va deixar a 300.000 persones sense llar i va generar tot un seguit de necessitat infraestructurals i materials al país.
  En aquest projecte pretenem poder aportar des del municipi de L'Hospitalet de Llobregat, qui prèviament ja ha tingut relacions amb la ciutat, una ajuda econòmica d'emergència
  Zona d'actuació: Líban
  Finançament: 6.010,00 €
 • Associació Catalana Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament. ONGD AL KARIA
  Títol del projecte: Suport a l'oficina municipal d'assumptes socials de Xauen i prevenció de riscos en activitats associatives
  Resum del projecte:

  Els darrers quatre anys l'organització ha enfocat els seus projectes a Xauen en el traspàs de coneixements nord-sud com una mesura d'impulsar sectors professionals que ajudin a millorar les perspectives laborals dels joves. El muntanyisme professional i la construcció-rehabilitació de medines han estat els dos sectors d'intervenció

  Zona d'actuació:

  Marroc

  Finançament: 11.000,00 €
 • Associació L'Hospitalet amb el Sáhara
  Títol del projecte: Millora de la salut als Centres d’Educació Especial i els Cetnres de Discapacitat Sensorial dels campaments de refugiats Sahrauís de Tindouf
  Resum del projecte: El projecte consisteix a promocionar i millorar la salut als Centres d'Educació Especial i als Centres de Discapacitats Sensorials dels Campaments de refugiats sahrauís de Tindouf. El projecte s'executa mitjançant aportacions periòdiques, per tal que els responsables del projecte al terreny comprin i distribueixin els aliments per als esmorzars als 5 centres d'educació especial i als 4 centres de discapacitats sensorials de les diferents wilayes.
  Zona d'actuació: Algèria - Sàhara
  Finançament: 7.000,00 €
 • Associació L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Vacances en pau 2020. Ajudem a pal·liar els efectes de la COVID-19 als camps de refugiats de Tindouf
  Resum del projecte: A causa de la Pandèmia del COVID -19, L'Hospitalet amb el Sàhara planteja un projecte alternatiu a fi que les famílies dels nens disposin de l'alimentació bàsica i productes d'higiene bàsica conjuntament amb diverses activitats (activitats esportives, tallers de primers auxilis, jocs tradicionals...) per tal de suplir les que no es podran fer a L'Hospitalet.
  Zona d'actuació: Algèria - Sàhara
  Finançament: 12.000,00 €
 • Associació Ven Lumon
  Títol del projecte: Pou solar, aigua per Seambly
  Resum del projecte: Instal•lació d'un pou d'aigua a la població de Seambly, situada a la Regió de Man de Costa d'Ivory. El pou estarà dotat per un motor d'extracció alimentat per una instal•lació fotovoltaica. L'aigua que utilitzen actualment prové d'una bassa que rep filtracions i ha causat brots de diverses malalties
  Zona d'actuació: Costa d'Ivory
  Finançament: 8.500,00 €
 • Catratxhos, associació de cooperació amb Hondures
  Títol del projecte: Apoyo a las familias vulnerables de la colonia Nueva Capital en respuesta al Covid-19
  Resum del projecte: Es procurarà l'alimentació i les condicions higièniques i de contagi mínim a 200 famílies en probresa extrema agreujada per la crisi de la COVID-19 a l'assentament de Nova Capital a Tegucigalpa, a la darrera fase d'emergència, abans que la desescalada econòmica a Hondures permeti que reobrin les escoles i les famílies puguin tornar a generar ingressos.
  Zona d'actuació: Hondures
  Finançament: 5.314,60 €
 • Fundació Catalana Akwaba
  Títol del projecte: Fem Eco: connectem el gènere i el medi ambient a l'escola i al món-1a fase
  Resum del projecte: És un programa adreçat principalment a l'alumnat i professorat de centres educatius catalans. L'objectiu és formar una ciutadania activa i crítica amb les actituds discriminatòries vers les persones i les vulneracions en el medi; capaç d'identificar aquestes vulneracions, integrant la perspectiva d'EGBDH i els ODS (ODS 4 i ODS 11) que generi propostes de transformació al centre educatiu, en els seus projectes de convivència o altres de centre, en l'entorn local i el mundial a través d'estratègies compartides pel foment de la cura de les persones i el medi
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 20.000,00 €
 • Fundació Josep Comaposada - Sindicalistes solidaris
  Títol del projecte: Suport d’emergència COVID19 El Salvador
  Resum del projecte: Amb la pandèmia de COVID-19 i a la tempesta tropical Amanda les cooperatives a les quals donava suport a la Fundació Josep Comaposada cooperatives s'han vist molt afectades. L'objectiu és donar una eina orientada a promoure i a enfortir les mesures sanitàries i a garantir la reactivació de les cooperatives i la seva futura viabilitat i amb això el benestar dels beneficiaris/es i de les seves famílies i comunitats.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Finançament: 15.265,00 €
 • Fundació Privada Okume AZ
  Títol del projecte: Construcció d'un nou mòdul per a l'ensenyament del 3r curs d'ESBA (Educació Secundària Obligatòria) a l'escola Balmes-Bata
  Resum del projecte: Els membres de la Fundació Okume AZ s'han reunit amb les autoritats de Bata i han pogut certificar la bona gestió i reputació que té l'escola Balmes-Bata a la zona d'actuació. Es considera convenient seguir complementant l'escola amb espais i recursos adients que facilitin una educació integral i de qualitat als alumnes i famílies, evolucionant sobre el sistema educatiu autòcton. Per això és pretén la construcció, adequació i posada en marxa d'un nou mòdul destinat al 3r curs d'ESBA.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 18.000,00 €
 • Fundació Solidaritat UB
  Títol del projecte: Suport municipal a l’acollida de persones refugiades i procedents de zones en conflicte a L'Hospitalet de Llobregat
  Resum del projecte: Proporcionar un habitatge digne a tres persones refugiades al municipi de L'Hospitalet, acompanyament en la seva inclusió social, acadèmica i laboral. Així mateix es desenvoluparà una tasca sensibilitzadora en vers la ciutadania mitjançant la itinerància d'una exposició fotogràfica
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 29.520,00 €
 • Fundación Vicente Ferrer
  Títol del projecte: Reforçar la capacitat de resposta sanitària davant la pandèmia de la Covid-19 en els districtes d'Anantapur i Kumool, Andhra Pradesh, Índia
  Resum del projecte: La proposta se centra en l'equipament d'hospitals als districtes d'Anantapur i Kurmool de la regió D'Andra Pradesh a l'índia a fi de proporcionar serveis sanitaris necessaris a les víctimes infectades pel virus en condicions de màxima seguretat, així com equipaments de protecció per al personal sanitari dels hospitals. El projecte també inclou la formació del personal sanitari en quan a protocols i atenció als casos de COVID-19
  Zona d'actuació: Índia
  Finançament: 12.000,00 €
 • Kasamu Aku
  Títol del projecte: Construcció del Centre de Dones i joves a Cabrousse. Fase 3
  Resum del projecte: Continuitat d'una actuació per ajudar les dones de Cabrousse. Les dones de la regió tenen poques oportunitats per accedir a feines remunerades donat que els homes prenen les decisions; per aquest motiu la construcció d'un espai de relació per empoderar les dones i maximitzar les seves oportunitats a través de l'elaboració de productes artesanals.
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 9.000,00 €
 • Medicus Mundi Mediterrània
  Títol del projecte: Fortalecimiento el Sistema de Salud del municipio de Riberalta (Bolivia) para reduir la mortalidad y morbilidad debidas al COVID-19
  Resum del projecte: Arran de la pandèmia de COVID-19, Medicus Mundi hi ha dissenyat un pla per enfortir el sistema de salut de Riberalta a la regió de Beni a Bolívia mitjançant l'adquisició de material de bioseguretat i protecció pels professionals de salut del municipi. A més a més prestaran els seus serveis per assessorar-los i formar-los a fi d'aconseguir una millora de la capacitat sostenible del municipi.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Finançament: 14.996,81 €

Projectes Anteriors

 • Associació Tres Quarts per Cinc Quarts

  Títol del projecte: AULA DE DRETS HUMANS DE L'HOSPITALET
  Resum del projecte: L'associació Tres quarts per cin quarts organitza, des de 1994, diferents activitats a la ciutat de L'Hospitalet. Actes oberts a tota la ciutadania, debats i conferències. Totes les activitats de l'entitat s'emmarquen dins d'un objectiu general: fomentar que els ciutadans i les ciutadanes tinguin opinió crítica. Es realitzen tallers als centres educatius de la ciutat, tant a l'ESO com al batxillerat, així com cursos d'extensió universitària
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 9.000,00 €
  Any: 2019
 • Acció Solidaria i Logística
  Títol del projecte: Millora de la situació socioeconòmica de les dones i joves de la Comunitat de Medina Boudialabou (Senegal)
  Resum del projecte: Projecte amb objectiu d'augmentar la participació de la dona en la vida socioeconòmica de la comunitat de Boudialabou, el projecte persegueix l'apoderament de 85 dones agrícultores i 20 joves de la comunitat mitjançant la capacitació i construcció de pous i einas i insums agrícoles
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 6.814,36 euros
  Any: 2019
 • Agermanament Sense Fronteres
  Títol del projecte: EMPODERAMENT DE LES DONES AL CAMERUN, ENFORTINT LES COOPERATIVES RURALS
  Resum del projecte: L'Actuació és la continuació de la desenvolupada als darrers anys i que s'emmarca dins el Programa de suport a les dones PAEF (acrònim en francès de Programme d'Activites Econoiques des Femmes). L'objectiu general del projecte és aconseguir que la dona sigui un actor en el desenvolupament de les societat rurals en condicions d'igualtat amb els homes
  Zona d'actuació: Camerun
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2019
 • Agrupació Esportiva Santa Eulàlia
  Títol del projecte: 28a MILLA URBANA DE SANTA EULÀLIA I 10a SOLIDÀRIA - CIUTAT DE L'HOSPITALET MEMORIAL DAVID SÁNCHEZ I ÓSCAR VIZCAINO
  Resum del projecte: 28a MILLA URBANA DE SANTA EULÀLIA I 10a SOLIDÀRIA - CIUTAT DE L'HOSPITALET MEMORIAL DAVID SÁNCHEZ I ÓSCAR VIZCAINO
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 41.060,00 €
  Any: 2019
 • Asociación Mujeres Burkina
  Títol del projecte: INSTALACIÓN DE LA CUBIERTA DEL EDIFICIO DISPENSARIO - BOASSA
  Resum del projecte: La associació Delinwende amb el suport de l'Asociació Mujeres Burkina lluita per l'empoderament de la dona i l'atenció als més desafavorits. En els últims anys s'han iniciat formacions en educació bàsica, tallers de costura, bordat, l'atenció als nens i nenes als centres Neb la Boumbou a Boassa. S'han realitzat campanyes d'audiometria i control de pes/talla per al control de la desnutrició
  Zona d'actuació: Burkina Fasso
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2019
 • Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF)
  Títol del projecte: Fortalecimiento de la GRSU en la ciudad de Maputo a través de la participación ciudadana y la comunicación para la mejora de la calidad del ambiente de la comunidad integrando la perspectiva de génereo
  Resum del projecte: El proyecto se centra en el sector de los GRSU con enfoque concreto en la gestión y reciclaje de residuos orgànicos del Distrito ka-Maxakeni, Maputo. El actual proyecto es la continuación del trabajo iniciado en el proyecto piloto anterior, donde se establecen las bases para la creación de una planta de compostaje comunitaria
  Zona d'actuació: Moçambic
  Finançament: 13.317,84 €
  Any: 2019
 • Associació Catalana de Fibrosi Quística
  Títol del projecte: Tothom tenim drets, ells també
  Resum del projecte: A través d'aquest projecte es preten assegurar la millora del control de la malaltia i per tant la qualitat de vida dels nens i nenes afectats per Fibrosi Quística a Nicaragua mitjançant la compra d'equips mèdics, oximetres de pols i aspiradors portàtils per enfortir els processos d'atenció mèdica dels pacients amb Fibrosi Quística que són ingressats en el servei de Pneumologia de L'Hospital
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2019
 • Associació Club d'esplai La Florida
  Títol del projecte: Un projecte d'acció i sensibilització en favor dels Drets Humans dels infants del barri de La Florida - Les Planes
  Resum del projecte: L'esplai treballa des de fa més de 30 anys en un plantejament per garantir l'acces a l'educació i al lleure de qualitat, anb una mirada educativa i socioedicativa, d'una educació en valors democràtics, la solidaritat, cooperació i el compromis de millorar la societat
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 3.000,00 €
  Any: 2019
 • Associació de Cooperació Fallou ONGD
  Títol del projecte: Projecte de Restauració i ampliació de les infraestructures de l'escola del Poblat de Dar Salam
  Resum del projecte: L'escola de primària del poblat de Dar Salam forma part del programa d'agermanament entre escoles senegaleses i catalanes des del 2015; en aquesta fase s'implementara una cuina i menjado, sala de mestres, aula-biblioteca, un nou sistema de panells solars i zopnes de pati de l'escola amb elements per què els alumnes diposin de diferents espais per jugar
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 9.000,00 €
  Any: 2019
 • Associació L'Hospitalet amb el Sáhara
  Títol del projecte: Millora de la salut als Centres d'Educació Especial i els Centres de Discapacitats Sensorials dels campaments de refugiats Sahrauís de Tindouf
  Resum del projecte: El projecte consisteix en promocionar i millorar la salut als Centres d'Educació Especial i als Centres de Discapacitats Sensorials dels Campaments de refugiats sahrauís de Tindouf. El projecte s'executa mitjançant aportacions periòdiques, per tal que els responsables del projecte al terreny comprin i distribueixin els aliments per als esmorzars als 5 centres d'educació especial i als 4 centres de discapacitats sensorials de les diferents wilayes
  Zona d'actuació: Algèria - Sàhara
  Finançament: 7.000,00 €
  Any: 2019
 • Associació L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Vacances en pau per a infants Saharauís - Estiu 2019
  Resum del projecte: En aquest projecte, famílies hospitalenques acolliran a nenes i nens sanrahauís durant els mesos de juliol i agost, pretén donar aquest infants la possibilitat de viure un a realitat diferent a la que viuen als campaments de refugiats de Tinduf des del 1975. Aprofitaran l'estada per a realitzar visites i revisions mèdiques
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 22.000,00 €
  Any: 2019
 • Catratxhos, associació de cooperació amb Hondures
  Títol del projecte: Enfortiment del centre de capacitació juvenil i que dóna suport a la gestió de les quatre escoles ubicades a la colònia marginal de la Nova Capital a Tegucigalpa, Hondures
  Resum del projecte: Projecte amb l’objectiu d’enfortir el segon centre de capacitació juvenil d’ACOES, ubicat a la colònia marginal de la Nueva Capital a Tegucigalpa, afavorint d’aquesta manera la participació de joves universitaris, ex alumnes de quatre escoles que ACOES ha desenvolupat en aquesta mateixa colònia i voltants
  Zona d'actuació: Hondures
  Finançament: 6.000,00 euros
  Any: 2019
 • Comissió de Cultura de Can Serra
  Títol del projecte: MILLORES I EQUIPAMENTS EN CENTRES COMUNITARIS DE MASAYA
  Resum del projecte: La Fundació de les CEB's de Masaya acull varis projectes des de 1994 i últimament s'han centrat principalment en dos: Els nous locals de Fratresm centre de persones amb discapacitat i els menjadors infantils "Gaspar Garcia Laviana" i "Oscar Ataulfo Romero"
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2019
 • Comissió de Festes "La Gresca" Collblanc - La Terrasa
  Títol del projecte: XXV FESTA DE LA DIVERSITAT DE L'HOSPITALET
  Resum del projecte: XXV edició de la Festa de la Diversitat de L'Hospitalet, es celebrarà el 16 de juny de 2019 al Parc de la Marquesa; tenim prevista la col.laboració de més de 60 ONG, col.lectius d'immigrants i de solidaritat i entitats mediambientals
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 41.060,00 €
  Any: 2019
 • Fòrum L'Hospitalet - Espai Intereligiós
  Títol del projecte: Mapeig i sensibilització de la diversitat cultural i religiosa a la ciutat
  Resum del projecte: Es pretén mostrar la realitat sociològica de la ciutat a partir de la diversitat cultural i religiosa transformada en aquests vin últims anys en motiu del fet migratori. S'elaborarà un mapeig digital de totes les entitats religioses i espirituals de la ciutat amb les dades bàsiques de cadascuna
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 5.097,00 €
  Any: 2019
 • Fundació Catalana Akwaba
  Títol del projecte: Com vivim? Convivint: per una escola i un món sostenible i amb cultura de pau – 2a Fase
  Resum del projecte: Programa adreçat principalment a l'alumnat i professorat, així com les famílies dels centres educatius. L'objectiu és formar una ciutadania activa i critica amb les actituds discriminatòries vers les persones i les vulneracions en el medi; capaç d'identificar aquestes vulneracions, integran la perspectiva d'EGBDH i que generi propostes de transformació als centres educatius
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 20.000,00 €
  Any: 2019
 • Fundació Internacional Olof Palme
  Títol del projecte: Educar en Drets dels Infants: La infància com a aposta de futur a Guinea Equatorial
  Resum del projecte: El projecte presentat per la Fundació Internacional Olof Palme per al 2019 dóna continuïtat als projectes desenvolupats per la Fundació amb el suport de l'Ajuntament de L'Hospitalet a Guinea Equatorial des de fa quinze anys. Partint de l'experiència obtinguda i d'acord amb la petició expressa dels beneficiaris, el projecte aprofundeix el treball sobre drets dels infants i adolescents
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 9.015,60 €
  Any: 2019
 • Fundació Privada Daniel Shah & Núria Toneu
  Títol del projecte: Aigua potable per Tripurangar, India. Projecte Construcció 12 pous d’aigua potable de gran profunditat, per al proveïment d’aigua potable a 540 persones de la població rural de Tripuranagar, a l’estat de West Bengal, India
  Resum del projecte: El projecte consisteix en la construcció de 10 pous d'aigua potable de bomba manual per l'abastament de 540 persones de la població de Tripurangar, Índia. Projecte desenvolupat al món rural, consisteix en la construcció de pous d'aigua potable en zones estratégiques per tal d'abastar al major nombre possible d'habitants
  Zona d'actuació: India
  Finançament: 2.910,00 €
  Any: 2019
 • Fundació Privada Okume AZ
  Títol del projecte: CONSTRUCCIÓ D'UN NOU MÒDUL PER A L'ENSENYAMENT DEL 2n CURS D'ESBA (Educació Secundària Bàsica) A L'ESCOLA BALMES - BATA
  Resum del projecte: Durant els últims viatges, els membres de la Fundació Okume AZ s'han reunit amb les autoritats de Bata, i han pogut certificar la bona gestió i reputació que té l'escola a la zona, donant com a resultat l'augment de nombre d'alumnes. Així doncs es considera convenient continuar amb l'ampliació dels espais de l'escola per a donar recorregut acadèmic als joves de la zona
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 21.000,00 €
  Any: 2019
 • Fundació Privada Ulls del Món
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2019. Atenció Oftalmològica a la regió de Mopti
  Resum del projecte: El projecte pretén contribuir a la millora de la salut ocular de la població de la regió de Mopti, a la República de Mali. Les línies principals del projecte són: atenció oftalmològica i óptica a través de diagnòstics, intervencions quiruúrgiques, tractament i seguiment post operatori de la població amb escasos recursos econòmics
  Zona d'actuació: República de Mali
  Finançament: 12.000,00 euros
  Any: 2019
 • Fundació Solidaritat UB
  Títol del projecte: SUPORT MUNICIPAL PER A L'ACOLLIDA DE PERSONES REFUGIADES I/O PROVINENTS DE ZONES EN CONFLICTE A L'HOSPITALET
  Resum del projecte: Proporcionar un habitatge digne a tres persones refugiades al municipi de L'Hospitalet, acompanyament en la seva inclusió social, acadèmica i laboral. Així mateix es desenvolupara una tasca sensibilitzadora en vers la ciutadania mitjançant l'itinerància d'una exposició fotogràfica
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 29.520,00 €
  Any: 2019
 • Fundación Vicente Ferrer
  Títol del projecte: Mejora del acceso y la calidad del agua para consumo humano mediante la instalación de 1 planta potabilizadora de gestión comunitaria en el distrito de Anantapur, India
  Resum del projecte:

  Projecte destinat a habilitar i afavorir l'accés a un dret bàsic com és l'accés a l'aigua potable de forma segura a la comunitat de Mangalamadaka a la regió de Bathalapali al districte d'Anantapur a la Índia a través de la posada en funcionament d'una potavilitzadora i millorant la informació, educació y consciencia sobre aigua i sanejament

  Zona d'actuació: India
  Finançament: 10.000,00 €
  Any: 2019
 • Grup de dones de Can Serra
  Títol del projecte: CONSOLIDAR EL TREBALL D'ALFABETITZACIÓ
  Resum del projecte: Promoció integral de la dona, des de promoure l'alfabetització com la organització de tallers que puguin ser productius per a les dones que els fan. Davant el creixement de maltractaments a les dones, també treballen amb la policia de la ciutat per poder acollir aquestes dones i poder resoldre problemàtiques que tenen vers els fills, sovint, fruit de les violacions
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2019
 • Joves per la Igualtat i la Solidaritat
  Títol del projecte: EngLHoba't: Tallers de Cinema Cooperatiu
  Resum del projecte: Proposta educativa que fomenta la reflexió dels i les joves sobre què vol dir cooperar. Es fa a través de l'audiovisual, i partint d'una visió no etnocèntrica del que és la diversitat cultural que permet valorar els Drets Humans, la cultura de pau, la convivència i la cohesió social com a fites reals i vivencials
  Zona d'actuació:

  Espanya

  Finançament: 5.880,00 €
  Any: 2019
 • Kasamu Aku
  Títol del projecte: Construcció del Centre de Dones a Cabrousse. Fase 2
  Resum del projecte: Continuitat d'una actuació per ajudar les dones de Cabrousse. Les dones de la regió tenen poques oportuniutats per accedi a feines remunerases donat que els homes prenen les decisions; per aquest motiu la construcció d'un espai de relació per empoderar les dones i maximitzar les seves oportunitats a través de l'elaboració de productes artesanals
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 8.000,00 euros
  Any: 2019
 • Medicus Mundi Mediterrània
  Títol del projecte: Suport a la Formació i Manteniment del Laboratori de Producció de Medicaments - Campaments Sahrauís de Tindouf (Algèria)
  Resum del projecte: Aquest projecte preten dónar continuïtat al treball de desenvolupament iniciat al 1992 per Medicus Mundi als campaments de refugiats sahrauís. Al voltant de 150.000 saharians viuen des de l'any 1975 en aquest refugi al Sud-Oest d'Algèria, a les proximitats de la ciutat de Tindouf, com a conseqüèncuia de la invasió del Sàhra occidental per part de Marroc i Mauritània
  Zona d'actuació: Algèria
  Finançament: 6.293,63 euros
  Any: 2019
 • ONGD Cohesionart
  Títol del projecte: Música i Dansa Africana a l'EMMCA
  Resum del projecte: Es faran 15 tallers, amb una presentació i explicació sobre les danses i instruments més rellevants de l'Àfrica occidental, s'introduirà als/les alumnes al sentit de la cohesió social que tenen aquestes tradicions per mantenir la pau, cohesió, convivència i la inclusió social com a eina de convivència
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 5.027,80 €
  Any: 2019
 • ONGD Cohesionart
  Títol del projecte: Papereria solidària de la Facultat de Dret de Bissau
  Resum del projecte: Creació d'una paperereia solidària a la facultat de Dret de Bissau que redueixi la despesa suportada pels alumnes en els seus estudis. El benefici econòmic directe serà reinvertit a la millora de la formació, adquisició de material d'estudi, en el finaçament de les matrícules als alumnes amb risc d'abandonament per motius econòmics
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Finançament: 5.089,62 €
  Any: 2019
 • Vols Voluntariat Solidari
  Títol del projecte: 1a part Equipament i ampliació aules de l’escola salesiana de secundària a Iaoundé (Camerun)
  Resum del projecte: La casa salesiana de Mimboman a Yaoundé (Camerun) que té el seus orígens el 1994, és un cmplex educatiu la missió del qual és el desenvolupament integral dels joves, especialment els més pobres i desafavorits. La presència salesiana té tres àrees d'acció; educativa i pastoral: Una parroquia, un centre juvenil i un complex escolar professional
  Zona d'actuació: Camerun
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2019
 • Acció Solidària i Logística

  Títol del projecte: Milora de les condicions socioeducatives dels nens i nenes amb discapacitat i trastorns d'aprenentatge dels municipis de Potrerillos, Pimienta i Villanueva (Hondures)
  Resum del projecte: El projecte millora de les condicions socioeducatives dels usuaris i usuàries del Centro Intercomunitario Municipal de Atención a Personas con Discapacidad (CISM) mitjançant la reahbilitació i ampliació de les instal.lacions actuals
  Zona d'actuació: Hondures
  Finançament: 5.308,17 €
  Any: 2018
 • Fundació Internacional Olof Palme

  Títol del projecte: Educar en drets dels infants, aposta de futur a Guinea Equatorial
  Resum del projecte:

  El projecte presentat dona continuïtat als projectes desenvolupats en els darrers 12 anys. En concret aprofundeix el treball sobre els drets de la infància i l'adolescència, treballant tant amb persones adultes com amb nens dins i fora de els escoles. S'han planificat dues línies d'actuació pensades per incidir directament sobre els diversos agents interventors en la realitat sobre els nens, nenes i adolescents guineans

  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 8.285,61 €
  Any: 2018
 • Agermanament sense Fronteres
  Títol del projecte: Anem introduint la perspectiva de gènere a L'Àfrica Subsahariana
  Resum del projecte: Projecte de continuitat amb l'executat a l'any 2017 ; En aquesta nova fase s'introdueix de forma més explícita la perspectiva de gènere a través de les formacions a través de seminaris destinats a diversos col.lectius de dones de Burkina Faso
  Zona d'actuació: Burkina Fasso
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2018
 • Agrupació Esportiva Santa Eulàlia
  Títol del projecte: XXVII Milla Urbana de Santa Eulàlia i IX Solidària, Ciutat de L'Hospitalet - "Memorial David Sánchez i Óscar Vizcaíno"
  Resum del projecte: Esdeveniment esportiu "La Milla Urbana". Aquest any es tracta de la 26ena edició. Els aliments i fons que es recapten es lliuren al Banc d'Aliments de la Creu Roja de la ciutat
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2018
 • Asociación Mujeres Burkina
  Títol del projecte: Instalación de agua y saneamiento del edificio dispensario - Boassa
  Resum del projecte: La asociación Delinwende con el apoyo de la Asociación Mujeres Burkina lucha para el empoderamiento de la mujer y la atención a los mas desfavorecidos. La finalidad del proyecto es contribuir a la mejora de la salud. La instalación de agua y saneamiento es indispensable para llevar a cabo las actividades sanitarias en el nuevo edificio-dispensario
  Zona d'actuació: Burkina Fasso
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2018
 • Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres
  Títol del projecte: Promoció i Defensa dels Drets Humans al Districte Ka-Maxaquene a través de sistemes comunitaris, la comunicació i la cultura pel canvi social
  Resum del projecte: Projecte centrat en el sector GRSU, amb enfoc concret en la gestió del reciclatge de residus orgànics del Districte ka-Maxakeni, Maputo. Al mateix temps té un component clarament basat en Drets Humans, fent arribat intruments a la població considerat com la base del desenvolupament inclusiu i humà, a travès d'accions de sensibilització i donant gran importància a la comunicació mitjançant la ràdio comunitària
  Zona d'actuació: Camerun
  Finançament: 12.000,00 €
  Any: 2018
 • Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament ONGD AL KARIA
  Títol del projecte: Suport professional a la joventut de Tetuan-Xauen del sector de l'arquitectura col.laborativa i la rehabilitació
  Resum del projecte: Projecte de formació teòrica i pràctica per a joves de les poblacions de Xauen i Tetuan relacionats professionalment amb el món de l'arquitectura i la rehabilitació del patrimoni arquitectònic en espais urbans. El projecte compra amb la participació d'estudiants i professorats de la Universitat Politècnica de Catalunya per oferir un plus de qualitat
  Zona d'actuació: Marroc
  Finançament: 13.000,00 €
  Any: 2018
 • Associació Catalana de Fibrosi Quística
  Títol del projecte: Tothom tenim drets, ells també
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén assegurar la millora del control de la malaltia i per tant la qualitat de vida dels nens i nenes afectats de FQ a Nicaragua mitjançant la compra de materials de reposició i reactius per l'equip per a proves d'ions en suor per al diagnòstic de la malaltia
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2018
 • Associació club d’Esplai La Florida
  Títol del projecte: Coneixem els nostres drets. Un projecte d'acció i sensibilització en favor dels drets dels infants del barri de la Florida - Les Planes
  Resum del projecte: Projecte que cerca avaçar en el procés d'inclusió social i cohesió social del barri, des del moment que ens reconeixem, ens apropem, compartim accions i objectiu des del denominador comú
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 3.000,00 €
  Any: 2018
 • Associació de Cooperació FALLOU ONGD
  Títol del projecte: Projecte Agro-Ecològic per l'empoderament de les dones a Dar Salam (Senegal). Fase II: producció i venda d'hortalisses
  Resum del projecte: Projecte per empodera l'Associació de Dones del Poblat de Dar Salam, mitjançant la implementació d'un sistema de cultiu ecològic i una cooperativa Agrícola que permeti la comercialització de la producció, la durabilitat de les infraestructures aportades i la repartició equitativa dels beneficis, augmentant així el poder adquisitiu de les famílies
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 8.950,00 €
  Any: 2018
 • Associació Djumbai
  Títol del projecte: Els horts de Camá Saba i Tabato*
  Resum del projecte: Amb aquest projecte es vol impulsar, fomentar i desenvolupar el treball en els camps agrícoles de grups de dones organitzades. A més de les tasques agrícoles també n'exploten de ramaderes fent cria de cabres, ànecs i gallines. Els productes obtinguts del seu treball són destinats a l'autoconsum i subsistència de la unitat familiar i a la seva comercialització, en el cas de que es produeixin excedents
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Finançament: 4.000,00 € - * L'ENTITAT HA RENUNCIAT A LA SUBVENCIÓ
  Any: 2018
 • Associació L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Millora de la salut als centres d'educació especial i als centres de discapacitats sensorial dels campaments de refugiats Sahrís de Tindouf
  Resum del projecte: El projecte consisteix en promocionar i millorar la salut als Centres d'Educació Especial i als centres de discapacitats sensorials dels campaments de refugiats saharauís a Tindouf
  Zona d'actuació: Algèria
  Finançament: 7.000,00 €
  Any: 2018
 • Associació L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Vacances en Pau per a infants Sahrauís - Estiu 2018
  Resum del projecte: En aquest projecte, famílies hospitalenques acolliran a nenes i nens sanrahauís durant els mesos de juliol i agost, pretén donar aquest infants la possibilitat de viure un a realitat diferent a la que viuen als campaments de refugiats de Tinduf des del 1975. Aprofitaran l'estada per a realitzar visites i revisions mèdiques
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 22.000,00 €
  Any: 2018
 • Associació Tres Quarts per Cinc Quarts
  Títol del projecte: Aula de drets humans de L’Hospitalet
  Resum del projecte: Aquest projecte contarà amb activitats com debats, conferències, xerrades a instituts, cursos d'extensió universitària, exposicions, projeccions, entre d'altres activitats que ajudin a sensibilitzar els ciutadans de L'Hospitalet i augmentar la seva implicació per aconseguir els objectius del Pla de Cooperació. Les activitats volen fomentar els valors dels Drets Humans, la Cultura de Pau, i els Objectius del Mil·lenni, a més d'enfortir l'àmbit de la solidaritat i la preocupació pels reptes globals que afrontem
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 9.000,00 €
  Any: 2018
 • Comissió de Cultura de Can Serra
  Títol del projecte: Millores del centre de discapacitats de Massaya i equipaments als menjadors infantils (Nicaragua)
  Resum del projecte: El projecte que es presenta és la continuació de l'any anterior, s'han pogut aconseguir nous locals per persones discapacitades i ara es recolza el centre amb la compra d'una furgoneta
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2018
 • Comissió de festes "La Gresca" Collblanc - La Torrassa
  Títol del projecte: XXIV Festa de la Diversitat de L'Hospitalet
  Resum del projecte: Celebració de la XXVI Festa de la Diversitat, aquest projecte parteix de la iniciativa de les entitats i ONG's de la ciutat que pretenen sensibilitzar a la ciutadania vers la diversitat. L'objectiu que persegueix el projecte és mostrar la riquesa de les cultures dels barris de L'Hospitalet mitjançant la sensibilització a favor de la diversitat, convivència de cultures i contra el racisme i la xenofòbia
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament:

  31.060,00 €

  Any: 2018
 • Fundació Catalana Akwaba
  Títol del projecte: Per l'apropiació en els centres educatius de l'enfocament vivencial de la cultura de pau i la sostenibilitat global en els seus projectes de convivència - 1a fase
  Resum del projecte: És un programa adreçat principalment a l'alumnat, professarat i famílies de centres educatius. L'objectiu es formar una ciutadania activa i crítica amb les actituds discriminatories vers les persones i les vulneracions en el medi
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 19.000,00 €
  Any: 2018
 • Fundació Internacional Olof Palme
  Títol del projecte: Per la promoció d’una economia justa i global a L'Hospitalet de Llobregat 2018
  Resum del projecte:

  La Fundació Internacional Olof Palme presenta un projecte que consisteix en tres activitats; Un esmorzar-col.loqui amb membres del teixit empresarial de la ciutat; Una conferència oberta a tota la població on es tractaran temes relacionats amb els Drets Humans i una presentació debat oberta a la ciutadania per a cotnraposar opinions i punts de vista sobre un tema en concret

  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 8.285,61 €
  Any: 2018
 • Fundació Privada Daniel Shah & Núria Toneu
  Títol del projecte: Proveïment d'aigua a través de pous d'aigua potable
  Resum del projecte: El projecte consisteix en la construcció de 10 pous d'aigua potable de bomba manual per l'abastament de 450 persones de la població de Kalyanpur, Índia. Projecte desenvolupat al món rural, consisteix en la construcció de pous de gran profunditat i de bomba manual distribuïts en zones estratègiques del poblat per abastar al major nombre possible d'habitants
  Zona d'actuació: Índia
  Finançament: 2.425,00€
  Any: 2018
 • Fundació Privada Pau i Solidaritat
  Títol del projecte: Campanya per l'eradicació del treball infantil al Líban - II
  Resum del projecte: Campanya de sensibilització per promoure l’eradicació del treball infantil al Líban. Elaboració i edició d’una guia sobre el treball infantil. Celebració d’actes de sensibilització en centres educatius
  Zona d'actuació: Líban
  Finançament: 13.000,00 €
  Any: 2018
 • Fundació Privada Ulls del món
  Títol del projecte: Ulls de mali 2018. Atènció fotalmològica a la regió de Mopti
  Resum del projecte: Projecte de continuïtat de recolzament al Pla Estratègic Nacional de Prevenció i Lluita contra la Ceguesa. L’entitat compta amb la implicació i suport del Ministeri de Salut Pública de la regió. El 92% del total de la subvenció sol.licitada (8.000 €) es destinen a la compra de kits de cataractes (o kits oftalmològics)
  Zona d'actuació:
  Finançament: 7.000,00 €
  Any: 2018
 • Fundació Solidaritat UB
  Títol del projecte: Suport municipal per a l'acollida de persones refugiades i provinents de zones de conflicte
  Resum del projecte: Proporcionar un habitatge digne a tres persones refugiades. Realització d'una exposició sobre les causes i conseqüències del refugi a 6 districtes de la ciutat
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 29.520,00 €
  Any: 2018
 • Fundación Aíto García Reneses
  Títol del projecte: Pista de bàsquet "Alegria con Gambo" (Etiòpia)*
  Resum del projecte: Creació i construcció d'una pista de bàsquet a la loalitat de Gambo Etiòpia per crear hàbits saludables i bones praxis en entorns de nenens i nens mitjançant l'esport col.lectiu
  Zona d'actuació: Etiòpia
  Finançament: 4.125,00 € - * L'ENTITAT HA RENUNCIAT A LA SUBVENCIÓ
  Any: 2018
 • Fundación Privada Okume AZ
  Títol del projecte: Construcció d'un nou mòdul per a l'ensenyament del 1er curs d'ESBA (Educació Secundària Bàsica) a l'escola Balmens Bata
  Resum del projecte: L'escola Balmes-Bata ja porta una sèrie d'anys funcionant, en aquest projecte de continuació es vol seguir acompanyant als alumnes de l'escola que ja han acabat l'educació primària, per aquest motiu es preveu la contrucció d'un mòdul per a garantir l'ensenyament del 1er curs d'ESBA (Educació Secundària Bàsica)
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 21.000,00 €
  Any: 2018
 • Fundación Vicente Ferrer
  Títol del projecte: Accés al dret a un habitatge digne amb sanejament bàsic per a 6 persones amb diferents discapacitats i les seves famílies en situació de vulnerabilitat de la regió de Medakasira, Anantaput, Índia
  Resum del projecte: Construcció de 6 habiatges dignes amb sanejament bàsic adequat a la comunitat rural de Cholasamudram de la regió de Madakasira, Anantapur, qu equedara en mans de 6 persones amb diferents discapacitats
  Zona d'actuació: Índia
  Finançament: 10.000€
  Any: 2018
 • Grup Dones de Can Serra
  Títol del projecte: Consolidar el treball d’alfabetització
  Resum del projecte: Recolzament a la Casa de la Mujer Sonia Bello per a que continuï amb la seva tasca de recolzament a la dona de Nicaragua mitjançant la realizació de capacitacions i tallers
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2018
 • Kasamu Aku projectes ONG - Amics de la Kasamance
  Títol del projecte: Construcció del centre de dones a Cabrousse. Fase 1
  Resum del projecte: Actuació per ajudar les dones de Cabrousse. Les dones de la regió tenen poques oportuniutats per accedi a feines remunerases donat que els homes prenen les decisions; per aquest motiu la construcció d'un espai de relació per empoderar les dones i maximitzar les seves oportunitats a través de l'elaboració de productes artesanals
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2018
 • Medicus Mundi Mediterrània
  Títol del projecte: Formació i Manteniment del Laboratori de Producció de Medicaments - Campaments Sahrauís de Tindouf (Algèria)
  Resum del projecte: Aquest projecte preten dónar continuïtat al treball de desenvolupament iniciat al 1992 per medicus mundi als campaments de refugiats sahrauí. Al voltant de 150.000 saharians viuen des de l'any 1975 en aquest refugi al Sud-Oest d'Algèria, a les proximitats de la ciutat de Tindouf, com a conseqüèncuia de la invasió del Sàhra occidental per part de Marroc i Mauritània
  Zona d'actuació: Algèria
  Finançament: 6.000,00€
  Any: 2018
 • Universitat de Barcelona - Àrea de formació complementària
  Títol del projecte: Realització de dos cursos sobre cooperació internacional, resolució de conflictes i drets humans en el marc dels cursos d’estiu Els Juliols de la Universitat de Barcelona.
  Resum del projecte: Realització de dos cursos sobre cooperació internacional, resolució de conflictes i drets humans en el marc dels cursos d’estiu Els Juliols de la Universitat de Barcelona
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2018
 • Agrupació Esportiva Santa Eulàlia de Hospitalet

  Títol del projecte: XXVI Milla Urbana i VII Solidària de Santa Eulàlia- Memorial David Sánchez i Óscar Vizcaíno
  Resum del projecte:

  Esdeveniment esportiu "La Milla Urbana". Aquest any es tracta de la 26ena edició. Els aliments i fons que es recapten es lliuren al Banc d'Aliments de la Creu Roja de la ciutat

  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament:

  6.000,00 €

  Any: 2017
 • Associació club d’Esplai La Florida

  Títol del projecte: Un projecte d’acció i sensibilització en favor dels drets dels infants del barri de la Florida - Les Planes i L’Hospitalet
  Resum del projecte:

  Conjunt d'activitats dirigides a donar a conèixer els drets dels infants (tallers , gimcanes, jocs a les places, participació a fires...

  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 3.000,00 €
  Any: 2017
 • Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

  Títol del projecte: Desafiaments i oportunitats desde les arrels: Percepcions de les llevadores tradicionals i sensibilització en mutilació genital femenina en el nou marc legal que prohibeix la pràctica a Gàmbia
  Resum del projecte:

  Projecte vol contribuir a la prevenció de la MGF a Gàmbia dins del nou marc legal de prohibició de la pràctica. Després de 4 anys d’investigació (2012 a 2016) es volen analitzar les dades per obtenir un informe sobre les percepcions, experiències, pràctiques i resistències de les llevadores tradicionals en relació a la MGF per tal d’extreure’n lliçons apreses i millorar les accions a desenvolupar amb aquest col•lectiu per la prevenció i l’atenció de la MGF al país

  Zona d'actuació: Gàmbia
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2017
 • Fundació Josep Comaposada

  Títol del projecte: Red de Hornos Solidarios para el trabajo decente en El Salvador
  Resum del projecte:

  Creació d'una xarxa de "forns solidaris" al llarg d'un procés formatiu i de creació de cooperatives de tres anys. Durant el primer any, es formaran a les 60 dones beneficiàries de 4 departaments del país

  Zona d'actuació:

  El Salvador

  Finançament:

  13.000,00 €

  Any: 2017
 • Kasamu Aku projectes ONG

  Títol del projecte: Reconstrucció d’impluvi a l’ílla d’Ourong
  Resum del projecte:

  Rehabilitació i condicionament de l'impluvi existent a 'ílla d'Ourong (Casamance, Senegal). Les activitats són els diferents passos o etapes constructives, des del disseny, la compra dels materials, etc. També es preveu la realització d'una formació a la comunitat per a que puguin fer-se càrrec del manteniment de l'obra i la formació en pràctiques d'higiene

  Zona d'actuació:

  Senegal

  Finançament:  5.000,00 € 
  Any: 2017
 • Agermanament sense Fronteres
  Títol del projecte: Formació de la dona camerunesa en el món rural
  Resum del projecte: Programa de formació en perspectiva de gènere per a 47 organitzacions de dones recolzades per l’entitat des del 2014 mitjançant projectes de desenvolupament agrícola (conreu de mandioca)
  Zona d'actuació: Burkina Fasso
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2017
 • Asociación Mujeres Burkina
  Títol del projecte: Ampliar nuevas competencias y formación para contribuir al empoderamiento de la mujer de Boassa
  Resum del projecte: Projecte de formació a un grup de 20 dones de Burkina Faso en confecció tèxtil
  Zona d'actuació: Burkina Fasso
  Finançament: 3.200,00 €
  Any: 2017
 • Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres
  Títol del projecte: Millora de la Gestió de Residus Sòlids Urbans mitjançant la consolidació del teixit associatiu al Districte Municipal de Ka-Maxakeni.
  Resum del projecte: Consolidació del programes de residus a la Ràdio Comunitària al barri de Maxaquene “A” per mitjà de l’apropiació i participació de la comunitat. Es promocionaran les bones pràctiques a través de la conscienciació de la població, la millora en l’eficiència de la recollida a nivell de llar i el paper dels alumnes de les escoles com a potencials activistes locals, així com el enfortiment de les associacions que treballen al districte
  Zona d'actuació: Camerun
  Finançament: 8.938,52 €
  Any: 2017
 • Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament ONGD AL KARIA
  Títol del projecte: Integració laboral dels joves de Xauen en el sector del turisme rural (tercera fase)
  Resum del projecte: Continuïtat del programa iniciat al 2015 per a formar 30 joves com a guies de muntanya o agents de desenvolupament ecoturístics a la ciutat de Xauen
  Zona d'actuació:

  Marroc

  Finançament: 11.000,00 €
  Any: 2017
 • Associació Catalana de Fibrosi Quística
  Títol del projecte: Tothom tenim drets, ells també
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén assegurar la millora del control de la malaltia i per tant la qualitat de vida dels nens i nenes afectats de FQ a Nicaragua mitjançant la compra de materials de reposició i reactius per l'equip per a proves d'ions en suor per al diagnòstic de la malaltia
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2017
 • Associació Cooperacció
  Títol del projecte: Contribuir a l'exercici d'una vida lliure de violències contra les dones i les nenes en els Barris de Kayes N'Dy i Khasso de la Ciutat de Kayes, Mali, a través de la reducció de casos de Mutilacions Genitals Feministes i Matrimonis Precoços
  Resum del projecte: "Projecte que vol contribuir a disminuir les pràctiques tradicionals de mutilació genital i els matrimonis precoços a dos barris de la ciutat de Kayes de Mali.
  Les activitats es centren en la formació en drets humans, la sensibilització de la població en general i l'atenció mèdica i legal a les dones afectades"
  Zona d'actuació: Mali
  Finançament: 10.000,00 €
  Any: 2017
 • Associació de Cooperació FALLOU ONGD
  Títol del projecte: Projecte de salut universal al poblat de Dar Salam, Senegal
  Resum del projecte: Projecte per a la dotació d’infraestructures, mobiliari i equipament per a la casa de salut de Dar Salam (Senegal); concretament, es construeix una vivenda per a l’infermer cap del centre, es moblen les diferents sales, es proporciona material fungible per a les cures i es paguen els sous de tot el personal (infermer, agent de salut i matrona) durant un any
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 8.000,00 €
  Any: 2017
 • Associació Djumbai
  Títol del projecte: Els sons i els valors de la música africana
  Resum del projecte:

  Projecte per a donar conèixer la cultura africana a través de la música realitzant tallers dirigits a alumnat d’escola de primària i de l’escola de música de la ciutat

  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 5.250,00 €
  Any: 2017
 • Associació Djumbai
  Títol del projecte: Escola de música a Bissau
  Resum del projecte:

  Construcció d'una aula de música a la capital de Guinea Bissau

  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Finançament: 3.000,00 €
  Any: 2017
 • Associació L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Millora de la salut als centres d’educació especial dels campaments de refugiats saharahuís de Tinduf
  Resum del projecte: Recolzament als centres d'educació especial dels camps de refugiats de Tindouf per a la compra d'aliments de manera que es proporcioni esmorçar als nens/es que hi assisteixen
  Zona d'actuació: Argelia
  Finançament: 9.000,00 €
  Any: 2017
 • Associació Tres Quarts per Cinc Quarts
  Títol del projecte: Aula de drets humans de L’Hospitalet
  Resum del projecte: Aquest projecte contarà amb activitats com,  debats, conferències, xerrades a instituts, cursos d'extensió universitària, exposicions, projeccions, entre d'altres activitats que ajudin a sensibilitzar els ciutadans de L'Hospitalet i augmentar la seva implicació per aconseguir els objectius del Pla de Cooperació. Les activitats volen fomentar els valors dels Drets Humans, la Cultura de Pau, i els Objectius del Mil·lenni, a més d'enfortir l'àmbit de la solidaritat i la preocupació pels reptes globals que afrontem
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 10.000,00 €
  Any: 2017
 • Comissió de Cultura de Can Serra

  Títol del projecte: Millores del centre de discapacitats de Massaya i equipaments als menjadors infantils (Nicaragua)
  Resum del projecte: El projecte que es presenta és la continuació de l'any anterior, s'ha pogut aconseguir nous locals per persones discapacitades i ara es recolza el centre amb la compra d'una furgoneta
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2017
 • Comissió de festes La Gresca Collblanc- La Torrassa
  Títol del projecte: XXIII Festival de la diversidad en L'Hospitalet
  Resum del projecte: Celebració de la XXIII Festa de la Diversitat, aquest projecte parteix de la iniciativa de les entitats i ONG's de la ciutat que pretenen sensibilitzar a la ciutadania vers la diversitat. L'objectiu que persegueix el projecte és mostrar la riquesa de les cultures dels barris de L'Hospitalet mitjançant la sensibilització a favor de la diversitat, convivència de cultures i contra el racisme i la xenofòbia
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament:

  31.060,00 €

  Any: 2017
 • Creu Roja a L’Hospitalet
  Títol del projecte: THE REAL PURSUIT. El juego de preguntas que nunca nadie debería hacerse
  Resum del projecte: Joc de rol amb l’objecte d’ empatitzar amb les persones que pateixen migracions forçoses. L’activitat es vol realitzar a 10 centres educatius, amb 4 entitats, a 10 equipaments diversos i en 10 actes transversals de ciutat
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 2.000,00 €
  Any: 2017
 • Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
  Títol del projecte: Contribuir a l’exercici real del dret a la salut de la població refugiada siriana i libanesa més vulnerable a Aarsall, Vall de Bekkaa
  Resum del projecte: Projecte per a l’establiment d’un servei sanitari per a persones refugiades i libaneses en situació de vulnerabilitat a Aarsal, Líban.
  Concretament, es sol•licita a L’Hospitalet la compra i adequació dels equips de cinc serveis mèdics (primària i familiar, pediatria, bucodental, radiodiagnòstic i salut sexual i reproductiva)
  Zona d'actuació: Líban
  Finançament: 10.000,00 €
  Any: 2017
 • Fundació Internacional Olof Palme
  Títol del projecte: Educar en Drets dels Infants, aportació de futur a Guinea Equatorial
  Resum del projecte: El projecte presentat dona continuïtat als projectes desenvolupats en els darrers 12 anys. En concret aprofundeix el treball sobre els drets de la infància i l'adolescència, treballant tant amb persones adultes com amb nens dins i fora de els escoles. S'han planificat dues línies d'actuació pensades per incidir directament sobre els diversos agents interventors en la realitat sobre els nens, nenes i adolescents guineans
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 8.285,61 €
  Any: 2017
 • Fundació Internacional Olof Palme
  Títol del projecte: Per la promoció d’una economia més justa
  Resum del projecte: El projecte consisteix d'una banda en l'organització d'una conferència amb continguts relacionats amb els Drets Humans i la Solidaritat, i per una altre banda, l'organització de dos esmorzars-col·loqui on es convidarà a una personalitat important de l'àmbit de la política o l'economia i on participaran membres representants del teixit empresarial de L'Hospitalet de Llobregat
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 6.528,60 €
  Any: 2017
 • Fundació Pau i Solidaritat
  Títol del projecte: Campanya per a l’eradicació del treball infantil al Líban
  Resum del projecte: Elaboració i edició d’una guia sobre el treball infantil. Celebració d’actes de sensibilització en centres educatius
  Zona d'actuació: Líban
  Finançament: 13.000,00 €
  Any: 2017
 • Fundació Solidaritat UB
  Títol del projecte: Suport municipal per a l'acollida de persones refugiades i provinents de zones de conflicte
  Resum del projecte: Proporcionar un habitatge digne a tres persones refugiades. Realització d'una exposició sobre les causes i conseqüències del refugi a 6 districtes de la ciutat
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 29.520,00 €
  Any: 2017
 • Fundación Privada Okume AZ
  Títol del projecte: Construcció i millora de l’accés a la zona de residència i aules de l’escola Balmes-Bata
  Resum del projecte: Construcció del camí d'accés a la residència d'estudiants de l'escola Balmes-Bata i perforació d'un pou per proveir d'aigua als sanitaris del centre educatiu
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 21.000,00 €
  Any: 2017
 • Fundación Vicente Ferrer
  Títol del projecte: Impulsant el dret a l’educació de 347 noies i nois del districte d’Anantapur
  Resum del projecte: Compra i lliurament de 347 bicicletes per a que alumnes de secundària es puguin desplaçar en millor condicions de seguretat als seus centres educatius
  Zona d'actuació: Índia
  Finançament: 10.000,00 €
  Any: 2017
 • Grup Dones Can Serra

  Títol del projecte: Consolidar el treball d’alfabetització
  Resum del projecte: Recolzament a la Casa de la Mujer Sonia Bello per a que continuï amb la seva tasca de recolzament a la dona de Nicaragua mitjançant la realització de capacitacions i tallers
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2017
 • L’Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Vacances en Pau per a Infants Sahrauís-Estiu 2017
  Resum del projecte: En aquest projecte, famílies de L'Hospitalet acolliran a nenes i nens sahrauís  
  durant els mesos de juliol i agost, pretén donar aquest infants la possibilitat de viure un a realitat diferent a la que viuen als campaments de refugiats de Tinduf des del 1975. Aprofitaran l'estada per a realitzar visites i revisions mèdiques
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 20.000,00 €
  Any: 2017
 • Parròquia de Sant Benet de Can Serra
  Títol del projecte: Consolidació del projecte de salut de les comunitats que pertanyen a la parròquia de St.Gaspar de Taulabé
  Resum del projecte: L'actuació que proposa aquest projecte pretén millorar la salut en les diverses comunitats que depenen de la Parròquia de San Gaspar de Taulabé, per promoure la medicina natural i poder ajudar a les persones que no tenen recursos ni possibilitats d'accedir als centres de salut mitjançant tallers de medicina natural
  Zona d'actuació: Hondures
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2017
 • Ulls del Món
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2017. Atenció oftalmològica a la regió de Mopti
  Resum del projecte: Projecte de continuïtat de recolzament al Pla Estratègic Nacional de Prevenció i Lluita contra la Ceguesa. L’entitat compta amb la implicació i suport del Ministeri de Salut Pública de la regió. El 92% del total de la subvenció sol·licitada (8.000 €) es destinen a la compra de kits de cataractes (o kits oftalmològics)
  Zona d'actuació: Mali
  Finançament: 8.000,00 €
  Any: 2017
 • Universitat de Barcelona- Àrea de Formació Complementària
  Títol del projecte: Realització de dos cursos sobre cooperació internacional, resolució de conflictes i drets humans en el marc dels cursos d’estiu Els Juliols de la Universitat de Barcelona
  Resum del projecte: Realització de dos cursos sobre cooperació internacional, resolució de conflictes i drets humans en el marc dels cursos d’estiu Els Juliols de la Universitat de Barcelona
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2017
 • Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament Al Karia ONGD Catalana

  Títol del projecte: Integració laboral dels joves de Xauen en el sector del turisme rural (segona fase)
  Resum del projecte: El projecte actual es durà a terme amb 13 joves que van aprovar la formació el 2015, es vol desenvolupar un seguit d'accions per legalitzar la seva situació i aprofundir en la posada en marxa de noves ofertes relacionades amb el turisme rural li la gestió dels espais naturals
  Zona d'actuació: Marroc
  Finançament: 10.000,00€
  Any: 2016
 • Agermanament sense fronteres
  Títol del projecte: Empoderament de les dones col•laborant amb les cooperatives rurals
  Resum del projecte: L'actuació que presenta aquest projecte consisteix a posar en producció 6 camps de mandioca i capacitar amb formació tècnica i de gestió a les dones de les cooperatives per treure el màxim rendiment a la recollida i comercialització de la mandioca dels camps que es van plantar durant el 2014 i el 2015
  Zona d'actuació: Camerun
  Finançament: 5.000,00€
  Any: 2016
 • Agrupació Esportiva Santa Eulàlia de Hospitalet
  Títol del projecte: XXV Milla Urbana i VII Solidària de Santa Eulàlia- Memorial David Sánchez i Óscar Vizcaíno
  Resum del projecte: Projecte de sensibilització transversal on la solidaritat de manera específica uneix dos conceptes com son l'esport i la ciutadania per tal de manifestar el desacord amb les situacions de desigualtats que imperen avui dia en el món. Es planteja com a objectiu general treballar la sensibilització dels ciutadans de L'Hospitalet recordant la situació actual sobre les necessitats que viuen alguns grup marginals amb risc d'exclusió social
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2016
 • Asociación de Cooperación Fallou Associats
  Títol del projecte: Restauració i equipament de l'École Primaire de Dar Salam
  Resum del projecte: L'objectiu d'aquest projecte és el de restaurar íntegrament l'escola del poblat de Dar Salam per augmentar les capacitats educatives, edificant un mur perimetral que impedeixi l'accés del bestiar i dels veïns fora de l'horari lectiu (facilitant el manteniment de material escolar i de les pròpies instal•lacions) així com dotar d'un sistema fotovoltaic per proporcionar energia elèctrica per ordinadors i enllumenat i d'un sistema de canalització per transportar aigua fins els banys i poder facilitar els hàbits higiènics bàsics
  Zona d'actuació: Senegal
  Finançament: 7.826,00 €
  Any: 2016
 • Asociación Mujeres Burkina
  Títol del projecte: Posada en funcionament de la guarderia de parvulari i el menjador del Centre de Boassa
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén crear una escola d'educació infantil (llar d'infants i parvulari) per a nens de 6 anys en situació d'alt risc d'exclusió i precarietat biopsicosocial. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és vetllar pel seu desenvolupament físic i intel•lectual, i garantir una alimentació diària, cura i educació dels nens de l'escola
  Zona d'actuació: Burkina Faso
  Finançament: 3.254,00€
  Any: 2016
 • Associació Catalana d'Amistat amb Nicaragua, Casa de Nicaragua Barcelona
  Títol del projecte: Alfabetització a la Regió Autònoma Atlàntic Sur. La singularitat Rama
  Resum del projecte: Aquesta entitat proposa com a projecte alfabetitzar a la població analfabeta de les comunitats Rama-Kreole de Nicaragua, l'objectiu principal és l'alfabetització directa i capacitació especialitzada als membres de la comunitat per consolidar la dinàmica educativa dels mateixos
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 5.000,00€
  Any: 2016
 • Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres
  Títol del projecte: Projecte d'identificació per consolidar les accions de la plataforma de la societat civil del Districte de K-Maxaquene (Maputo)
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén iniciar un procés que permeti identificar una nova contrapart i realitzar un procés d'escolta i de treball conjunt amb les associacions de la Plataforma que permeti establir prioritats en les accions futures. El canvi de dimensió de treballar amb OCBs al barri, al salt qualitatiu de treballar amb un ens de segon nivell com plataforma, requereix d'un procés d'identificació per part de l'entitat sol·licitant que determini una estratègia d'intervenció futura
  Zona d'actuació: Maputo
  Finançament: 7.725,39 €
  Any: 2016
 • Associació Catalana de Fibrosi Quística
  Títol del projecte: Tothom tenim drets, ells també
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén assegurar la millora del control de la malaltia i per tant la qualitat de vida dels nens i nenes afectats de FQ a Nicaragua mitjançant la compra de materials de reposició i reactius per l'equip per a proves d 'ions en suor per al diagnòstic de la malaltia
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 7.000,00 €
  Any: 2016
 • Associació Club d'Esplai La Florida
  Títol del projecte: Tots som La Florida
  Resum del projecte: Aquest projecte té com objectiu principal contribuir al desenvolupament d'una consciència intercultural que s'adreci a la comprensió dels costums, cultura, llengua i valors de la diversitat dels usuaris participants del projecte. Es pretén facilitar la inclusió social dels infants i joves nouvinguts, proporcionant coneixements sobre el medi social que els acull
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2016
 • Associació Cooperacció
  Títol del projecte: Suport a la exigibilitat del drets a una vida lliure de violències per les dones víctimes a Colòmbia
  Resum del projecte: Aquest projecte contribueix a l 'enfortiment de les capacitats d' exigibilitat del dret a una vida lliure de violència vers les dones víctimes de violència i conflictes armats colombians
  Zona d'actuació: Colòmbia
  Finançament: 10.000,00 €
  Any: 2016
 • Associació Djumbai
  Títol del projecte: Reconstrucció d'un habitatge per allotjament d'estudiants
  Resum del projecte: Aquest projecte tracta de dur a terme la reconstrucció d'un habitatge d'una dona i el seu fill que degut als temporals van perdre la seva casa, alhora servirà com allotjament per a dos/ quatre estudiants provinents de poblacions rurals que no tenen lloc on allotjar-se a la ciutat i així poder seguir amb la seva formació acadèmica
  Zona d'actuació:

  Guinea Bissau

  Finançament: 3.000,00 €
  Any: 2016
 • Associació joves per la igualtat i la solidaritat, joves com tu (JIS)
  Títol del projecte: En Trànsit. Programa de sensibilització sobre el procés migratori
  Resum del projecte: El projecte tracta uns dels grans temes d'actualitat dels últims anys com és el fenomen de la immigració. Això suposa per Europa tant una oportunitat com un desafiament i requereix de la posada en pràctica de polítiques eficaces relatives a la integració
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2016
 • Associació L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Vacances en Pau per a infants Sahrauís- Estiu 2016
  Resum del projecte: En aquest projecte, famílies hospitalenques acolliran a nenes i nens sahrauís durant els mesos de juliol i agost, pretén donar aquest infants la possibilitat de viure un a realitat diferent a la que viuen als campaments de refugiats de Tinduf des del 1975
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 23.000,00 €
  Any: 2016
 • Associació L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Millora de la salut als centres d'educació especial dels campaments de refugiats sahrauís de Tinduf
  Resum del projecte: El projecte consisteix a promocionar i millorar la salut als centres d'educació especial dels campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Poder alimentar aquests nens un cop al dia és un dels principals objectius del projecte, per garantir un àpat al dia
  Zona d'actuació: Algèria
  Finançament: 6.000,00 €
  Any: 2016
 • Associació Tres Quarts per Cinc Quarts
  Títol del projecte: Aula dels Drets Humans de L'Hospitalet
  Resum del projecte: Aquest projecte contarà amb activitats com debats, conferències, xerrades a instituts, cursos d'extensió universitària, exposicions, projeccions, entre d'altres activitats que ajudin a sensibilitzar els ciutadans de L'Hospitalet i augmentar la seva implicació per aconseguir els objectius del Pla de Cooperació. Les activitats volen fomentar els valors dels Drets Humans, la Cultura de Pau, i els Objectius del Mil•lenni, a més d'enfortir l'àmbit de la solidaritat i la preocupació pels reptes globals que afrontem
  Zona d'actuació: Espanya
  Finançament: 10.000,00 €
  Any: 2016
 • Comissió de Cultura de Can Serra
  Títol del projecte: Millores i equipaments en centres comunitaris de Masaya
  Resum del projecte: El projecte que es presenta és la continuació de l'any anterior, s'ha pogut aconseguir nous locals per persones discapacitades i ara es treballa per donar suport aquelles persones que d'una manera organitzada treballen per integrar-se a la societat i es formen per poder desenvolupar un treball remunerat que aporti ajuda a l'economia familiar
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2016
 • Fundació Internacional Olof Palme
  Títol del projecte: Drets de la Infància i l'Adolescència a Guinea Equatorial
  Resum del projecte: El projecte presentat dona continuïtat als projectes desenvolupats en els darrers 11 anys. En concret aprofundeix en el treball sobre els drets de la infància i l'adolescència, treballant tant amb persones adultes com amb nens dins i fora de els escoles. S'han planificat dues línies d'actuació pensades per incidir directament sobre els diversos agents interventors en la realitat sobre els nens, nenes i adolescents guineans
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 8.218,55 €
  Any: 2016
 • Fundació Josep Comaposada
  Títol del projecte: Enfortiment de la xarxa de dones líders socials per al treball digne al Salvador
  Resum del projecte: Aquest projecte està dissenyat per a formar 500 dones, pertanyents a varies associacions comunals o no i organitzacions socialment establertes, amb aquesta formació es pretén que les participants adquireixin la capacitat d'explicar i promoure dins del seu propi entorn el significat de treball digne
  Zona d'actuació: El Salvador
  Finançament: 13.000,00 €
  Any: 2016
 • Fundació Privada Okume Az
  Títol del projecte: Construcció del taller de tecnologia a l'escola Balmes- Bata. Guinea Equatorial
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén la construcció i posada en funcionament d'un taller de tecnologia amb l'objectiu d'anar més enllà de l'educació tradicional i oferir als nens i nenes un espai on treballar la competència tecnològica. Les competències bàsiques de l'àmbit científic i tecnològic es refereixen a aquelles capacitats que permeten als alumnes resoldre problemes a partir dels coneixements científics i tècnics, així com el domini de processos de l'activitat científica
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Finançament: 20.000,00 €
  Any: 2016
 • Fundació Privada Pau i Solidaritat
  Títol del projecte: Campanya de suport a les treballadores domèstiques migrants al Líban. Fase II
  Resum del projecte: El projecte presentat és la Fase II de l'any anterior, pretén contribuir a la millora de les condicions de vida i laboral de les treballadores domèstiques migrants del Líban. Es vol continuar treballant per millorar la capacitat d'incidència de les dones treballadores en el sector domèstic per la defensa dels propis drets humans laborals
  Zona d'actuació: Líban
  Finançament: 13.000,00€
  Any: 2016
 • Fundació Privada Ulls del Món
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2016. Atenció oftalmològica a la regió de Mopti
  Resum del projecte: Ulls de Mali 2016 pretén contribuir a la millora de la salut ocular de la població de la regió de Mopti. Les línies principals del programa són l'atenció oftalmològica i òptica a través de la consulta, diagnòstica, intervencions quirúrgiques i tractament; el seguiment postoperatori de la població amb escassos recursos econòmics i la dotació de l'equipament, material i medicació necessaris per dur a terme aquesta atenció ocular
  Zona d'actuació: Mali
  Finançament: 8.000,00 €
  Any: 2016
 • Fundación Vicente Ferrer
  Títol del projecte: Apoderament de les comunitats indígenes Chenchus de la zona de SriSailam mitjançant l'enfortiment de les organitzacions comunitàries i la construcció d'un centre comunitari a Mallikarjunapuram
  Resum del projecte: El projecte pretén proporcionar un centre comunitari on dur a terme les reunions comunitàries de la població Chechu de Mallikarjunapuram, serà un espai digne i adequat on es podran reunir els diferents moviments associatius de la comunitat, també s'utilitzarà per dur a terme diferents formacions i capacitacions en temes educatius i culturals per a totes les famílies de la comunitat
  Zona d'actuació: Índia
  Finançament: 10.000,00€
  Any: 2016
 • Grup de dones de Can Serra
  Títol del projecte: Consolidar el treball d'alfabetització
  Resum del projecte: El projecte que presenten aquest  any es basa en l'adequació de la casa on viuen les dones maltractades per a que els seus fills i filles també puguin tenir una estància digne i puguin passar temps junts. Aquest projecte sorgeix del creixement de maltractaments, es treballa juntament amb la policia de la ciutat per poder acollir aquestes dones i poder intentar resoldre la problemàtica que tenen ver els fills, moltes vegades fruit de les violacions que pateixen
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2016
 • Kasamu Aku Projectes ONG (Amics de la Casamance)
  Títol del projecte: Reconstrucció aules per a la promoció socioeducativa de la Guarderia de Cabrousse. Fase III
  Resum del projecte: El projecte planteja la rehabilitació i el condicionament de tots els espais de la guarderia de Cabrousse: les quatre aules, les latrines, la cuina, el menjador i les dues construccions auxiliars. Es planteja fer una rehabilitació de les cobertes dels espais començant per aquells que estan en pitjors condicions de salubritat, utilitzant materials i tècniques de construcció sostenibles. A causa de l'estat actual de les construccions a rehabilitar, les cobertes projectades tenen una estructura independent de la construcció existent
  Zona d'actuació:
  Finançament: 5.000,00 €
  Any: 2016
 • Parròquia Sant Benet de Can Serra
  Títol del projecte: Projecte de Salut a comunitat de la Parròquia de San Gaspar de Taulabé (Hondures)
  Resum del projecte: L'actuació que proposa aquest projecte pretén millorar la salut en les diverses comunitats que depenen de la Parròquia de San Gaspar de Taulabé, promovent la medicina natural per poder ajudar a les persones que no tenen recursos ni possibilitats d'accedir als centres de salut mitjançant tallers de medicina natural
  Zona d'actuació: Hondures
  Finançament: 4.000,00 €
  Any: 2016
 • Comissió de Festes "La Gresca" Collblanc- La Torrassa

  Títol del projecte: XXI Festa de la Diversitat de L'Hospitalet
  Resum del projecte:

  Celebració de la XXI Festa de la Diversitat, aquest projecte parteix de la iniciativa de les entitats i ONG's de la ciutat que pretenen sensibilitzar a la ciutadania a favor de la diversitat. L'objectiu del projecte és mostrar la riquesa de les cultures i de tots els pobles, mitjançant la sensibilització a favor de la diversitat, convivència de cultures i en contra del racisme i la xenofòbia.

  Zona d'actuació:

  Espanya

  Any: 2015
 • Agermanaments Sense Fronteres
  Títol del projecte: Millora de la soberania alimentària a les cooperatives de les dones
  Resum del projecte: Aquest projecte consisteix en ampliar 10 ha de camps de mandioca les plantacions començades l'anterior a 3 cooperatives i , per altra banda, capacitar amb formació tècnica i de gestió i amb recursos materials a les dones de les cooperatives per treure el màxim rendiment de la recollida i comercialització de la mandioca.
  Zona d'actuació: Camerún
  Any: 2015
 • Agrupació Esportiva Santa Eulàlia (A.E.S.E)
  Títol del projecte: XXVI Milla Urbana i VI Solidària de Santa Eulàlia
  Resum del projecte:

  Aquest projecte de sensibilització està dirigit a la ciutadania en general, però principalment als joves i sobretot als més petits en edat escolar. Es plantegen com a objectiu principal el fet de treballar per la sensibilització dels ciutadans de L'Hospitalet, recordant la situació actual de necessitats que viuen alguns grups marginals amb risc d'exclusió social.

  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2015
 • Asociación de Mujeres Burkina
  Títol del projecte: Instalación de agua, ducha y sanitarios en el centro de formación para las mujeres, niños y niñas de Boassa
  Resum del projecte: L'entitat que vol desenvolupar aquest projecte, va adquirir un terreny i s'està construint un centre de formació per a les dones, nens i nenes del barri de Sandongo. El projecte actual contempla la realització de la instal·lació de dutxes, sanitaris per al sanejament, risc i així proporcionar un espai digne i una formació, en bones condicions als beneficiaris.
  Zona d'actuació: Burkina Faso
  Any: 2015
 • Associació Catalana d'Amistat amb Nicaragua. Casa de Nicaragua de Barcelona
  Títol del projecte: Actuación productiva en comunidades indigenas en la RAAS- Nicaragua
  Resum del projecte: Aquest projecte persegueix l'objectiu d'ensenyar a produir raves, cogombres, pipián ayote, chayote, per a fer refrescs i sucs de polpa, els ensenyaran també a cultivar cálalas, pitahayas i els ensenyaran a preparar aquests aliments per solucionar el problema de la desnutrició. A més aquest projecte s'emmarca dins de les estratègies d'alfabetització.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2015
 • Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres
  Títol del projecte: Enfortiment de les capacitats de les autoritats locals i les organitzacions de barri per a la millora de les condicions de vida al Districte de Ka- Maxakeni
  Resum del projecte: EL projecte té l'objectiu d'incrementar les capacitats dels barris de teixit informal del Districte nº3, Districte de Ka- Maxakeni en la defensa del seu Dret a l'Hàbitat a través de la promoció de la ciutadania en els seus Drets i Deures. D'aqeusta manera es pretén que la població sigui la protagonista en la promoció dels Drets, ciutadania, cultura, salut i educació.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Any: 2015
 • Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament. ONGD AL KARIA
  Títol del projecte: Integració laboral dels joves de Xauen en el sector del turisme rural
  Resum del projecte: Aquest projecte realitzarà una formació completa teòrica i activitats pràctiques amb l'objectiu de conèixer els aspectes legals marroquins del treball de guia de muntanya, la formació en matèria de climatologia i ecosistema, seguretat, activitats i tècniques bàsiques, logístiques, primers auxilis... Els curs es realitzarà amb formadors recomanats per l'ajuntament de Xauen i el Ministeri de Turisme i es finalitzarà amb unes proves i valoracions per qualificar el nivell de participants.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2015
 • Associació Club d'Esplai La Florida
  Títol del projecte: La Florida Multicultural
  Resum del projecte: El projecte que presenten té per objectiu principal contribuir al desenvolupament d'una consciència intercultural que s'adreci a la comprensió dels costums, cultura, llengua i valors de la diversitat dels usuaris. A partir d'aquest coneixement i respecte mutu, volen potenciar la cooperació dels infants i joves en l'àmbit de la interculturalitat, fent que aquesta s'estengui a les seves famílies i a la comunitat en general.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2015
 • Associació Cooperacció
  Títol del projecte: Recolzament a l'exigibilitat dels dret a una vida lliure de violències per les dones víctimes de Colòmbia
  Resum del projecte: El projecte busca enfortir les capacitats de les dones víctimes de violències i del conflicte armat exigint-lo, per a gaudir del ple dret a la veritat, la justícia i la reparació. Específicament reforçaran els processos organitzatius de les dones i la seva capacitat d'articulació amb el moviment social de dones per incidir en la protecció i restitució dels seus drets.
  Zona d'actuació: Colòmbia
  Any: 2015
 • Associació de Cooperació Fallou Associats
  Títol del projecte: Caminando hacia la soberania alimentaria en Dar-Salam-Nioufaye
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén fomentar el treball col·lectiu i la implementació d'un hort comunitari per la producció ecològica d'aquelles fruites i verdures fresques per l'autoconsum que forment part habitualment de la dieta però que, per factors tecnològics i socioculturals, no cultiven i han de comprar quan els és possible.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2015
 • Associació de L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Vacances en pau per a infants. Estiu 2015
  Resum del projecte: En aquest projecte algunes famílies de L'Hospitalet acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos de Juliol i Agost, pretén donar a aquests infants la possibilitat de viure una realitat diferent a la seva.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet
  Contrapart local:
  Any: 2015
 • Associació Djumbai
  Títol del projecte: Millores als horts de Bafata
  Resum del projecte: La finalitat que persegueix aquesta entitat amb projecte és impulsar, fomentar i desenvolupar el treball en els camps agrícoles de dones organitzats a Bafata. A més de les tasques agrícoles també n'exploten de ramaderes fent cria de cabres, ànecs i gallines.
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2015
 • Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat, joves com tu
  Títol del projecte: En Trànsit. Programa de sensibilització sobre el procés migratori
  Resum del projecte: Aquest projecte aposta per la transmissió de coneixements entre iguals. Realitzaran una exposició itinerant que tindrà com a escenari l'espai públic, així com diferents equipaments municipals de tot el territori català.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2015
 • Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat, joves com tu
  Títol del projecte: Mejoramiento del sistema de alcantarillado domiciliar del barrio Jorge Cassaly
  Resum del projecte:

  L'acció que presenta aquesta entitat, pretén enfortir la feina iniciada l'any 2014, procurant una resposta a la problemàtica del sistema de clavegueram sanitari dels barris Marvin Marín i sector Los Rodríguez.

  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2015
 • Associació L'Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Millora de la salut dels centres d'educació especial dels campaments de refugiats Sahrauís a Tinduf
  Resum del projecte: El projecte consisteix en promocionar i millorar la salut als centres d'educació especial dels campaments de refugiats de Tindouf, per això les activitats que proposen per aconseguir l'objectiu general presentat dins del projecte són la compra i distribució d'aliments a tots els centres i la difusió d'aquest projecte entre les famílies dels alumnes dels centres.
  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2015
 • Associació Tres Quarts per Cinc Quarts- Espai de debat
  Títol del projecte: L'H amb els DDHH.- "Aula dels Drets Humans de L'H"
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat pretén incrementar la sensibilització dels ciutadans de L'H a favor d'una major implicació en la lluita contra la pobresa i en la cooperació al desenvolupament de països o zones del món que ho necessitin.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2015
 • Comissió de Cultura de Can Serra
  Títol del projecte: Millores del Centre de discapacitats/-des de Masaya i equipaments als menjadors infantils
  Resum del projecte: La Fundació de las CEB's de Masaya ha treballat per recolzar les persones més pobres de la ciutat i donar suport als seus projectes. Aquest any prioritzaran l'adequació dels nous locals per als discapacitats i discapacitades sense deixar les coses més urgents per poder continuar amb el menjador infantil.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2015
 • Fundació Campaner
  Títol del projecte: Medicaments per al dispensari de la Fundació Campaner a Diffa
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén proveir de medicaments el dispensari de Diffa per tal d'ajudar als nens i nenes afectats pel noma i altres malalties i carències.
  Zona d'actuació: Níger
  Any: 2015
 • Fundació Internacional Olof Palme
  Títol del projecte: Drets dels infants a Guinea Equatorial. La infancia com aposta de futur
  Resum del projecte: El projecte aprofundeix el treball sobre els drets dels infants i adolescents, treballant tant amb adults com amb menors, es realitzarà la celebració de la XII edició del seminari de Malabo i de la VI edició del Seminari a Bata, tallers de formació amb nens, nenes i adolescents a Malabo i Bata.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2015
 • Fundació Josep Comaposada
  Títol del projecte: Creación y capacitación de la red de lideresas sociales para el trabajo decente en El Salvador
  Resum del projecte: El projecte consisteix en sensibilitzar i formar a dones líders d'associacions comunals, socials i dels sector informal. Amb aquesta formació, es pretén per una banda, que els participants siguin capaces de promoure i explicar en el seu propi entorn en que consisteix el treball decent , i per una altre, dur endavant els plans per a la seva efectiva implantació mitjançant la creació d'una xarxa de dones líders socials.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2015
 • Fundació Privada Catalana Akwaba
  Títol del projecte: #desfemlesdesigualtats: aprenentatge creatiu per una ciutadania global- 2a fase
  Resum del projecte: La finalitat del projecte és generar una ciutadania activa respecte la defensa dels drets humans i el desenvolupament humà i sostenible. Les estratègies del programa es centren en acciona formatives teòriques i pràctiques adreçades al jovent de 10 a 18 anys de la ciutat de L'Hospitalet.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2015
 • Fundació Privada Okume Az
  Títol del projecte: Construcció de la Biblioteca escolar a l'escola Balmes-Bata
  Resum del projecte: El projecte pretén seguir complementant l'escola amb espais que facilitin una educació integral i de qualitat als alumnes i famílies, es vol realitzar la construcció i posada en funcionament d'una biblioteca escolar per poder treballar amb tranquil·litat.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2015
 • Fundació Privada Okume Az
  Títol del projecte: Rehabilitació de l'orfenat (OCRC-Nepal)
  Resum del projecte: Desprès del terratrèmol d'escala 7,8 que ha succeït al Nepal el passat dissabte 25/04/2015, les ciutats afectades han estat parcialment destruïdes. Okume Az fa anys que gestiona un orfenat a la ciutat de Bhaktapur, desprès del terratrèmol l'edifici ha estat parcialment destruït. El mur de contenció ha caigut i les esquerdes són evidents en la resta de l'edifici. La reconstrucció de l'orfenat és imprescindible per a que els nens i nenes abandonin el carrer i puguin tornar a la seva vida habitual.
  Zona d'actuació: Nepal
  Any: 2015
 • Fundació Privada Pau i Solidaritat
  Títol del projecte: Campanya de suport a les treballadores domèstiques migrants al Líban
  Resum del projecte: El projecte presentat pretén contribuir a la millora de les condicions de vida i de feina de les treballadores domèstiques emigrants del Líban. Es vol millorar la capacitat d'incidència de les treballadores domèstiques en la defensa dels propis drets humans laborals.
  Zona d'actuació: Líban
  Any: 2015
 • Fundació Privada Ulls del Món
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2015. Millora del tractament i la prevenció de les ceguesa evitable a la regió de Mopti
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén seguir contribuint a la millora de la salut ocular de la població de la regió de Mopti. Les línies principals del programa són l'atenció oftalmològica i òptica a través de la consulta, diagnòstic, intervencions quirúrgiques i tractament: el seguiment postoperatori de la població amb escassos recursos econòmics i la dotació d'equipament, material i medicació necessaris.
  Zona d'actuació: Mali
  Any: 2015
 • Grup de Dones de Can Serra
  Títol del projecte: Consolidar el treball d'alfabetització i arreglar el sostre que s'està caient
  Resum del projecte: L'Objectiu principal del projecte aquest any és arreglar el sostre del local on es realitza l'alfabetització de les dones de la "Casa de la mujer Sonia Bello".
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2015
 • Instituto de Cooperación Internacional y Desarrollo Muncipal, INCIDEM
  Títol del projecte: Apoyo a la recuperación del espacio púlico del Barrio de San Sebastián para la concicencia ciudadana y la promoción de la actividad comercial por medio de festivales de puertas abiertas
  Resum del projecte: Aquest projecte busca garantir una millor seguretat pels vianants, per a les persones que transiten sobre la 5 avinguda Sur i el carrer Texincal, així com potenciar i organitzar l'activitat de 30 petits comerciants de la zona ja que es realitzaran activitats programades per estimular l'activitat comercial així com la convivència familiar i la seguretat dels vianants, dins l'espai públic recuperat i ordenat.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2015
 • Kasamu Aku Projectes ONG Amics de la Casamance
  Títol del projecte: Reconstrucció aules per a la promoció socio educativa de la Guarderia de Cabrousse. Fase II
  Resum del projecte: Es planteja fer la rehabilitació de les cobertes dels esplais començant per aquells que estan en pitjors condicions de salubritat, utilitzant materials i tècniques de construcció sostenibles. Degut a l'estat actual de les construccions a rehabilitar, les cobertes projectades tenen una estructura independent de la construcció existent.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2015
 • Parròquia de Sant Benet Can Serra. L'Hospitalet de Llobregat
  Títol del projecte: Consolidació de projecte de Salut de les comunitats que pertanyen a la Pàrroquia de St. Gaspar de Taulabé
  Resum del projecte: L'actuació que proposa aquest projecte pretén millorar la salut en les diferents comunitats que depenen de la Parròquia de Sant Gaspar de Taulabé, volen promoure la medicina natural per poder ajudar a les persones que no tenen recursos ni possibilitats d'accedir als centres de salut.
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2015
 • Solidaritat i Comunicació - SICOM
  Títol del projecte: Món Obert- L'Hospitalet amb els Drets Humans
  Resum del projecte: Aquesta entitat proposa un projecte audiovisual enfocat a fomentar les activitats solidàries, la cooperació internacional i els DD.HH. Té com a objectiu donar a conèixer les activitats solidàries que es fan a la ciutat de L'Hospitalet tant des de l'àmbit de la societat civil com des de les administracions públiques i participar en el debat sobre les millors eines i idees per a construir un món global més just.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2015
 • Universitat de Barcelona
  Títol del projecte: Realització de dos cursos sobre cooperació internacional, resolució de conflictes i drets humans a Els Juliols de la Universitat de Barcelona
  Resum del projecte: Es tracta de dos cursos d'una setmana de duració de la Universitat de Barcelona. Cada curs consta de 30 hores; un és: Construcció de la pau, drets humans i cooperació internacional i l'altre: Conflictes actuals i cooperació internacional. La metodologia consisteix en que els alumnes inscrits assisteixin i participin a classes de dues hores de duració, tant a nivell teòric com pràctic. Al final es farà una taula rodona amb agents important del món de la cooperació per a donar resposta al tema inicial del curs.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2015
 • Universitat Sense Fronteres
  Títol del projecte: Desenvolupament del planejament urbà i consolidació de l'óficina de desenvolupament urbà al municipi d'Oussouye, Senegal
  Resum del projecte: L'actuació té l'objectiu d'enfortir l'oficina tècnica d'urbanisme i dotar-la d'eines per poder gestionar al continu creixement de la comuna i equips informàtics. Els voluntaris desplaçats treballaran en equips tècnics municipals i autoritats locals per tal de conscienciar a l'equip municipal d'Oussoye de la importància d'anticipar-se al creixement de la comuna i gestionar-lo correctament.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2015
 • Acció Solidària Igman
  Títol del projecte: L’H a l’ONGC, solidaritat en temps de crisi
  Resum del projecte: Aquest projecte sorgeix amb la greu crisi econòmica i social que s’està vivint, volen posar en valor la necessitat de reforçar les xarxes de solidaritat i cooperació de la ciutat. De solidaritat amb la ciutat i la seva gent i arreu. Es tracta doncs, de donar un valor a la feina del teixit associatiu local i com aquest interactua amb la ciutat com a eina de cohesió social especialment en aquest moments tan complicats que viu el país i també la ciutat.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Agermanament Sense Fronteres
  Títol del projecte: Cooperatives de dones pel desenvolupament de l’agricultura al camerún
  Resum del projecte: El projecte proposa la creació de cinc camps de mandioca comunitaris per les cinc cooperatives seleccionades, té per objectiu potenciar el paper de la dona dins l’economia familiar, per dotar-la d’independència i dels mitjans per millorar l’alimentació familiar en el camí de la sobirania alimentària i generar recursos econòmics amb la venda de productes de la terra.
  Zona d'actuació: Camerún
  Any: 2014
 • Agrupació Esportiva Santa Eulàlia- ASESE
  Títol del projecte: XXIII Milla Urbana i V Solidària de Santa Eulàlia
  Resum del projecte: Aquest projecte està dirigit cap a infants i joves en edat escolar. El principal objectiu d’aquest projecte és treballar per sensibilitzar als ciutadans de L’H, donant a conèixer i recordant la situació de necessitat que viuen alguns grups marginals amb risc d’exclusió social del teixit social mitjançant l’esport.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Asociación Sani en Catalunya
  Títol del projecte: Projecte de subministraments de materials a l’hospital de Sandiara
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén esmenar els danys materials que va patir l’hospital de Sandiara degut a les intenses pluges durant el 2013. La part de danys materials correspon a diversos materials de l’hospital de la zona que es va malmetre, per la qual cosa, aquesta entitat ha acordat una actuació puntual per
  l’adquisició de diferent material sanitari i 14 matalassos.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2014
 • Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres
  Títol del projecte: Recolzament a la Consolidació de la Plataforma d’Organitzacions de Base (OCBs) del barri de Maxaquenne A per
  Resum del projecte: El projecte que es presenta vol incorporar el fenomen de malbaratament en el treball i discurs de sensibilització i EpD, centrant-se en el malbaratament dels aliments ja que és un fet que es dóna en tota la cadena alimentària, i no només en la fase final.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Any: 2014
 • Associació Catalana d’Amistat amb Nicaragua, Casa de Nicaragua de Barcelona
  Títol del projecte: Yo si puedo seguir, 2º fase de alfabetización en Rama Cay
  Resum del projecte: Consolidació del procés d’alfabetització per adults que s’ha anat desenvolupat a l’illa de Rama Cay de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Sud de Nicaragua, implementant la formació dels alumnes ja alfabetitzats fins l’equivalent a un sisè grau institucional (finalitzar un nivell de primària), amb matèries com matemàtiques o geografia e història mitjançant mètodes audiovisuals de “Yo si puedo”
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2014
 • Associació Club d’Esplai La Florida
  Títol del projecte: Entre Cultures
  Resum del projecte: El projecte Entre Cultures té per objectiu principal sensibilitzar tant a les persones autòctones com a les persones provinent d’altres països a interrelacionar-se de forma positiva donant a conèixer tot allò positiu i afrontant col·lectivament els problemes que es poden generar.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Associació Club d’Esplai La Florida
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu amb menjador a l’agost/ setembre per a infants de L’Hospitalet de Llobergat 2014
  Resum del projecte: Aquesta entitat, té per objectiu principal poder garantir que infants de L’Hospitalet continuïn tenint una alimentació més saludable al mes d’agost a més a més de poder realitzar activitats que les seves famílies no poden assumir.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Associació Club d’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu amb menjador a L’Hospitalet Nord 2014
  Resum del projecte: La finalitat de l’actuació, és desenvolupar un espai socioeducatiu que garanteixi una dieta equilibrada per a infants de 3 a 12 anys de la zona nord de L’Hospitalet, al barri Pubilla Cases, que treballi amb famílies amb greus dificultats socio-econòmiques durant el mes d’agost.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Associació Cooperacció
  Títol del projecte: Organización de mujeres y gobiernos municipales trabajando para mejorar las estrategias de intervención de las
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat, vol contribuir a la eradicació de la violència contra les dones a El Salvador mitjançant la implementació d’una estratègia de intervenció sobre la violència. En aquest projecte es vol involucrar a 7 associacions de dones.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2014
 • Associació Djumbai
  Títol del projecte: Educació en temps de lleure
  Resum del projecte: Aquest projecte persegueix l’objectiu de crear un ambient que afavoreixi l’educació, socialització i integració dels nens en la seva comunitat, com a continuïtat i suport de l’escola, oferint un espai de lleure i interacció a la comunitat, fent activitats lúdiques com a recurs educatiu, creatiu, socialitzador i integrador i aconseguint els recursos materials per a la creació d’un nou espai d'aprenentatge.
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2014
 • Associació Educativa Ítaca de L’Hospitalet
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu
  Resum del projecte: Aquest projecte persegueix l’objectiu d’oferir una espai d’acollida de l’infant durant l’època estival fent compatible la vida familiar amb la del menor i poder garantir tres àpats diaris equilibrats en l’horari escolar als infants de L’Hospitalet que estan en situació de pobresa/risc d'exclusió social i/o amb absència d’un adult referent en l’horari dels menjars.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • ASSOCIACIÓ L’HOSPITALET AMB EL SÀHARA
  Títol del projecte: Millora de la salut als centres d’edcucació especial dels campaments de refugiats Sahrauís de Tinduf, Algèria
  Resum del projecte: El projecte consisteix en promocionar i millorar la salut als centres d’educació especial dels campaments de refugiats de Tindouf, per això les activitats que proposen per aconseguir l’objectiu general presentat dins del projecte són la compra i distribució d’aliments a tots els centres i la difusió d’aquest projecte entre les famílies dels alumnes dels centres.
  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2014
 • Associació L’Hospitalet amb el Sàhara
  Títol del projecte: Vacances en pau per a infants Sahrauís- Estiu 2014
  Resum del projecte: En aquest projecte, famílies de L’Hosiptalet acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos de Juliol i Agost, pretén donar a aquests infants la possibilitat de viure una realitat diferent a la seva dins dels camps de refugiats. Durant els mesos d’estada, s’afavorirà  la millora de la salut dels infants facilitant visites mèdiques i una alimentació completa i saludable.
  Zona d'actuació: L’Hospitalet de Llobregat
  Any: 2014
 • Associació Tres Quarts per Cinc Quarts- Espai de Debat
  Títol del projecte: L’H amb els Drets Humans
  Resum del projecte: Aquest projecte preténr ealitzar activitats de debats, conferències, xerrades, exposicions, projeccions entre d’altres que ajudin a sensibilitzar als ciutadans de L’Hospitalet i augmentar la seva implicació per aconseguir els Objectius del Pla de Cooperació. Les activitats volen fomentar els valors dels Drets Humans, la Cultura de Pau i els Objectius del Mil·lenni.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • C.E. JAIME BALMES S.C.C.L
  Títol del projecte: Orientació i formació per a persones aturades majors de 45 anys de L’Hospitalet (col·laboració amb ASSAT 50)
  Resum del projecte: Aquesta entitat juntament amb ASSAT 50, han fet un treball previ de detecció de necessitats formatives entre els associats, a més de veure activitats emergents a la ciutat de L’Hospitalet, que poden permetre la inserció immediata d'aquestes persones mitjançant aquesta formació, la orientació laboral prèvia i el seguiment posterior.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Centro de Estudios Jaime Balmes, S.C.C.L
  Títol del projecte: Adequació i construcció de l’accés a l’escola Balmes- Bata, i desenvolupament de les seves instal·lacions esportives
  Resum del projecte: En guany, aquesta entitat té l’objectiu d’adequar a l’escola Balmes- Bata des de l’autovia fins les aules, aquest accés ha passat d’haver sofert unes obres per tal que els nens puguin anar cap a les aules, a patir d’un deteriorament constant degut als continus canvis climàtics de la zona.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2014
 • Club Infantil i Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu amb menjador a l’agost per infants de L’Hospitalet
  Resum del projecte: El projecte consisteix en la realització d’un projecte socioeducatiu amb menjador a l’agost, és planteja un projecte amb el recolzament dels educadors de serveis socials i els mestres i educadors de les escoles, assegurar l’accés d’aquests infants amb pocs recursos, que sinó no podrien a una alimentació saludable i alhora la seva participació en activitats de lleure és l’objectiu principal.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Comissió de Cultura Can Serra
  Títol del projecte: Millores i equipaments als menjadors infantils i centre de discapacitats /-ades de Masaya
  Resum del projecte: La Fundació de las CEB’s de Masaya ha treballat per recolzar les persones més pobres de la ciutat i donar suport als seus projectes principalment en els menjadors infantils de la Finca Vida y Esperanza, és per això que un dels principals objectius és el de garantir als infants almenys una menjada al dia.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2014
 • Comissió de Festes “ La Gresca”- Collblanc- Torrassa
  Títol del projecte: XX Festa de la Diversitat
  Resum del projecte: Celebració de la XX Festa de la Diversitat, aquest projecte parteix de la iniciativa de les entitats i ONG’s de la ciutat que pretenen sensibilitzar a la ciutadania a favor de la diversitat. L’objectiu del projecte és motrar la riquesa de les cultures i de tots els pobles, mitjançant la sensibilització a favor de la diversitat, convivència de cultures i en contra del racisme i la xenofòbia.
  Zona d'actuació: L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2014
 • Fundació Catalana de l’Esplai- Club d’Esplai Bellvitge
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu amb menjador a L’Hospitalet Sud 2014
  Resum del projecte: El projecte presentat pretén l’execució d’un casal d’estiu al mes d’agost que garanteixi una dieta equilibrada a infants de 3 a 12 anys de la zona sud de L’Hospitalet de famílies amb greus dificultats socio-econòmiques.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Fundació Internacional Olof Palme
  Títol del projecte: Drets Humans i Desenvolupament Social a Guinea Equatorial: l’autoritat educativa sense autoritarisme
  Resum del projecte: Per dur a terme aquest projecte s’han planificat tres línies d’actuació, pensades per incidir directament sobre els diversos agents interventors en la realitat objecte de la nostra preocupació: els nens, nenes i adolescentes guineans. Aquest conjunt d’esforços permet també donar una major visibilitat de les de cooperació dutes a terme per aquesta entitat.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2014
 • Fundació Josep Comaposada
  Títol del projecte: Escola itinerant per al treball digne del Salvador
  Resum del projecte: El projecte consisteix en posar en marxa la “Escuela itinerante para el trabajo decente de El Salvador” que atendrà cada any la formació de 400 líders sindicals i socials, amb un 40% de dones com a mínim. L’escola actuarà en els 5 departaments del país on la CTD i els sindicats adherits a la ETD volen estendre els seus programes formatius.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2014
 • Fundació Privada Ulls del Món
  Títol del projecte: Millora de l’accessibilitat i disponibilitat en salut ocular de la població refugiada sahrauí
  Resum del projecte: El programa que proposa aquesta entitat pretén donar resposta a les necessitats oftalmològiques i òptiques que el Ministeri de Salut de la República Àrab Sahrauí Democràtica, ha detectat al 2014. L’Objectiu general és millorar la salut visual de la població sahrauí refugiada facilitant l’atenció oftalmològica i òptica millorant les estructures i recursos materials de la xarxa de salut ocular entre la població sahrauí.
  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2014
 • Grup de Dones de Can Serra
  Títol del projecte: Consolidar el treball d’alfabetització i formació de dones de la “Casa de la Mujer Sonia Bello” de Rivas
  Resum del projecte: L’objectiu principal del projecte és l’alfabetització i formació de les dones de la “Casa de la mujer Sonia Bello”, pretén superar la manca de formació i l’analfabetisme de les dones per donar possibilitats per poder tenir una vida digne a través de la lectura i l’escriptura per tal de poder ampliar els seus coneixements i poder assolir feines que puguin ser més productives.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2014
 • Instituto de Cooperación Internacional y Desarrollo Municipal (INCIDEM)
  Títol del projecte: Apoyo a la recuperación urbanística del patrimonio histórico de Santa Tecla- el Salvador. 2ª Fase
  Resum del projecte: Per donar continuïtat al projecte iniciat durant el 2013 i concretar les accions que es van realitzar, l’objectiu del projecte és dotar de sostenibilitat la línia de realització de millores en el Parc de San Martín i activitats de difusió ciutadana de les accions, és realitzarà també de comunicació municipal, una campanya de divulgació de les accions que incideixen en el desenvolupament econòmic local.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2014
 • Joves per la Igualtat i la Solidaritat, joves com tú (JIS)
  Títol del projecte: Escuela de salud preventiva, incidencia y gestión comunitaria
  Resum del projecte:

  Aquest projecte pretén ampliar i actualitzar els coneixements i habilitats vers la salut preventiva, incidència i gestió comunitària dels líders de tres barris mitjançant la implementació d’una escola de capacitació i formació comunitària, que els permeti brindar respostes des de la comunitat als problemes de salut i el medi ambient.

  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2014
 • Kasamu Aku Projectes ONG
  Títol del projecte: Reconstrucció d’aules per a la promoció socioeducativa de la Guarderia de Cabrousse
  Resum del projecte: Aquest projecte planteja fer una rehabilitació de les cobertes dels espais en pitjors condicions de salubritat de la guarderia, utilitzant materials i tècniques de construcció sostenibles. L’Objectiu general que persegueix el projecte és augmentar el potencial humà en les comunitats rurals de Casamance, Senegal.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2014
 • Parròquia de Sant Benet Can Serra, L’Hospitalet de Llobregat
  Títol del projecte: Consolidació projecte de Salut de les comunitats que pertanyen a la Parròquia de St. Gaspar de Taulabé
  Resum del projecte: L’actuació que proposa aquest projecte pretén millorar la salut en les diferents comunitats que depenen de la Parròquia de Sant Gaspar de Taulabé, volen promoure la medicina natural per poder ajudar a les persones que no tenen recursos ni possibilitats d’accedir als centres de salut.
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2014
 • SILO, Camí pel desenvolupament dels nens de Guinea Bissau
  Títol del projecte: Suport a centres d’educació a Guinea Bissau
  Resum del projecte: Aquesta entitat, per tal de millorar l’aprenentatge i la qualitat de l’ensenyament ha construït una ludo biblioteca ja que els alumnes de les zones rurals a casa seva, no disposen de mitjans ni condicions per poder estudiar i per assolir tots els coneixements necessaris. El seu objectiu principal és dotar a aquests centres de els infraestructures necessàries per millorar la qualitat de l’ensenyança, el rendiment de l’apranentatge i reduir l’absentisme escolar.
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2014
 • Solidaritat i Comunicació- SICOM
  Títol del projecte: Món Obert- L’Hospitalet amb els Drets Humans
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat, és audiovisual, que proposa fomentar les activitats solidàries, la cooperació internacional i els DD.HH. Té com objectiu donar a conèixer les activitats que es realitzen a L’Hospitalet, tant des de l’àmbit de la societat civil com des de les adminstracions públiques, i participar en el debat sobre les millors eines iidees per a construir un món global més just i més solidari i equilibrat
  social i econòmicament.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Universitat de Barcelona
  Títol del projecte: Realització de dos cursos sobre cooperació internacional, resolució de conflictes i drets humans a Els Juliols de la Universitat de Barcelona
  Resum del projecte: Aquest any es presenten dos cursos d’una setmana de duració, cada curs constarà de 30 hores i es realitzarà a L’Hospitalet de Llobregat, els cursos són: Construcció de pau, drets humans i cooperació internacional on es farà una reflexió sobre les actuacions de la cooperació internacional en la reconstrucció d’alguns països que han patit un conflicte armat i l’altre curs; Conflictes actuals i cooperació internacional que serà la continuació del curs anterior on es va parlar sobre conflictes bèl·lics internacionals contemporanis i el tractament dels mateixos des de la cooperació internacional.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2014
 • Universitat Sense Fronteres
  Títol del projecte: Construcció de la facultat integral Chiquitana i adequació de l’entorn urbà
  Resum del projecte: L’actuació busca reforçar el sistema educatiu de la regió de la Chiquitanía, a la província de Santa Cruz, es vol recolzar l’educació superior en coordinació amb la UA Gabrial René Moreno i l’Ajuntament de San Ignacio de Velasco. Durant l’execució es posarà en funcionament el tercer lavabo de la facultat i s’adequarà l’espai exterior amb pavimentació dels porxos i l’habilitació d’una aula exterior.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2014
 • ACCIÓ SOLIDÀRIA- IGMAN
  Títol del projecte: L'H a ONGC: som teixit, som ciutat.
  Resum del projecte:

  Aquest projecte, tracta de posar en valor la feina del teixit associatiu local i com aquest interactua amb la ciutat com a eina de cohesió social especialment en aquests moments tan complicats que viu el país i també la ciutat.

  Zona d'actuació: Espanya, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • ACCIÓ SOLIDÀRIA-IGMAN
  Títol del projecte: Recuperar el paisatge humà abans del conflicte enfortint el teixit social-econòmic mitjançant la construcció i reconstrucció dels habitatges.
  Resum del projecte: Creació d'espais de diàleg i de trobades entre comunitats per tal de definir un llistat de necessitats i de perfils dels beneficiaris de les dos entitats de l'administració local de l'Òpstina, alhora que es proporciona un reforç tècnic a les seves actuacions i administració. Es vol crear una comissió mixta que es manté al llarg de tot el projecte amb la intenció de crear la primera passa de treball en conjunt i treure d'aquesta trobada un treball conjunt per al desenvolupament de la zona i de l'espai que comparteixen les diferents comunitats.
  Zona d'actuació: Bòsnia-Hercegovina
  Any: 2013
 • AGERMANAMENT SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Comercialització d'oli de palma per al desenvolupament socioeconòmic de zones rurals del Camerún
  Resum del projecte:

  L'objectiu que persegueix aquest projecte és millorar el desenvolupament econòmic i social de les poblacions de l'entorn on s'instal·larà la unitat de producció d'oli de palma que donarà servei als pagesos de Nyanon i les poblacions de les rodalies.

  Zona d'actuació: Camerún
  Any: 2013
 • AGRUPACIÓ ESPORTIVA SANTA EULÀLIA- AESE
  Títol del projecte: XXII Milla Solidària de Santa Eulàlia
  Resum del projecte: La sensibilització del nostre entorn és el principal objectiu d'aquest projecte solidari-esportiu, per això aquesta entitat vol fomentar el poder donar a conèixer als ciutadans de l'Hospitalet de Llobregat la situació existent en les escoles amb grans necessitats d'atenció a la diversitat i tot això mitjançant l'esport.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • ARQUITECTOS SIN FRONTERAS
  Títol del projecte: Projecte de millora de les capacitats de gestió de desenvolupament de la xarxa nacional de municipis de Moçambic mitjançant el diagnòstic i proposta d'eines de gestió urbanística apropiades a 7 municipis sota l'òptica de bona governança, participació e inclusió social
  Resum del projecte: El projecte preveu la millora de la capacitat de gestió del desenvolupament de 8 autoritats locals a Moçambic mitjançant la feina de suport en la realització de la capacitació institucionals en les eines de gestió urbana o en la seva consolidació com articulador de la feina en xarxa.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Any: 2013
 • ASOCIACIÓN DE COOPERACIÓN FALLOU ONGD
  Títol del projecte: Projecte de formació dels agents sanitaris comunitaris de la comunitat rural de Dialakoto
  Resum del projecte: L'objectiu que pretén aquest projecte és augmentar la qualitat de vida dels habitants de la comunitat rural de Dialakoto, formant i equipant durant cinc anys als agents sanitàris comunitaris que, encara que ja estan a la zona, tenen mancances de coneixements i recursos per poder desenvolupar la seva funció amb les mínimes garanties sanitàries.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2013
 • ASSOCACIÓ CATALANA DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ INTERNACIONAL PEL DESENVOLUPAMENT AL KARIA ONGD CATALANA
  Títol del projecte: Construcció i posada en marxa d'una cooperativa agrícola a Bonconto, Senegal
  Resum del projecte:

  Aquest projecte persegueix l'objectiu de crear una cooperativa agrícola que per una banda, consta d'uns horts col·lectius que produeixin productes de primera necessitat per l'autoconsum i/o venda dels excedents en benefici de les famílies i la posada en funcionament d'un molí de cereals per la transformació de productes agrícoles que representi una injecció de recursos econòmics per a les famílies beneficiaries.

  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'AMISTAT AMB NICARAGUA, CASA DE NICARAGUA DE BARCELONA
  Títol del projecte: Restabliment del centro medicinal a San Francisco Libre
  Resum del projecte: Desprès d'una restauració de les infraestructures, es podrà començar a tractar problemes de la pell, com pot ser psoriasis, exzemes, problemes reumàtics, artritis entre altres. Els tractaments es faran amb base d'aigua termal i fang medicinal, combinant amb massatges, aplicant tractaments naturals per la cura d'aquestes malalties.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ COOPERACCIÓ
  Títol del projecte: Contribuir a l'eradicació de la discriminació i violència contra les dones en El Salvador
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén contribuir a la implementació de les lleis al dret a una vida lliure de violència i eradicació de la discriminació contra les dones en el municipi de San Juan Talpa, del Departament de la Paz, al Salvador.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ DE COOPERACIÓ FALLOU ONGD
  Títol del projecte: Un món diferent és possible
  Resum del projecte:

  L'actuació que presenten es vol centrar en l'organització i desenvolupament d'activitats que sensibilitzin a la població sobre la importància i la necessitat de mantenir les polítiques de Cooperació al Desenvolupament i la solidaritat internacional.

  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ EDUCATIVA ÍTACA
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu
  Resum del projecte: L'acció que es proposa està dirigida a oferir una resposta integral a la vulnerabilitat personal, social i cultural, a la qual estan exposats els infants i joves del barri de la Torrassa i Collblanc. Es pretén facilitar suport a les famílies per tal de garantir als fills un nivell de benestar físic i psíquic adequat.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ JOVES PER LA IGUALTAT I LA SOLIDARITAT
  Títol del projecte: Enfortir i desenvolupar les capacitats de pobladors, docents i alumnes del col·legi comunitari amb èmfasi a reduir els mals hàbits i el bon maneig de les escombraries domiciliaries
  Resum del projecte: El projecte pretén desenvolupar un procés d'educació i sensibilització en temes de salut comunitària, fins a coordinar accions amb el Centre de Salut que permeti aplicar els bons hàbits en el maneig de les escombraries domiciliaries i en coordinació amb les Unitats de Gestió Ambiental del Districte III, l'eliminació de l'escombriaire no autoritzat.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ L'HOSPITALET AMB EL SÀHARA
  Títol del projecte: Millora de la salut als centres d'educació especials als campaments de refugiats Sahrauís de Tinduf
  Resum del projecte:

  El projecte consisteix en promocionar i millorar la salut als centres de d'educació especial dels campaments sahrauís de Tindouf, per això les activitats que proposen per aconseguir l'objectiu general presentat en el projecte són la compra i distribució d'aliments a tots els centres i la difusió del projecte entre les famílies dels alumnes dels centres.

  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ L'HOSPITALET AMB EL SÀHARA
  Títol del projecte: Vacances en pau per a infants sahrauís- Estiu 2013
  Resum del projecte:

  Aquest projecte on famílies de L'Hospitalet, acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos de juliol i agost, pretén donar a aquests infants la possibilitat de viure una realitat diferent a la seva. Durant els mesos d'estada s'afavorirà la millora de la salut dels infants, facilitant visites mèdiques i una alimentació completa i saludable.

  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ TRES QUARTS PER CINC QUARTS- ESPAI DE DEBAT
  Títol del projecte: L'H pels Drets Humans
  Resum del projecte:

  L'objectiu general del projecte a llarg termini és incrementar la sensibilització dels ciutadans i ciutadanes de L'Hospitalet a favor d'una major implicació en la lluita contra la pobresa, i en la cooperació pel desenvolupament de països o zones del món que ho necessitin.

  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ WAFAE
  Títol del projecte: Millora de l'educació bàsica i reducció de l'abandonament i fracàs escolar dels nois i noies de 10 escoles de la província de Tànger (II Fase)
  Resum del projecte:

  El projecte que presenta aquesta entitat pretén donar continuïtat amb el que porten 4 anys treballant amb diferents actors de l'educació dels infants. Es faran classes de suport i reforç escolar, es faran activitats extraescolars de motivació, un cicle d'informàtica i noves tecnologies entre d'altres matèries.

  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Desenvolupament d'eines per a la millora de les condicions de vida al barri de Maxaquenne "A". Fase 2
  Resum del projecte: El projecte té l'objectiu d'incrementar les capacitats dels habitants de barri de teixit informal de Maxaquenne "A" en la defensa del seu dret a l'hàbitat a través de l'apoderament de la ciutadania en els seus drets i deures.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ CLUB D'ESPLAI LA FLORIDA
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu amb menjador a l'agost per a infants de L'Hospitalet 2013
  Resum del projecte: L' objectiu principal del projecte que presenta aquesta entitat és el de poder garantir que 50 infants de 3 a 12 anys continuïn tenint una alimentació saludable al mes d'agost a més a més de poder realitzar activitats que les seves famílies no podrien assumir.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ IMAGO BARCELONA, PER LA COOPERACIÓ, EL DESENVOLUPAMENT I LA SOLIDARITAT
  Títol del projecte: Suport al desenvolupament econòmic d'unitats familiars, especialment amb dones com a cap de família, mitjançant el rescat dels coneixements ancestrals dels pobles indígenes Nasa i Misak dels municipis de Caldono i Silvia en el departament del Cauca, Colòmbia, en l'ús de plantes medicinals i aromàtiques per al tractament de dolències i malalties menors
  Resum del projecte: El projecte busca recuperar, aprofitar i difondre els coneixements ancestrals respecte l'ús de plantes medicinals i aromàtiques, d'acord als usos i costums dels metges tradicionals de les comunitats indígenes del departament del Cauca, en aquesta ocasió, de la comunitat indígena Misak, en el municipi de Silvia.
  Zona d'actuació: Colòmbia
  Any: 2013
 • ASSOCIACIÓ SERVEIS EDUCATIUS RECURSOS DE L'ESPLAI. SERVEIS D'ESPLAI
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu amb menjador a L'Hospitalet Sud. 2013
  Resum del projecte: El projecte pretén l'execució d'un casal d'estiu al mes d'agost que garanteixi un dieta equilibrada a infants de 3 a 12 anys de la zona Sud de L' Hospitalet de famílies amb greus dificultats socioeconòmiques.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet
  Any: 2013
 • CENTRE D'ESTUDIS JAUME BALMES, S.C.C.L
  Títol del projecte: Construcció i posada en marxa d'un dispensari mèdic a l'escola Balmes-Bata
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat és per a crear un petit centre socio-sanitari que doni servei a tots els membres de la comunitat educativa: alumnes, pares, personal i habitants del poblat de Ntobo, en compliment del desenvolupament dels objectius de la Fundació. D'aquesta manera volen seguir realitzant una doble funció: proporcionar educació als joves i adults del voltant i oferir una sanitat bàsica.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2013
 • CLUB INFANTIL JUVENIL SANFELIU- SANT ILDEFONS
  Títol del projecte: Projecte socioeducatiu amb menjador a l'agost per a infants de L'Hospitalet
  Resum del projecte: Aquesta entitat planteja un projecte amb el recolzament de serveis socials i els mestres i educadors de les escoles per a la realització d'un menjador escolar durant el casal d'estiu per garantir una dieta equilibrada per als nens amb greus dificultats socioeconòmiques.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet
  Any: 2013
 • COMISSIÓ DE CULTURA DE CAN SERRA
  Títol del projecte: Millores i equipaments en centres comunitaris de Masaya
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat és adequar els menjadors infantils i els espais de les llars d'infants així com també fer possible l'adequació d'un lloc per fer el treball de ramaderia que ajuda de manera econòmica algunes famílies. La dotació d'aliments es reparteixen als menjadors.
  Zona d'actuació: Masaya
  Any: 2013
 • COMISSIÓ DE FESTES "LA GRESCA" COLLBALC- LA TORRASSA
  Títol del projecte: XIX Festa de la Diversitat de L'Hospitalet
  Resum del projecte:

  Celebració de la XIX Festa de la Diversitat, parteix de la iniciativa de les entitats i ONG's de la ciutat que pretenen sensibilitzar a la ciutadania a favor de la diversitat. L'objectiu del projecte és mostrar la riquesa de les cultures i de tots els pobles, mitjançant la sensibilització a favor de la diversitat, convivència de cultures i en contra del racisme i la xenofòbia.

  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT
  Títol del projecte: Resposta a la crisi humanitària als campaments de refugiats Sahrauís de Tindouf
  Resum del projecte: Garantir l'aportació calòrica mínima diària, a través d'aliments adequats, per als refugiats dels campaments sahrauís.
  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2013
 • FUNDACIÓ CATALANA DE L'ESPLAI
  Títol del projecte: L'esplai sense fronteres impuls del lleure educatiu a Amèrica Llatina: Enfortint els llaços i propostes educatives, mitjançant la llengua quitxé amb infants i joves al Departament de Totonicapán, Guatemala i recolzant el Festival de la discapacitat amb infants i joves de la ciutat de Cochabamba, Bolívia
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén contribuir a la millora a la ciutadania compromesa amb Amèrica Llatina, mitjançant el desenvolupament d'accions i propostes lúdic- educatives que promouen els drets de la infància a Guatemala i Bolívia, a partir de la millora de les capacitats educatives amb els infants, joves i famílies com a protagonistes.
  Zona d'actuació: Guatemala i Bolívia
  Any: 2013
 • FUNDACIÓ JOAN XXIII
  Títol del projecte: Agermanament del CE Joan XXIII de L'Hosiptalet de Llobregat amb el centre escolar Cantón Guarjila
  Resum del projecte:

  L'objectiu per aquest curs és acabar les obres de construcció de les latrines d'infantil i la compra d'ordinadors per l'aula d'informàtica. També acabar de consolidar l'escola de fútbol que es va iniciar el curs 2010-2011.

  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2013
 • FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA
  Títol del projecte: Escuela para el trabajo decente en el Salvador
  Resum del projecte:

  El projecte consisteix en l'equipament i habilitació de la "Escuela de Formación para el Trabajo Decente de El Salvador", que atendrà cada any la formació de 300 joves líders sindicals i socials. Oferirà programes de formació sindical de forma seqüencial, aportant als seus alumnes els instruments i mitjans necessaris per exercir la tasca sindical.

  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2013
 • FUNDACIÓ OKUME AZ I CENTRE D'ESTUDIS JAUME BALMES DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
  Títol del projecte: Escola Balmes-Bata
  Resum del projecte: La Fundació Privada Okume Az és una entitat sense ànim de lucre que realitza projectes al primer i Tercer Món. Neix l'any 2007 fruit de la col·laboració entre el metge Jordi Seuba i el Centre d'Estudis Jaume Balmes 
  www.youtube.com/watchhttp://www.youtube.com/watch?v=URBcsKD3s5g&feature=c4-overview&list=UUucqKoUgTg4pa7imunvspOg
  Zona d'actuació:

  Guinea Equatorial

  Any: 2013
 • FUNDACIÓ PRIVADA CATALANA AKWABA
  Títol del projecte: L'Hospitalet mira l'Àfrica. Actuem per transformar les injustícies socials
  Resum del projecte: L'objectiu del projecte és promoure una ciutadania global crítica amb les relacions de desigualtats i d'injustícia social que s'estableixen entre el Nord i el Sud centrant l'experiènca a l'Àfrica en general i a Costa d'Ivori en particular, sense oblidar les situacions de desigualtat generades al nostre entorn més immediat.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • FUNDACIÓ PRIVADA PAU I SOLIDARITAT
  Títol del projecte: Projecte d'enfortiment de les capacitats organitzatives del moviment sindical a Guatemala per a la defensa dels drets i llibertats sindicals i laborals
  Resum del projecte: El projecte que presenten vol contribuir a la defensa i la consolidació de la democràcia i l'estat de dret a Guatemala a través de la promoció i la defensa dels drets i llibertats sindicals dels treballadors i les treballadores de Guatemala, mitjançant l'enfortiment i consolidació de les capacitats del Moviment sindical indígena i camperol guatemalenc.
  Zona d'actuació: Guatemala
  Any: 2013
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls del Sàhara 2013. Millora del sistema d'atenció en salut ocular als campaments de refugiats i refugiades sahrauís (Tinduf)
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén donar resposta a les necessitats oftalmològiques i òptiques que els Servei d'oftalmologia del Ministeri de Salut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) ha detectat per al 2013. Per tal de garantir la cobertura universal i l'accés als serveis oftalmològics i òptics cal continuar promovent la dotació d'equipaments i medicaments.
  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2013
 • FUNDACIÓN SONRISAS DE BOMBAY
  Títol del projecte: Projecte SEED: Formació i feina per a les dones dels slums de Bombay (Índia)
  Resum del projecte: El projecte oferirà a les dones que provenen dels slums la possibilitat de tenir una feina digna mitjançant la seva capacitació o bé amb l'assessorament adient per començar les seves propies iniciatives empresarials. Aquest objectiu s'assolirà mitjançant una correcta identificació de les beneficiaries i més tard amb formació de cursos i tallers.
  Zona d'actuació: Bombai
  Any: 2013
 • FUNDACIÓ INTERNACIONAL OLOF PALME
  Títol del projecte: Drets Humans i desenvolupament social a Guinea Equatorial: "Noves formes de ciutadania. Els infants i els adolescents com a protagonistes actius de la seva realitat"
  Resum del projecte: Aquesta entitat s'ha planificat tres línies d'actuació, pensades per incidir directament sobre els diversos agents interventors en la realitat objecte del que els preocupa: els nens, les nenes i adolescents guineans. Aquest conjunt d'esforços, a més de facilitar-los-hi l'apropament real a la ciutadania guineana, els permetrà procurar una major visibilitat de les tasques de cooperació dutes a terme per aquesta entitat.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2013
 • FUNDACIÓ VICENTE FERRER
  Títol del projecte: Accés i aprofitament sostenible dels recursos hídrics de 94 famílies agricultores d'Andhra Pradesh
  Resum del projecte: El projecte que presenten pretén millorar les condicions de vida de les famílies dàlits i d'altres castes desfavorides i empobrides d'Anantapur, s'establiran oficialment grups de beneficiaris, triaran els seus representants i s'organitzaran tant per a l'execució de les diferents activitats del projecte com per la gestió i muntatge dels sistemes de reg per degoteig.
  Zona d'actuació: Índia
  Any: 2013
 • FUNDIPAU (FUNDACIÓ PER LA PAU)
  Títol del projecte: Per la Pau, digues la teva sobre la despesa militar!
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat, vol sensibilitzar a la població sobre la despesa militar i convidar a l'acció a la comunitat educativa de L'Hospitalet, per tal de facilitar al màxim l'accés a la informació, s'elaborarà un dossier pedagògic sobre la despesa militar espanyola i també es vol crear una pàgina web explicativa i es facilitarà un cartell.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • GLOBAL HUMANITÀRIA
  Títol del projecte: Casa d'acollida per les nenes en situació de rics i exclusió social a Baruipur a Bengala Occidental
  Resum del projecte: Aquesta actuació persegueix disminuir la vulnerabilitat vers l'abús i l'explotació sexual i laboral i la promoció dels drets fonamentals, mitjançant la provisió d'atenció integral, protecció, i vigilància a 39 nenes en situació de desprotecció social. El principal objectiu es oferir a les nenes els recursos necessaris per recuperar la infància marcada per la misèria i els maltractaments donant la possibilitat de créixer en un entorn favorable a la integració social.
  Zona d'actuació: Índia
  Any: 2013
 • GRUP DE DONES DE CAN SERRA
  Títol del projecte: Alfabetització i formació de les dones de la "Casa de la mujer Sònia Bello"
  Resum del projecte: L'objectiu del projecte és l'alfabetització i formació per a les dones de la "Casa de la mujer Sonia Bello", es pretén superar la manca de formació i l'analfabetisme de les dones per poder donar possibilitats per tenir una vida més digna mitjançant l'aprenentatge de la lectura i la escriptura per poder ampliar els seus coneixements i poder així assolir feines que puguin ser productives.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2013
 • INSTITUTO DE COOPERACIÓN INTERNACIONAL Y DESARROLLO MUNICIPAL, INCIDEM
  Títol del projecte: Suport a la recuperació urbanística del patrimoni històric de Santa Tecla - El Salvador
  Resum del projecte: El projecte persegueix l'objectiu d'incrementar l'ús de l'espai públic per a la ciutadania per al desenvolupament d'activitats lúdiques, culturals i convivència. Per això es treballarà seguint tres línies de treball: dur a terme accions de condicionament del mobiliari urbà, intercanvi d'experiències sobre l'ús d'espais públics amb finalitats lúdiques i culturals i dissenyar accions i estimular a la participació de la població.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2013
 • PARRÒQUIA SANT BENET DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
  Títol del projecte: Consolidació del projecte de salut de les comunitats que pertanyen a la Parròquia de Sant Gaspar de Taulabé (Hondures)
  Resum del projecte: L'acció que proposa el projecte pretén millorar la salut en les diferents comunitats que depenen de la Parròquia de San Gaspar de Taulabé, volen promoure la medicina natural per poder ajudar a les persones que no tenen recursos ni possibilitats d'accedir als centres de salut.
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2013
 • SILO CAMÍ PEL DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE GUINEA BISSAU
  Títol del projecte: Centre escolar amb llar d'infants a Bissau
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén donar formació i oferir una base educativa solida als nens i nenes del barri d'Almedalai una de les barriades més pobres de la ciutat de Bissau per a garantir-los un millor futur per a ells i el seu país. L'objectiu és oferir-los un nou espai adequat per a formar-los i que alhora els serveix de lleure per esplaiar-se aplicant els coneixements apresos.
  Zona d'actuació: Guinea-Bissau
  Any: 2013
 • SOLIDARITAT I COMUNICACIÓ- SICOM
  Títol del projecte: L'Hospitalet amb els Drets Humans- Món Obert
  Resum del projecte: El projecte té com a objectiu donar a conèixer les activitats solidàries que es fan a la ciutat de L'Hospitalet, tant des de l'àmbit de la societat civil com des de les administracions públiques, i participar en el debat sobre les millors eines i idees per a construir un món global més just i més solidaris.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • UNIVERSITAT DE BARCELONA
  Títol del projecte: Curs de "Els Juliols": Violència i resolució de conflictes al món contemporàni"
  Resum del projecte:

  Es tracta d'un curs d'una setmana de duració a la Universitat d'estiu de la UB, Els Juliols de la UB. El crus consta de 30 hores i es vol fer a L'Hospitalet, amb aquesta actuació es pretén fer una reflexió sobre alguns conflictes bèl·lics internacionals contemporanis i el tractament d'aquests conflictes des de la cooperació internacional per resoldre o minimitzar el seu impacte.

  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • UNIVERSITAT SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Construcció de la quarta fase de la facultat integral de Chiquitana
  Resum del projecte: L'actuació busca reforçar el sistema educatiu de la regió de la Chiquitània, a la província de Santa Cruz. Vol recolzar l'educació superior en coordinació amb la Universidad Autónoma Gabriel René Moreno i l'Ajuntament de San Ignacio de Velasco. Es farà mitjançant jornades de treball voluntari i diversos actes de difusió en els diferents mitjans de comunicació per seguir donant a conèixer la facultat i la importància de seguir-se formant.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2013
 • VOCES PARA LA CONCIECNCIA Y EL DESARROLLO
  Títol del projecte: Projecte de difusió de la CDN i la participació infantil dels nens i nenes de Leogane, Haití (art. 42 y 12 CDN) Fase III
  Resum del projecte: L'objectiu del projecte és garantir els drets d'accés a la cultura i expressió artística, l'educació incloent l'oci i la recreació i la participació infantil, reconeguts en la Convenció dels drets dels nens i difondre el seu contingut entre els NNA, les famílies i la comunitat. Es busca sensibilitzar i promoure aquests drets entre la població haitiana i promoure aquests drets als nens que viuen en els centres d'acollida.
  Zona d'actuació: Haití
  Any: 2013
 • XARXA DE CONSUM SOLIDÀRI
  Títol del projecte: Malbarataments d'aliments: un problema del Nord que afecta al Sud
  Resum del projecte: El projecte que es presenta vol incorporar el fenomen de malbaratament en el treball i discurs de sensibilització i EpD, centrant-se en el malbaratament dels aliments ja que és un fet que es dóna en tota la cadena alimentària, i no només en la fase final.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • XARXA DE CONSUM SOLIDÀRI
  Títol del projecte: Enfortiment de l'Associació de persones amb discapacitat "Luchando por un porvenir"
  Resum del projecte: Aquest projecte està dirigit a enfortir l'Associació de persones amb discapacitat "Luchando por un porvenir" mitjançant la implementació d'un procés de capacitació pels Drets amb un enfocament de gènere i discapacitat amb la finalitat que les dones d'aquesta organització assumeixin un rol protagonista i propositiu al interior de la seva organització.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2013
 • XARXA DE L'OBSERVATORI DEL DEUTE EN LA GLOBALITZACIÓ
  Títol del projecte: Anàlisi de les causes i els efectes de l'anticooperació sobre els Drets Humans en l'empobriment dels pobles
  Resum del projecte: El propòsit d'aquest projecte és proposar una altre mirada en les relacions entre el Nord i el Sud, partint de la base de la necessitat de fomentar la sensibilització entre la població de L'Hospitalet de Llobregat sobre l'existència d'aquests actors i mecanismes que afecten de forma negativa en el desenvolupament integral dels pobles del Sud.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2013
 • COMISSIÓ DE CULTURA DE CAN SERRA

  Títol del projecte: Millores i equipaments en centres comunitaris de Masaya
  Resum del projecte: Projecte solidari per a recolzar la contrapart a Masaya, primer amb la construcció del Bufet Popular després del Terratrèmol que va afectar aquesta comunitat, d'aquesta manera s'intenta donar resposta, amb la creació de treball productiu per poder sortir una mica de la gran pobresa, en guany presenten la construcció de wàters.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2012
 • DANIEL JINTO TABOAS

  Títol del projecte: L'Hospitalet- Ulaanbaatar (Ajuda als infants de Mongólia)
  Resum del projecte: L'objectiu que persegueix aquest projecte, és el de dur material genèric i fungible escolar amb un vehicle als nens i nenes i joves de Ulaanbaatar. Amb aquest projecte, també es pretén sensibilitzar a la població de L'Hospitalet vers la situació que viuen i pateixen els infants de Ulaanbaatar.
  Zona d'actuació: Mongólia
  Any: 2012
 • GRUP DE DONES DE CAN SERRA

  Títol del projecte: Alfabetització i formació global per a la casa de la "Mujer de Sonia Bello", de Ribas
  Resum del projecte: L'objectiu que persegueix aquest projecte és el de desenvolupar processos de creixement personal que promoguin la participació amplia i representativa de dones en accions pel seu propi creixement. S'ha implementat la formació de les lleis que les protegeixen contra la violència amb un recolzament per a dones maltractades.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2012
 • ACCIÓ SOLIDÀRIA IGMAN
  Títol del projecte: Creació del Consell i la Federació cívica d'entitats a la municipalitat de Sussa
  Resum del projecte: L’actuació que proposa aquesta entitat és elaborar un cens complet i exhaustiu de tot el teixit associatiu de la municipalitat de Sussa, desprès es constituirà un Consell o una Federació Cívica d’entitats d’aquesta municipalitat que agrupi i representi les entitats censades i permeti no només una interlocució i interacció més fluida amb les administracions, sinó que també permetrà trencar la manca de connexió i sinèrgies entre totes les entitats del municipi de Sussa.
  Zona d'actuació: Tuníssia
  Any: 2012
 • ACCIÓ SOLIDÀRIA IGMAN
  Títol del projecte: L'Hospitalet, la força d'una societat civil organitzada
  Resum del projecte: L’objectiu que persegueix aquest projecte és posar de relleu la capacitat de coordinació i de ressò d’activitats que presenten amb regularitat el múscul i la força de les entitats participants en el Consell de Cooperació de L’Hospitalet. Això doncs, s’analitzaran els calen- daris de forma individualitzada i també col·lectiva i es triaran dues activitats que siguin especialment significatives per tal d’aconseguir traslladar, a partir de sengles reportatges a la revista ONGC, una imatge d’unitat, força, cohèrència i determinació del sector de les ONG de la nostra ciutat.
  Zona d'actuació:

  Espanya, L'Hospitalet de Llobregat

  Any: 2012
 • AGRUPACIÓ ESPORTIVA SANTA EULALIA
  Títol del projecte: Milla Solidaria
  Resum del projecte: L’objectiu d’aquest projecte és sensibilitzar, mitjançant proves esportives, la realitat que viuen els nens i nenes amb discapacitats físiques i psíquiques a les escoles de Mauritània. Per a la realització d'aquest projecte es farà mitjançant la entrega de dorsals, campanyes de difusió als centres escolars, campanyes de difusió entre els socis de l’entitat i una festa infantil.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2012
 • ASOMOBE - ASSOCIACIÓ SOLIDARIA MONTSE BERNAT
  Títol del projecte: Rehabilitació dels serveis urinaris de l'escola d'educacuó primària Talandaued a Ben Ahmed (Chefchaouen)
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat busca l’objectiu de prioritzar l’educació mitjançant la rehabilitació dels serveis urinaris a les escoles, per aquest motiu mitjançant aquesta activitat, volen potenciar la presència dels nens en el desenvolupament de la societat. Es vol afavorir l’assistència a les aules amb una equipació adequada tant de material com de vestuari.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2012
 • ASSEMBLEA DE COOPERACIO PER LA PAU
  Títol del projecte: Millora de les condicions d'igualtat de gènere i de participació juvenil per a 40 joves de la comuna de Tànger, Marroc
  Resum del projecte: Aquest projecte intenta promoure la igualtat de gènere al Marroc a través de l’enfortiment del paper de l’educació per fomentar la igualtat entre homes i dones. A més, el projecte apunta a desenvolupar el pensament crític, mitjançant el diàleg sobre la desigualtat de gènere dins la societat marroquina, és a dir a través d’una formació a 40 joves (20 homes i 20 dones) es pretén crear consciencia sobre la igualtat i la seva aplicació pràctica.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'AMISTAT AMB NICARAGUA, CASA DE NICARAGUA DE BARACELONA
  Títol del projecte: Producció i post-alfabetització a la Costa Atlàntica Sur de Nicaragua
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén crear escoles de camp dins les parcel·les dels mateixos pobladors, introduïnt cultius de plantes cítriques i algunes verdures. Ensenyar fent és la modalitat d’aquest projecte, el qual es basa en la creació de capacitats dels habitants del poble.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Desenvolupament d'eines per a la millora de les condicions de vida al barri de Maxaquene A
  Resum del projecte: El projecte té l’objectiu d’incrementar les capacitats dels habitants del barri de teixit informal de Maxaquenne A de la defensa del seu drets a l’Hàbitat tant a través del desenvolupament d’eines tècniques i de l’apoderament de la ciutadania en el seus Drets i Deures, com en la millora evolutiva del seu serveis humans bàsics.
  Zona d'actuació: Moçambic, Maputo
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE FIBROSI QUÍSTICA
  Títol del projecte: Ells també en tenen Dret
  Resum del projecte: A través d’aquest projecte es pretén assegurar la millora del control de la malaltia i per tant la qualitat de vida dels nens i nenes afectats de Fibrosi Quística a Cuba, mitjançant la compra de suplements de nutrició, a la vegada es vol donar continuïtat a l’enviament de medicació i a l’activitat de formació i sensibilització als metges cubans.
  Zona d'actuació: Cuba
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ INTERNACIONAL PEL DESENVOLUPAMENT. AL KARIA
  Títol del projecte: Reforçament de la capacitat productiva de la cooperativa agrícola d'Afanour (II Fase)
  Resum del projecte: El projecte cultivarà, en tres parcel·les de cessió temporal, 27 palmeres amb l’objectiu que esdevinguin un viver de noves palmeres. Durant un any des de la plantació produeixen entre 10 i 15 noves palmeres famelles (dàtils). Aquests ceps s’entregaran a les famílies amb rendres baixes que acceptin explotar un mínim de 20 anys la seva parcel·la. Les 27 palmeres cultivades pel projecte podran generar més de 200 palmeres que significaran l’explotació de 30 noves parcel·les per a famílies amb rendes baixes.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ COOPERACCIÓ
  Títol del projecte: Auto sostenibilitat agrícola de les dones Xinka de Xalapan, Guatemala. Propuesta Territorial
  Resum del projecte: Aquest projecte vol crear les condicions sostenibles des de i per a les dones indígenes Xinkes de sis comunitats que conviuen a la montanya de Xalapám, construïnt i afiançant de manera col·lectiva la proposta territorial de revitalització de la identitat alimentària originaria, com element important per fer front a la situació actual de cirisi alimentaria i mediambiental que es viu a la muntanya de Xalapán.
  Zona d'actuació: Guatemala
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ DE FAMILIES SOLIDARIES AMB NENS/ES SAHRAUIS DE L'HOSPITALET
  Títol del projecte: Millora de la salut als centres d'educació especial dels campaments de refugiats sahrauís de Tinduf
  Resum del projecte: El projecte consisteix en promocionar i millorar la salut als centres d’educació especial dels campaments de refugiats, millorant la salut alimentària, destinada a millorar l’alimentació en els centres per enfortir el desenvolupament de nens i nenes i garantir una major assistència. Aquests centres reben nens i joves amb problemes psicomotrius, sords i cecs en edats de 6 a 21 anys. Aquesta millora alimentària es realitzaria amb l’aportació d’aliments per l’esmorzar diari dels alumnes dels centres.
  Zona d'actuació:

  Algèria

  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ DE FAMILIES SOLIDARIES AMB NENS SAHRAUÍS DE L'HOSPITALET
  Títol del projecte: Vacances en pau per a infants sahrauís - Estiu 2012
  Resum del projecte: Aquesta associació presenta un projecte, on famílies de L’Hospitalet, acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu, pretén donar a aquest infants, la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixien a través dels llibres escolars i conviure amb nens i nenes de L’Hospitalet per arribar a tenir una altre imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el poble Sahrauí, viu exiliat des del 1975.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet del Llobregat
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ JOVES PER LA IGUALTAT I LA SOLIDARITAT, JOVES COM TU
  Títol del projecte: Famílies de comunitats vulnerables del Districte III de Managua recorren al reciclatge
  Resum del projecte: Famílies de comunitats vulnerables del Districte III de Managua recorren al reciclatge com una oportunitat per al desenvolupament Persegueixen el propòsit que ciutadans i ciutadanes de comunitats vulnerables del districte III de Managua, adquireixin els coneixements necessaris per a que, a través del reciclatge, millorin les seves condicions de vida, es pretén capacitar i promoure iniciatives d’autoocupació entre la població beneficiària.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ WAFAE
  Títol del projecte: Millora de l'educació bàsica i reducció de l'abandonament i fracàs escolar dels nois i noies de 10 escoles de la província de Tànger
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat, vol treballar amb els tres actors principals en l’educació dels infants, alumnes, pares i mares i mestres. La proposta planteja algunes activitats de seguiment, així com la realització d’unes jornades de cohesió i visibilització dels resultats del projecte amb els beneficiaris del projecte.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ IMAGO BARCELONA PER LA COOPERACIÓ, EL DESENVOLUPAMENT I LA SOLIDARITAT
  Títol del projecte: Recolçament al desenvolupament amb identitat de 5 municipis del departament de Cauca (Colòmbia) de població majoritàriament indígena i amb alt grau d'incidència del conflicte armat
  Resum del projecte: El projecte s’emmarca en una estratègia d’enfortiment municipal que es va començar amb la creació de la ADEL per part de les alcaldies, les associacions de cabildos indígenes, les associacions de dones i altres entitats de base i les associacions de productors. Es pretén millorar la producció i l’economia, i enfortir el desenvolupament participatiu i en pau dels municipis de Caldono, Corinto, Jambaló, Silvia, Toribio i Totoró.
  Zona d'actuació: Colòmbia, Departament del Cauca
  Any: 2012
 • ASSOCIACIÓ TRES QUARTS PER CINC QUARTS. GRUP D'OPINIÓ
  Títol del projecte: L'H pels Drets Humans
  Resum del projecte: L’objectiu que persegueix aquest projecte a llarg termini és incrementar la sensibilització dels ciutadans de L’Hospitalet a favor d’una major implicació contra la lluita de la pobresa, i en la cooperació pel desenvolupament dels països o zones del món més necessitades, així com facilitar el coneixements de les tasques que es realitzen des de l’ajuntament de L’Hospitalet i donar suport a les entitats, dins del Pla de Cooperació Internacional.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2012
 • CENTRO DE ESTUDIOS JAIME BALMES,  S.C.C.L.
  Títol del projecte: Construcció i desenvolupament de l'aula d'informàtica de l'escola Balmes-Bata
  Resum del projecte: Aquest projecte és per la construcció i posada en marxa d’una aula d’informàtica amb una doble finalitat, per una banda proporcionar als alumnes un lloc on desenvolupar la tasca de les noves tecnologies i per altra banda, obrir aquesta aula fora de l’horari escolar per tal d’iniciar formació per adults amb personal preparat i intentar que el món laboral sigui menys precari.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2012
 • COMISSIÓ DE FESTES "LA GRESCA" COLLBLANC TORRASSA
  Títol del projecte: XVIII Festa de la Diversitat de l'Hospitalet
  Resum del projecte: Celebració de la XVIII Festa de la diversitat, és una iniciativa d’entitats i les ONG’s de la ciutat que pretenen sensibilitzar a la ciutadania a favor de la diversitat. L’objectiu del projecte és mostrar la riquesa de les cultures i de tots els pobles, mitjançant la sensibilització a favor de la diversitat, convivència de cultures i en contra del racisme i la xenofòbia.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ CATALANA DE L'ESPLAI
  Títol del projecte: L'esplai Sense Fronteres impuls del lleure a Amèrica Llatina: Enfortint llaços i propostes lúdiques amb infants, joves
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén promoure la integració i la normalització dels infants i joves amb discapacitat a les seves famílies i a la comunitat, en el marc d’una activitat lúdica i educativa com és la preparació d’un festival de dansa i teatre per a la comunitat, visualitzar activitats de lleure amb normalitat, on participaran els infants i joves amb discapacitat.
  Zona d'actuació: Bolívia i Paraguai
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ INTERNACIONAL OLOF PALME
  Títol del projecte: Drets humans i desenvolupament social a Guinea Equatorial: Nens, nenes i adolescents com agents actius del canvi social a Guinea Equatorial
  Resum del projecte: Aquesta entitat amb col·laboració de varies contraparts i entitats col·laboradores, ha decidit treballar sobre els drets dels infants i adolescents. Els nens i nenes són un col·lectiu vulnerable de la població guineana. Per tant, enguany es realitzarà la celebració de la IX edició del seminari de Malabo i la III del Seminari de Bata sota el títol “Nens, nenes i adolescents com agents actius del canvi social a Guinea Equatorial” i tallers de formació amb nens, nenes i adolescents a Malabo i Bata.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ JOAN XXIII
  Títol del projecte: Agermananment C.E. Joan XXIII de L'Hospitalet de Llobregat amb C.E. Cantón Guarjilla
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat és un projecte de cooperació solidari que implica a tota la comunitat educativa, mitjançant la realització d’obres de drenatge a la part exterior d’algunes aules i la dotació de mobiliari per les aules, la consolidació de l’aula d’informàtica, el recolzament pedagògic i la sensibilització a la comunitat educativa del barri de Bellvitge.
  Zona d'actuació: Chalatenango - El Salvador
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA - SINDICALISTES SOLIDARIS
  Títol del projecte: Capacitació sindical al departament de Rivas. Formant el presente, construïnt el futur
  Resum del projecte: El projecte que presenten té com a eix central la impartició de cursos de formació sindical a 300 treballadors líders sindicals d’aquesta manera afavorirà l’adquisió de capacitats crítiques i propositives per part dels participants, l’enfortiment del moviment sindical i estimularà la capacitat d’autogestió i incidència sindical des de deu municipis del departament de Rivas, al sud del país.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ PRIVADA CATALANA AKWABA
  Títol del projecte: Construcció de Pau i rehabilitació postconflicte a través de l’equitat de gènere i l’apoderament de la dona a ouaké i a les ciutats veïnes de Dabakala, Brobo, Diabo i Djébonua. Costa d’Ivori
  Resum del projecte: El projecte que presenta aquesta entitat està vinculat amb el confl icte bèl·lic esclatat durant el 2011, l’acollida de les dones i els infants i la necessitat de continuar orientant esforços a dones i sensibilitzar la població ver l’apoderament de la dona i la ferma decisió de fer rèplica a les altres ciutats, és necessària.
  Zona d'actuació: Costa d'Ívori
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ PRIVADA GUNE
  Títol del projecte: Projecte de capacitació i enfortiment de les organitzacions de base femenines per una millor autogestió del desenvolupament socioeconòmic en entorn rural de Senegal
  Resum del projecte: Aquest projecte pretén un desenvolupament socioeconòmic de les comunitats rurals més vulnerables i més empobrides del país mitjançant quatre eixos: iniciar un cicle d’alfabetització als mateixos poblats on es faran lintervencions, però només amb les dones, organitzar campanyes d’informació, conscienciació i sensibilització sobre salut comunitària, drets i deures del ciutadà, suport organitzatiu, assessorament i posada en marxa de les iniciatives econòmiques dinamitzades per agrupacions de dones en entorn rural i a nivell municipalista formació als membres de comissions dels òrgans de govern local que gestionen les competències transferides de l’Estat.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ PRIVADA PAU I SOLIDARITAT
  Títol del projecte: Enfortiment del servei d'assessoria jurídica del sindicat CUT VALLE (departament del Valle del Cauca, Colòmbia)
  Resum del projecte: El projecte pretén millorar i/o enfortir les actuacions i la incidència polític-sindical dels afiliats i sindicalistes de la CUT Valle del Cauca, tot cercant la millora en les condicions de vida i de trball de tots els treballadors i les treballadores i recuperant els principis fundacionals de la CUT i el teixit associatiu sindical de la regió.
  Zona d'actuació: Colòmbia
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2012. Atenció oftalmològica a la població de la regió de Mopti: consultes, intervencions quirúrgiques,
  Resum del projecte: Ulls de Mali 2010-2012 pretén seguir contribuint a la millora de la salut ocular de la població de la regió de Mopti, abordant la patologia ocular des d’una perspectiva integral. Les activitats d’atenció oftalmològica responen a més a la necessitat de fer aflorar entre la població la voluntat i el dret de ser tractats per especialistes amb la finalitat de millorar la seva visió. La conscienciació del dret a la visió és el primer pas per obtenir millores de salut ocular.
  Zona d'actuació: Mali
  Any: 2012
 • FUNDACIÓ SOLIDARITAT UB
  Títol del projecte: Promoció dels Drets Humans i la Cultura de Pau i Cooperació; Suport tècnic a les actuacions municipals en aquesta matèria-2012
  Resum del projecte: L’objectiu que persegueix aquest projecte, és el de promoure el desenvolupament permanent de l’educació pel desenvolupament, els drets humans, la pau i la cooperació del municipi de L’Hospitalet i donar suport tècnic a les actuacions municipals en aquest àmbit. És per aquest motiu que plantegen incidir directament en la formació dels joves, reconeixent la seva tasca i dissenyant materials didàctics que facilitin la inserció d’aquests temes. A més a més, des de la Fundació donaran suport tècnic, encarregant-se de les avaluacions dels projectes, les justificacions així com les tasques tècniques que siguin necessàries.
  Zona d'actuació:

  Espanya

  Any: 2012
 • FUNDACIÓN PEDAGÓGICA CRISTAL
  Títol del projecte: Facilitar l'arribada de la electricitat a l'escola Cristal
  Resum del projecte: S’està construïnt una nova escola de Cristal a un terreny de la propietat de la Fundació. És necessari fer arribar la llum fi ns a les noves instal·lacions, ja que sense llum no es pot treballar en la primera fase de construcció de l’escola.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2012
 • FUNDACIÓN VICENTE FERRER
  Títol del projecte: Millora de la situació de 70 dones y 4 homes a través de la construcció d'habitatges dignes
  Resum del projecte: El projecte preveu millorar la situació de 70 dones i 4 homes, de castes desfavorides, que pateixen una forta marginació, a través de la construcció d’una casa digna. Això repercutirà positivament en la salut, en la seva consideració social i garantirà el dret a la preservació de la integritat física d’aquestes 74 persones i les seves famílies.
  Zona d'actuació: Índia
  Any: 2012
 • FUNDACIÓN VOCES PARA LA CONCIENCIA Y EL DESARROLLO
  Títol del projecte: Haití: Espai per a la protección de la infància vulnerable. Fase II. Desenvolupament
  Resum del projecte: L’objectiu que persegueix aquest projecte és garantir els drets a l’educació, accés a la cultura, escampar la participació infantil reconeguts a la Convenció dels Drets dels Infants, als menors acollits al Centre d’Acollida Temporal El Sueño de la Infancia i als menors de la comunitat de Vient Kout, tot això sota l’enfocament dels drets i el desenvolupament.
  Zona d'actuació: Haití
  Any: 2012
 • MUJERES BURKINA
  Títol del projecte: Taller de costura 2012 per al desenvolupament social i econòmic a Sandogo (Uagadugú)
  Resum del projecte: Amb aquest projecte, es pretén donar un impuls a l’economia local per superar l’economia de subsistència quan sigui possible i reorientar els esforços cap a l’economia productiva. Per poder aconseguir aquest objectiu una de les principals activitats que es desenvoluparà serà la creació d’un taller de costura per a que les dones que el facin, puguin vendre un producte tèxtil més elaborat.
  Zona d'actuació: Burkina Faso
  Any: 2012
 • PARRÒQUIA DE SANT BENET DE CAN SERRA
  Títol del projecte: Ampliació del projecte de salut de les comunitats que pertanyen a la parròquia de Sant Gaspar de Taulabé (Hondures)
  Resum del projecte:

  El projecte pretén promoure la salut en les diferents comunitats que depenen de la Parròquia de San Gaspar de Taulabé, volen promoure la medicina natural per poder ajudar a les persones que no tenen recursos ni possibilitats d’accedir als centres de salut.

  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2012
 • SILO. CAMI PEL DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE GUINEA BISSAU
  Títol del projecte: Aula d'informàtica a Bafata
  Resum del projecte: En aquest, com en altres projectes relacionats amb l’educació, es pretén oferir als alumnes nous medis i vies de coneixement, en aquest cas a través de les noves tecnologies. Els països en vies de desenvolupament tenen pocs coneixements sobre aquestes tecnologies però tot i així les estan rebent i usant. Amb aquest projecte, pretenen oferir un espai adequat per a formar-los i que alhora serveixi de lleure per esplaiar-se aplicant els coneixements apresos.
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2012
 • SOLIDARITAT I COMUNICACIÓ -  SICOM
  Títol del projecte: Món obert - L'Hospitalet
  Resum del projecte: Món Obert és un programa audiovisual que vol utiitzar les eines dels mitjans de comunicació per donar a conèixer les activitats que es fan a la ciutat de L’Hospitalet, tant des de l’àmbit de la societat civil com des de les administracions públiques, i participar en el debat sobre les millors eines i idees per a construir un món global més just i més solidari i equilibrat socialment i econòmica.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2012
 • UNIVERSITAT DE BARCELONA
  Títol del projecte: Quina cooperació en temps de crisi? Teoria i pràctica del desenvolupament a Amèrica Llatina
  Resum del projecte: Aquest projecte, tracta d’un curs d’una setmana de duració a la Universitat d’estiu de la Universitat de Barcelona: Els Juliols de la UB. El curs consta de 30 hores i es farà a L’Hospitalet, pretén reflexionar sobre el paper de la cooperació en el moment actual de crisi del model de desenvolupament. La metodologia consisteix en que els alumnes inscrits assiteixin i participin a les classes de dues hores de duració cadascuna, tant teòriques com pràctiques. Al final es farà una taula rodona amb agents importants del món de la cooperació per donar resposta a la pregunta inicial del curs, títol del projecte.
  Zona d'actuació: Espanya, L'Hospitalet de Llobregat
  Any: 2012
 • UNIVERSITAT SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Construcció de la tercera fase de la facultat Integral Chiquitana
  Resum del projecte: L’actuació que presenta aquesta entitat busca reforçar el sistema educatiu de la Chiquitana, a la província de Santa Cruz. Concretament es vol recolzar l’educació superior en coordinació amb la Universidad Autónoma Gabriel René i l’Ajuntament de San Ignacio de Velasco. La construcció de la Facultat parteix de la idea de ser un centre docent i investigador, motor del desenvolupament de la societat. Un equipament d’aquestes característiques es converteix en un ele- ment equilibrador del territori, evitant l’emigració massiva cap a les grans capitals del país.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2012
 • XARXA DE CONSUM SOLIDARI
  Títol del projecte: Participació y control social a Cantón Cotachi: Enfortiment de la participació des de les dones
  Resum del projecte: La proposta que planteja aquesta entitat té la finalitat de contribuir a l'exercici constitucional del dret a la participació i control social a Cantón Cotacachi. Per això és important enfortir els comitès de veeduríes implementats a la zona de d'Íntag, a més es coordinaran amb els actors locals i institucionals que permetin la execució coordinada, corresponsable i participativa.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2012
 • ASOCIACIÓN CATALANDAOUD POR EL DESARROLLO Y COOPERACIÓN
  Títol del projecte: Material escolar, roba per a fer esport i accessoris per a l’escola de Talandaoued
  Resum del projecte: Contribució al creixement d'escolarització a Talandaoued.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2011
 • ASOCIACIÓN DEPORTIVA BALZAR DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
  Títol del projecte: Implementació d'aules - menjadors
  Resum del projecte: Establir normes i conductes en els nens i nenes, que la comunitat es senti valorada i estimada al veure els seus fills i filles rebre els aliments en un lloc en condicions i tenir nens i nenes més saludables
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2011
 • ASOCIACIÓN SOLIDARIA MONTSE BERNAT (ASOMOBE)
  Títol del projecte: Equipament de material i vestuari per als nens de l'escola d'educació primària Talandaoued a Beni Ahmed
  Resum del projecte: Pla de equipament escolar 2011 a l'escola d'educació primària de Talandaoued a Beni Ahmed.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2011
 • ASOCIACIÓN SOLIDARIA MONTSE BERNAT (ASOMOBE)
  Títol del projecte: Plataforma logística solidària a l'Àfrica Occidental 2011
  Resum del projecte: Fer arribar tot el material aportat per les entitats integrades de la plataforma al seu destí, a cost zero, per a les ONG'S en el menor temps possible i garantir que el repartiment del material arribi a bon port.
  Zona d'actuació: Marroc, Mauritània, Senegal, Gambia i Guinea Bissau
  Any: 2011
 • ASSAMBLEA DE COOPERACIÓ PER LA PAU
  Títol del projecte: Millora de la capacitació de 20 actors associatius de la província de Driouch i dels homes i dones de les comunes rurals de Temsamane
  Resum del projecte: Contribuir a la millora de les condicions de vida de les 12.749 persones que composen la comuna rural de Temsamane i de les 10.504 persones que composen la comuna rural de Boudinar.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2011
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Projecte d'identificació per incrementar les capacitats dels habitants del barri de Maxaquene "A"
  Resum del projecte: Incrementar les capacitats dels habitants de barri de teixit informal de Maxaquene "A" consolidant un procés d'ordenament urbanístic participatiu i millora evolutiva dels serveis urbans bàsics.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Any: 2011
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE SOLIDARITAT PEL DESENVOLUPAMENT SOCIO RURAL DEL TERCER MÓN AL KARIA
  Títol del projecte: Recolzament de la capacitat productiva del Palmeral
  Resum del projecte: Augmentar l'explotació agrícola col·lectiva del Palmeral d'Afanour.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2011
 • ASSOCIACIÓ COOPERACCIÓ
  Títol del projecte: Promoció d’accions col·lectives per a la prevenció i mitigació de la violència contra les dones del departament de Masaya
  Resum del projecte: Contribuir a l'eradicació de la violència contra les dones a Masaya.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2011
 • ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE COLLBLANC- TORRASSA
  Títol del projecte: Implementació de la biblioteca de la municipalitat de Miguel Checa - de la regió Piura
  Resum del projecte: Millorar el nivell de la educació a les localitats beneficiaries a través de les biblioteques municipals.
  Zona d'actuació: Perú
  Any: 2011
 • ASSOCIACIÓ WAFAE
  Títol del projecte: Programa integral per a la prevenció de l'abandonament i fracàs escolar a escoles de primària de la província de Tànger
  Resum del projecte: Reforçar l'ensenyament de primària a les escoles de la província de Tànger.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2011
 • CATRATXHOS. ASSOCIACIÓ DE COOPERACIÓ AMB HONDURES
  Títol del projecte: Funcionament i despeses d’alimentació de l’escola de Santa Teresa de Jesús
  Resum del projecte: Cobrir les necessitats bàsiques alimentàries dels alumnes de l’escola de Santa Teresa de Jesús.
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2011
 • CRUZ ROJA ESPAÑOLA
  Títol del projecte: Millora de les condicions de vida i defensa de la identitat de la població andina de Cotacachi a través de l'enfortiment de les pràctiques interculturals en salut i de la educació intercultural bilingüe
  Resum del projecte: Millorar les condicions de vida i enfortir la identitat cultural de la població andina de Cotacachi.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2011
 • FUNDACIÓ CAMPANER
  Títol del projecte: Manteniment casa d'acollida de Diffa
  Resum del projecte: Seguir amb el manteniment de la casa d'acollida.
  Zona d'actuació: Níger
  Any: 2011
 • FUNDACIÓ CATALANA DE L’ESPLAI
  Títol del projecte: L'Esplai sense Fronteres, una xarxa de centres d'esplai a Amèrica Llatina. Accions d'impuls de centres d'esplai a Bolívia i Paraguai
  Resum del projecte: Contribuir a la millora de la ciutadania compromesa a Amèrica Llatina, mitjançant la implementació d'accions de lleure infantil i juvenil, a partir de formació d'educadors i educadores i persones referents dels socis locals d'Amèrica Llatina.
  Zona d'actuació: Bolívia i Paraguai
  Any: 2011
 • FUNDACIÓ INTERNACIONAL OLOF PALME
  Títol del projecte: Drets humans i desenvolupament social a Guinea Equatorial
  Resum del projecte: Promoure el desenvolupament humà i social i la construcció d'un estat democràtic i de dret a Guinea Equatorial.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2011
 • FUNDACIÓ JOAN XXIII
  Títol del projecte: Agermanament C.E. Joan XXIII de L'Hospitalet
  Resum del projecte: Promoció dels drets humans i la cultura de pau.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2011
 • FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA
  Títol del projecte: Creació de l'emissora radial "La voz Popular". Construcció de capacitats per a una estratègia de comunicació social per al moviment sindical i popular guatemalenc i la construcció de la ciutadania
  Resum del projecte: Enfortir les capacitats de la població treballadora guatemalenca a través de l'educació popular i comunicació social.
  Zona d'actuació: Guatemala
  Any: 2011
 • FUNDACIÓ PRIVADA CATALANA AKWABA
  Títol del projecte: Construcció de pau i desenvolupament a través d'una assistència sanitària, formació i apoderament que vetllin per l'equitat de gènere
  Resum del projecte: Contribuir a afavorir el procés de pau i reconstrucció postbèl·lica a la Costa d'Ivori mitjançant la participació activa de les dones.
  Zona d'actuació: Costa d’Ivori
  Any: 2011
 • FUNDACIÓ PRIVADA PAU I SOLIDARITAT CC.OO
  Títol del projecte: Recolzament al debat sociopolític intern i a les pràctiques de contractació col·lectiva per rama, de les federacions sindicals del sector públic
  Resum del projecte: Impulsar el procés d'unificació del moviment de les treballadores i dels treballadors públics a l'acció dels mateixos en la defensa dels drets humans i laborals dels treballadors i treballadores de l'estat de Paraguai.
  Zona d'actuació: Paraguai
  Any: 2011
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2011
  Resum del projecte: Continuar millorant l'estat de salut de la població de la regió de Mopti.
  Zona d'actuació: Mali
  Any: 2011
 • FUNDACIÓN PEDAGOGICA CRISTAL
  Títol del projecte: Educació especial i psicològica a nens i nenes amb discapacitats més visibles i/o amb abús sexual a l’escola de Cristal 2011
  Resum del projecte: Donar resposta a les necessitats escolars i atenció psicològica als alumnes de les l’escola Cristal.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2011
 • FUNDACION VOCES PARA LA CONCIENCIA Y EL DESARROLLO
  Títol del projecte: Emergència a Haití. Espai per la protecció de la infancia vulnerable
  Resum del projecte: Garantitzar el desenvolupament dels nens i nenes tal i com s’estableix en la Convenció dels drets dels infants.
  Zona d'actuació: Haití
  Any: 2011
 • GRUP DE DONES DE CAN SERRA
  Títol del projecte: Alfabetització jurídica i formació feminista per la casa de dones “Sonia Bello”, de Rivas
  Resum del projecte: Arribar a que les dones sàpiguen els seus drets i es sentin més protegides amb el coneixement de les lleis que les emparin, principalment contra la violència i protegeixin també als seus fills i filles.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2011
 • JOVES PER LA IGUALTAT I LA SOLIDARITAT
  Títol del projecte: Promoció de la Salut Pública Comunitària per preservar un medi ambient sa i agradable en el districte III de Managua
  Resum del projecte: Amb aquesta iniciativa es pretén contribuir a millorar la cultura de higiene individual, familiar i comunitària a través de l’adquisició i el ús correcte de les escombraries.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2011
 • UNIVERSITAT SENSE FRONTERES (CENTRE DE COOPERACIO PER AL DESENVOLUPAMENT CCD-UPC)
  Títol del projecte: Construcció d’un centre d’atenció a la gent gran a San José de Chiquitos
  Resum del projecte: Reduir la despoblació que pateixen les zones rurals de la regió de Chiquitos a Bolívia a causa de la manca de recursos.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2011
 • VOLUNTARIS EN ASSESSORIA EMPRESARIAL (VAE)
  Títol del projecte: Projecte andí II de formació i pràctica laboral
  Resum del projecte: Millorar la formació empresarial, tècnica i humana dels estudiants, per aconseguir el desenvolupament del seu país.
  Zona d'actuació: Equador i Colòmbia
  Any: 2011
 • XARXA DE CONSUM SOLIDARI
  Títol del projecte: Construint el feminisme comunitari des de les dones diverses i populars de Cotacachi
  Resum del projecte: Contribuir a la participación endógena de las organizaciones de mujeres en la vida política del Cantón Cotacachi.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2011
 • ASOCIACIÓN CATALANDAOUD POR EL DESARROLLO Y COOPERACIÓN
  Títol del projecte: Rehabilitació de la carretera rural que comunica el col·legi de Talandaoued i el col·legi de Souk Beni Ahmed
  Resum del projecte: Creació de camins en condicions, per a què els alumnes puguin assistir a classe amb normalitat.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2010
 • ASOCIACIÓN DEPORTIVA BALZAR DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
  Títol del projecte: Implementació d’aules - menjadors
  Resum del projecte: Dotar d'aules - menjadors a aquestes tres comunitats per a procurar un millor desenvolupament en els nens i establir hàbits de bones costums i higiene.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2010
 • ASOCIACIÓN SOLIDARIA MONTSE BERNAT (ASOMOBE)
  Títol del projecte: Projecte d'actuació a Nouadhibou
  Resum del projecte: Prioritzar l'educació formativa en el col·lectiu de risc i disminuïts. Transportar material divers d'ajuda humanitària a diverses associacions, dispensaris, hospitals, escoles, i transport de material pels projectes de desenvolupament, que són les mancances i necessitats de la població, el lliurament als beneficiaris es fa sense cap intermediari.
  Zona d'actuació: Mauritània
  Any: 2010
 • ASSAMBLEA DE COOPERACIÓ PER LA PAU
  Títol del projecte: Millora dels recursos materials del centre comunitari i les condicions formatives i organitzatives, amb especial incidència a l'equitat de gènere de 400 habitants del Douar de Tghassrout
  Resum del projecte: Contribuir a millorar les condicions de vida de les 3.150 persones que composen la Comuna de Tafoughalt.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2010
 • ASSEMBLEA DE COOPERACIÓ PER LA PAU
  Títol del projecte: Millora de recursos materials del centre comunitari i les condicions formatives i organitzatives amb especial incidència a l’equitat de gènere de 400 habitants del Douar de Tghassrout a la comuna de Tafoughalt, província de Berkane.
  Resum del projecte: ACCP, treballa des dels seus inicis en àmbits de sensibilització i educació pel desenvolupament, aquest any l’objectiu del projecte és contribuir a millorar les condicions de vida de les persones que composen la comuna de Tafoughalt mitjançant la millora de recursos materials del centre comunitari i les condicions formatives i organitzatives i amb especial incidència a l’equitat de gènere.
  Zona d'actuació: Marroc
  Contrapart local: Association Homme et Environnement (H&E) - Berkane, Marroc
  Any: 2010
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D’AMISTAT AMB NICARAGUA
  Títol del projecte: Insumos, implemets i maquinaria agrícola per la escola camperola
  Resum del projecte: Des de fa molts anys, aquesta entitat i la seva contrapart, mantenen una estreta relació en col•laboració treballant per diferents projectes d’alfabetització i producció i duent a terme una feina de sensibilització tant a L’Hospitalet com a Nicaragua. L’objectiu d’aquest projecte és implementar a l’escola Camperola, equipaments i materials per capacitar i crear una alternativa per aconseguir transformar el model econòmic tradicional de les comunitats en un nou model de producció.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Contrapart local: Asociación de Educación popular Carlos Fonseca Amador.
  Any: 2010
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Programa de millora dels serveis urbans al barri de Maxaquene “A” de la ciutat de Maputo, any 2
  Resum del projecte: Millora de les condicions de vida dels habitants del barri de teixit informa de Maxaquene "A" consolidant un procés d'ordenament urbanístic i millora evolutiva dels serveis urbans bàsics.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Any: 2010
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE SOLIDARITAT PEL DESENVOLUPAMENT SOCIO RURAL DEL TERCER MÓN AL KARIA
  Títol del projecte: Posada en funcionament d'un centre preescolar al sud-est del Marroc
  Resum del projecte: Facilitar l'activitat de les dones a la cooperativa tèxtil del barri.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2010
 • ASSOCIACIÓ D’AMISTAT AMB EL POBLE DE GUATEMALA
  Títol del projecte: Commemoració del XXXè aniversari de la vida, lluita, resistència i aportacions del CUC a la societat guatemalenca
  Resum del projecte: Divulgació de les lluites, demandes i objectius aconseguits pel CUC a la població més pobre de Guatemala.
  Zona d'actuació: Guatemala
  Any: 2010
 • ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES SOLIDARIES AMB NENS SAHRAUÍS DE L’HOSPITALET
  Títol del projecte: Suport al sistema educatiu en els campaments de refugiats sahrauís de Tinduf
  Resum del projecte: Contribuir al desenvolupament del potencial humà dels col·lectius més vulnerables, dins l'àmbit educatiu dels campaments de refugiats sahrauís.
  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2010
 • AVÔLO-AS SALAM. COOPERACIÓ INTERNACIONAL ÀFRICA SUBSAHARIANA, ORIENT I MITJÀ, ASIA
  Títol del projecte: Construcció i posada en funcionament d'una escola-taller de dones i joves artesans Comuna III- Bamako
  Resum del projecte: Contribuir a l'enfortiment i manteniment d'una estructura social comunitària mitjançant la implantació de xarxes d'educació i formació. Promoure i generar ingressos a la Comuna III de Bamako, una de les més pobres de la capital del país.
  Zona d'actuació: Mali
  Any: 2010
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2010
  Resum del projecte: Millorar l'estat de salut de la població de la regió de Mopti.
  Zona d'actuació: Mali
  Any: 2010
 • FUNDACIÓN PEDAGÓGICA CRISTAL
  Títol del projecte: Educació especial i psicològica a nens i nenes amb discapacitats més visibles i/o amb abús sexual a l’escola Cristal 2010
  Resum del projecte: Reforçar les múltiples necessitats d'educació especial i abús sexual que hi ha a l'escola Cristal.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2010
 • PARRÒQUIA SANT BENET
  Títol del projecte: Col·laborar en el projecte de salut de la parròquia de Sant Gaspar de Taulabé
  Resum del projecte: El projecte presentat pretén millorar les condicions de salut i d'higiene de cinquanta famílies camperoles hondurenyes. Per aconseguir aquest objectiu es proposen construir cinquanta latrines ecològiques i sol•liciten el finançament pel material, ja que la ma d'obra la posaran les famílies beneficiaries.
  Zona d'actuació: Hondures
  Contrapart local: Parròquia de San Gaspar
  Any: 2010
 • PARRÒQUIA SANT BENET
  Títol del projecte: Col·laborar en el projecte de salut de la parròquia de San Gaspar de Taulabé
  Resum del projecte: Suport a les comunitats camperoles perquè puguin augmentar el seu nivell de vida i de salut, procurant-los la formació i elaboració dels medicaments alternatius i al seu abast per la salut, la prevenció de malalties i la higiene en general.
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2010
 • SILO. CAMÍ PEL DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE GUINEA BISSAU
  Títol del projecte: Biblioteca / Ludoteca comunitària
  Resum del projecte: Oferir un espai de joc, lectura i punt de trobada de la comunitat, on especialment es faran activitats de caràcter educatiu, creatiu, socialitzant i integrador, que doni continuïtat a les tasques que els infants i els joves treballen a l'escola i que els donarà pautes de comportament social, de convivència i respecte envers les persones i les "coses".
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2010
 • UNIVERSITAT SENSE FRONTERES, (CENTRE DE COOPERACIO PER AL DESENVOLUPAMENT CCD-UPC)
  Títol del projecte: Construcció d'un pavelló geriàtric a San José de Chiquitos
  Resum del projecte: Reduir el despoblament que pateixen les zones rurals de la regió de Chiquitos a Bolívia a causa de la manca de recursos.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2010
 • VOLUNTARIS EN ASSESSORIA EMPRESARIAL (VAE)
  Títol del projecte: Compucentres solidaris: Guayaquil ciutat digital
  Resum del projecte: Facilitar i contribuir a la formació, en el terreny informàtic, de sectors de la població de medis econòmics limitats o amb risc d'exclusió social.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2010
 • JOVES PER LA IGUALTAT I LA SOLIDARITAT

  Títol del projecte: Promoció de la Salud Comunitària i incidència en L'Educació Pública Primària a Managua
  Resum del projecte: Enfortir organitzacions de pares de família en una escola comunitària i una escola pública per promoure la incidència en qualitat de l'educació primària.
  Zona d'actuació: Managua
  Any: 2009
 • ACCIÓ SOLIDÀRIA IGMAN
  Títol del projecte: Recuperació d'àrees forestals i captura de carboni a l'Amazònia Peruana
  Resum del projecte: Assegurar la conservació i la gestió dels boscos tropicals per a preservar la biodiversitat, mitigar l'escalfament global i millorar les condicions de vida dels seus pobladors.
  Zona d'actuació: Perú
  Any: 2009
 • ASOCIACIÓN CATALANDAOUD POR EL DESARROLLO Y COOPERACIÓN
  Títol del projecte: Millorar l'escolarització de la zona rural de Talandaoued mitjançant la rehabilitació dels camins rurals que arriben a les escoles
  Resum del projecte: Augmentar l'escolarització en general i femenina en particular, mitjançant la millora dels diferents camins que duen als escolars fins a l'escola.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2009
 • ASOCIACIÓN DEPORTIVA BALZAR DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
  Títol del projecte: Donació de cadires unipersonals per a l’escola mixta #31 del recinte de Salamina, Cantón Balzar.
  Resum del projecte: Millorar les condicions en que reben l'educació els alumnes de l'escola.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2009
 • ASOCIACIÓN SOLIDARIA MONTSE BERNAT (ASOMOBE)
  Títol del projecte: Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental 2009
  Resum del projecte: Transportar material divers d'ajuda humanitària a diverses associacions, dispensaris, hospitals, escoles, i transport de material pels projectes de desenvolupament, que són les contraparts de oneges catalanes que treballen en aquelles zones i que coneixen les mancances i necessitats de la població.
  Zona d'actuació: Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia
  Any: 2009
 • ASSAMBLEA DE COOPERACIÓ PER LA PAU
  Títol del projecte: Millora dels recursos materials del centre comunitari i les condicions formatives i organitzatives, amb especial incidència a l'equitat de gènere de 400 habitants del Douar de Tghassrout
  Resum del projecte: Contribuir a millorar les condicions de vida de les 3.150 persones que composen la comuna de Tafoughalt.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Programa de millora de serveis urbans al barri de Maxaquene "A" de la ciutat de Maputo. Any 1.
  Resum del projecte: Incrementar les capacitats dels habitants del barri de teixit informal de Maxaquene "A", consolidant un procés d'ordenament urbanístic i millora evolutiva dels serveis urbans bàsics.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE SOLIDARITAT PEL DESENVOLUPAMENT SOCIO RURAL DEL TERCER MÓN AL KARIA
  Títol del projecte: Construcció i posada en funcionament d'un centre preescolar al sud est del Marroc
  Resum del projecte: Millorar l'educació preescolar en el món rural.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ CATALANA DE FIBROSI QUÍSTICA
  Títol del projecte: Ells també tenen Dret
  Resum del projecte: Treballar per a la millora de la qualitat de vida dels afectats de fibrosi quística i les seves famílies, lluitant a la vegada contra les causes d'aquesta malaltia.
  Zona d'actuació: Cuba
  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ COOPERACCIÓ
  Títol del projecte: Promoció d’accions col·lectives per a la prevenció i mitigació de la violència contra les dones del departament de Masaya
  Resum del projecte: Contribuir a l'eradicació de la violència contra les dones a Masaya.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES SOLIDARIES AMB NENS SAHRAUÍS DE L’HOSPITALET
  Títol del projecte: Suport al sistema educatiu als campaments de Tinduf
  Resum del projecte: Millorar la formació de la població dels campaments de refugiats a Tinduf.
  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES SOLIDARIES AMB NENS SAHRAUÍS DE L’HOSPITALET
  Títol del projecte: Vacances en pau per a infants Sahrauís. Estiu 2009
  Resum del projecte: Les vacances solidàries dirigides a la infància sahrauí i a les famílies catalanes que acullen i conviuen amb ells, és un projecte de llarga trajectòria a la ciutat.
  Zona d'actuació: Espanya, L’Hospitalet
  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES SOLIDARIES AMB NENS SAHRAUÍS DE L’HOSPITALET
  Títol del projecte: Vacances en pau per a infants Sahrauís. Estiu 2009
  Resum del projecte: Les vacances solidàries dirigides a la infància sahrauí i a les famílies catalanes que acullen i conviuen amb ells, és un projecte de llarga trajectòria a la ciutat.
  Zona d'actuació: Espanya, L’Hospitalet
  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ DE TREBALLADORS PÚBLICS SOLIDARIS DE L'HOSPITALET
  Títol del projecte: Manteniment de l’escola a Diffa
  Resum del projecte: Millorar el desenvolupament de la població local. El projecte planteja la continuïtat del suport a la Fundació Campaner que treballa a Níger en temes de salut i educació especialment amb els infants.
  Zona d'actuació:

  Nigèria

  Any: 2009
 • ASSOCIACIÓ UNIVERSITAT SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Construcció de la Universitat de Chiquitana a Bolívia i sensibilització a L'Hospitalet de Llobregat
  Resum del projecte: El projecte proposa continuar amb la 6èna fase de construcció de l'edifici de la Universitat de Chiquitana, amb l'objectiu de millorar les capacitats educatives de la població estudiantil boliviana, millorar les seves oportunitats i disminuir les desigualtats socials.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Contrapart local: Alcaldia, Municipalitat de Velasco
  Any: 2009
 • AVÔLO-AS SALAM. COOPERACIÓ INTERNACIONAL ÀFRICA SUBSAHARIANA, ORIENT I MITJÀ, ASIA
  Títol del projecte: Ampliació del centre sanitari de Sotuba (Districte II Bamako)
  Resum del projecte: Millorar les condicions sanitàries i higièniques dels habitants de Sotuba (Districte II de Bamako) mitjançant l'ampliació del centre sanitari ja existent a la zona.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 2009
 • CATRATXHOS. ASSOCIACIÓ DE COOPERACIÓ AMB HONDURES
  Títol del projecte: Construcció del centre de capacitació juvenil "Casa Populorum Progressio 2009-2010"
  Resum del projecte: Contribuir al desenvolupament de les comunitats rurals indígenes dels departaments hondurenys de Copán, Santa Bàrbara, Lempira i La Paz.
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2009
 • CENTRO ESTUDIOS JAIME BALMES , SCCL/ FUNDACIÓ JAUME BALMES
  Títol del projecte: Construcció d’un centre educatiu a Bata
  Resum del projecte: Construir i posar en funcionament un centre educatiu a les afores de Bata.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2009
 • COMISSIÓ DE CULTURA DE CAN SERRA
  Títol del projecte: Millores i equipaments en centres comunitaris de Masaya
  Resum del projecte: Millorar l'equipament del centre de desenvolupament infantil per que puguin contribuir en la millora de les condicions de seguretat, salut i benestar de les persones i en la qualitat de les activitats.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2009
 • CRUZ ROJA ESPAÑOLA
  Títol del projecte: Enfortiment de l'Associació Artesanal Víctor Emilio de Tierras Colorada
  Resum del projecte: Millorar les possibilitats d'inserció laboral dels habitants de Tierras Coloradas mitjançant capacitacions artesanals.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2009
 • DESENVOLUPAMENT A L’ÀFRICA SONGTAABA
  Títol del projecte: Escolarització de nens i nenes de 6 a 15 anys a Tanseiga
  Resum del projecte: Millorar les infraestructures del centre per a que els alumnes puguin seguir assistint a les aules escolars.
  Zona d'actuació: Burkina Faso
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ CATALANA DE L’ESPLAI
  Títol del projecte: Impuls de la xarxa d'esplais a Amèrica Llatina
  Resum del projecte: L'augment de les capacitats educatives en els diferents nivells d'edat i tipus, entenent el món del lleure com un espai educatiu.
  Zona d'actuació: Amèrica Llatina
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ CATALANA DE L’ESPLAI
  Títol del projecte: L'esplai sense fronteres. Impuls de la Xarxa d'esplais a l’Amèrica Llatina
  Resum del projecte: El projecte presentat proposa promocionar l'educació en el lleure d'infants i joves de quatre països d'Amèrica del Sud. L'experiència i tradició en aquest tipus de feina a Catalunya, i en especial, de la Fundació Catalana de l'Esplai permet poder compartir i assessorar en aquesta matèria a institucions llatinoamericanes dedicades a treballar amb infants i joves en el lleure.
  Zona d'actuació: Argentina, Bolívia, Equador, Paraguai i Espanya
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ INTERNACIONAL OLOF PALME
  Títol del projecte: Drets Humans i Desenvolupament social a Guinea Equatorial
  Resum del projecte: Promoure el desenvolupament humà i social.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ JOAN XXIII
  Títol del projecte: Agermanament C.E. Joan XXIII (L'Hospitalet) C.E. Canton Guarjila
  Resum del projecte: Els beneficis de l'agermanament sempre són en totes dues direccions i en ambdues realitats. La proposta d'aquest any contempla recolzament al professorat, millores en les infraestructures escolars, recolzament en la utilització de tics i el component de sensibilització a l'escola i a la comunitat educativa.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA
  Títol del projecte: Programa per a la integració laboral i sindical dels joves del nord del Marroc
  Resum del projecte: Contribuir a la conscienciació dels joves del Marroc sobre els seus drets socials i laborals així com a la seva integració psicolaboral mitjançant la creació de centres de formació per a la millora de la seva ocupació.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ PRIVADA CATALANA AKWABA
  Títol del projecte: Sensibilització, prevenció i atenció mèdica a 30 comunitats properes a ciutat de Bouaké
  Resum del projecte: Millorar la qualitat de vida especialment la salut de la població de comunitats properes a la Bouaké.
  Zona d'actuació: Costa d’Ivori
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ PRIVADA PAU I SOLIDARITAT CC.OO
  Títol del projecte: Recolzament al procés d’unitat de la Mesa Intersindical del sector públic de Paraguai
  Resum del projecte:

  Enfortir les accions de la Mesa Intersindical del sector públic en ares de sostenir el procés d'unificació que aquesta experiència està impulsant en el moviment dels treballadors i treballadores públics i així aconseguir una millor acció del mateix en defensa dels drets humans i laborals dels treballadors i treballadores del sector públic del Paraguai.

  Zona d'actuació: Paraguai
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Bolívia 2009
  Resum del projecte: Contribuir a la creació d'una Xarxa d'Atenció Oftalmològica Pública al municipi d'El Alto (Bolívia), i la seva àrea rural d'influència, encaminada a millorar la salut ocular de la població amb una atenció de qualitat, eficient i equitativa, i que al mateix temps serveixi com a model d'atenció a implantar a la resta del país.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Bolívia 2009
  Resum del projecte: Contribuir a la creació d'una Xarxa d'Atenció Oftalmològica Pública al municipi d'El Alto (Bolívia), i la seva àrea rural d'influència, encaminada a millorar la salut ocular de la població amb una atenció de qualitat, eficient i equitativa, i que al mateix temps serveixi com a model d'atenció a implantar a la resta del país.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2009
  Resum del projecte: El projecte pretén afavorir l'accés a l'atenció oftalmològica de la població amb escassos recursos econòmics i alhora millorar la qualitat de l'oftalmologia en el sistema de salut pública de Bolívia en col•laboració amb institucions nacionals. Per assolir-ho proposen realitzar formació al personal d'atenció primària, elaboració de material per la formació, creació d'una xarxa de serveis oftalmològics (dotació per les consultes, ampliar la zona d'atenció geogràficament, etc).També es vol elaborar un programa de salut oftalmològica per les escoles i per la gent gran. Finalment, es pretén iniciar un Pla Nacional d'Oftalmologia en el país.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Contrapart local: Ministeri de Salut i Alcaldia de Salto
  Any: 2009
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Mali 2009
  Resum del projecte: El projecte pretén afavorir l'accés a l'atenció oftalmològica de la població amb escassos recursos econòmics i alhora millorar la qualitat de l'oftalmologia en el sistema de salut pública de Bolívia en col•laboració amb institucions nacionals. Per assolir-ho proposen realitzar formació al personal d'atenció primària, elaboració de material per la formació, creació d'una xarxa de serveis oftalmològics (dotació per les consultes, ampliar la zona d'atenció geogràficament, etc).També es vol elaborar un programa de salut oftalmològica per les escoles i per la gent gran. Finalment, es pretén iniciar un Pla Nacional d'Oftalmologia en el país.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Contrapart local: Ministeri de Salut i Alcaldia de Salto
  Any: 2009
 • FUNDACIÓN PEDAGOGICA CRISTAL
  Títol del projecte: Educació especial i suport psicològic a nens i nenes amb discapacitats més visibles i que pateixen abús sexual de l’escola Cristal
  Resum del projecte: Donar resposta a les necessitats escolars i atenció psicològica als alumnes de les l’escola Cristal.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2009
 • FUNDACIÓN VICENTE FERRER
  Títol del projecte: Ampliació del centre d'assistència a malalts de SIDA del complex hospitalari de Bathalapalli, Anantapur, Andhra, Pradesh, Índia
  Resum del projecte: Proporcionar a les comunitats dàlits i a la població més desfavorida del districte d' Anantapur una atenció sanitària adequada i específica en els casos de VIH/SIDA.
  Zona d'actuació: Índia
  Any: 2009
 • GRUP DE DONES DE CAN SERRA
  Títol del projecte: Consolidar el treball d’alfabetització i continuar amb l’alfabetització jurídica i formació feminista per a la casa de la dona “Sonia Bello” de Rivas
  Resum del projecte: Aconseguir que les dones puguin posar en pràctica l’exercici de ciutadania denunciant cada dret violentat avançant així amb l’apoderament de les dones.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2009
 • IGMAN- ACCIÓ SOLIDÀRIA
  Títol del projecte: Acció Solidaria a Shabunda
  Resum del projecte: El projecte presentat té com a objectiu general realitzar una acció immediata en matèria d'ajuda humanitària en benefici dels camps de refugiats localitzats als voltants de Shabunda. En una primera missió s'enviaran i entregaran aliments, kits sanitaris i productes de primera necessitat. També s'aprofitarà per fer un diagnòstic" in situ" de la situació del camp de refugiats, a fi de millorar futures accions en ell. Una altre objectiu important del projecte es el de denunciar la situació que actualment la República Democràtica del Congo mitjançant accions de sensibilització dirigides a la població catalana.
  Zona d'actuació: República Democràtica del Congo
  Any: 2009
 • SILO. CAMÍ PEL DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE GUINEA BISSAU
  Títol del projecte: Creació d’una aula taller de costura
  Resum del projecte: Formar professionalment joves per oferir-los una sortida laboral.
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2009
 • SODEPAU, SOLIDARITAT PER AL DESENVOLUPAMENT I LA PAU
  Títol del projecte: Apoderament de dones i infants en risc d’exclusió social, dels barris marginals de Chefchaouen
  Resum del projecte: Millorar les condicions de vida socioeconòmiques de les dones desafavorides i dels nens en situació difícil mitjançant les accions de protecció i de promoció dels drets de la dona i dels infant.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2009
 • UNIVERSITAT DE BARCELONA, OBSERVATORI DEL TIBET I ÀSIA CENTRAL
  Títol del projecte: Formació i educació de poblacions nòmades d'Àsia Central 2009-2010
  Resum del projecte: El projecte vol contribuir a la millora en l'educació, salut, medi ambient i generació d'ingressos de les poblacions rurals tibetanes nòmades i seminòmades.
  Zona d'actuació: Àsia Central
  Any: 2009
 • UNIVERSITAT SENSE FRONTERES, (CENTRE DE COOPERACIO PER AL DESENVOLUPAMENT CCD-UPC)
  Títol del projecte: Construcció de la Universitat de Chiquitana a Bolívia i sensibilització local a L'Hospitalet
  Resum del projecte: Augmentar el potencial humà de les zones rurals.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2009
 • VOLUNTARIS EN ASSESSORIA EMPRESARIAL (VAE)
  Títol del projecte: Projecte andí de formació pràctica i laboral
  Resum del projecte: Formació d'estudiants en l'aspecte tècnic, industrial i comercial, a fi de millorar la indústria i el comerç del país.
  Zona d'actuació: Equador i Colòmbia
  Any: 2009
 • ACCIÓ SOLIDARIA IGMAN
  Títol del projecte: Recuperació d'àrees forestals i captura de carboni a l'Amazònia peruana
  Resum del projecte: Assegurar la conservació i la gestió dels boscos tropicals per a preservar la biodiversitat, mitigar el escalfament global i millorar les condicions de vida dels seus pobladors.
  Zona d'actuació: Perú
  Any: 2008
 • ASOCIACIÓN CATALANDAOUD POR EL DESARROLLO Y COOPERACIÓN
  Títol del projecte: Millorar les condicions d’escolarització dels nens i joves de Talandaoued
  Resum del projecte: Augmentar la escolaritat femenina i atorgar oportunitats d’accés a la nova tecnologia a la educació.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2008
 • ASOCIACIÓN SOLIDARIA MONTSE BERNAT - ASOMOBE
  Títol del projecte: Caravana Solidaria de l'Àfrica Occidental 2008
  Resum del projecte: Campanya de sensibilització vers la ciutadania per donar a conèixer la realitat d'aquest països i aconseguir el seu ajut a través de recollides de material; sobretot sensibilització a les escoles per incidir en el tema de la interculturalitat i la tolerància.
  Zona d'actuació: Marroc ,Mauritània, Senegal i Gàmbia
  Any: 2008
 • ASSAMBLEA DE COOPERACIÓ PER LA PAU
  Títol del projecte: Millora de les condicions d'abastament d'aigua potable de la població del Duar d'lyassinene, Comunitat Rural de Farkhana, província de Nador, regió del Rif
  Resum del projecte: Rehabilitació d'una font pública per 1.800 persones i construcció d'una marquesina per protegir als usuaris del sol i de la pluja.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2008
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
  Títol del projecte: Projecte pilot de millora de serveis urbans al barri de Maxaquene "A" de la ciutat de Maputo
  Resum del projecte: Incrementar les capacitats dels habitants de barri de teixit informal de Maxaquene "A" consolidant un procés de millora evolutiva dels serveis urbans bàsics.
  Zona d'actuació: Moçambic
  Any: 2008
 • ASSOCIACIÓ CATALANA PER LA PAU
  Títol del projecte: Increment dels factors d'incidència a les dones palestines en la vida econòmica i política al camps de refugiats palestins de Líban, Jordània i Palestina
  Resum del projecte: Incrementar la capacitat d'autonomia de les dones, i la seva incidència en la societat Palestina, Jordània i Libanesa.
  Zona d'actuació: Palestina, Líban i Jordània
  Any: 2008
 • ASSOCIACIÓ DE TREBALLADORS PÚBLICS SOLIDARIS DE L'HOSPITALET
  Títol del projecte: Finançament del material de l'escola de primària de Diffa
  Resum del projecte: Educació generalitzada i gratuïta per lluitar contra el Noma mitjançant la creació d'una escola infantil i el seu manteniment.
  Zona d'actuació: Nigèria
  Any: 2008
 • ASSOCIACIÓ DEFENSEM CUBA DE L’HOSPITALET
  Títol del projecte: Rehabilitació de les Àrees de salut per tal de millorar les atencions d’urgències i la qualitat de vida als malalts, familiars, així com les dones embarassades d’Holguin
  Resum del projecte: Augmentar la qualitat dels serveis mèdics de urgències que es donen a la població així com l’atenció a les dones embarassades mitjançant l’enfortiment de les capacitats disponibles i l’augment de qualitat de vida.
  Zona d'actuació: Cuba
  Any: 2008
 • BARCELONA ACCIÓ SOLIDARIA
  Títol del projecte: Campanya solidaria Àfrica Occidental
  Resum del projecte: Transport del material d'ajuda humanitària recollit.
  Zona d'actuació: Marroc, Mauritània i Senegal
  Any: 2008
 • CENTRO ESTUDIOS JAIME BALMES , SCCL/ FUNDACIÓ JAUME BALMES
  Títol del projecte: Projecte OKUMEAZ a Bata
  Resum del projecte: Facilitar l'escolarització a tots els nens i nenes en edat escolar
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2008
 • COMISSIÓ DE CULTURA DE CAN SERRA
  Títol del projecte: Millores i equipaments en centres comunitaris de Masaya
  Resum del projecte: Millorar l'equipament del centre de desenvolupament infantil "Gaspar García Laviana", el del col·lectiu "d'Artesania Sacuajoche", el de la oficina CEBs/Equip de serveis del bufet popular "Boris vega" per que puguin contribuir en la millora de les condicions de seguretat, salut i benestar de les persones i en la qualitat de les activitats.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2008
 • COMITÈ CATALÀ PER ALS REFUGIATS, CATALUNYA AMB ACNUR
  Títol del projecte: Enfortiment comunitari de la població desplaçada a Colòmbia des d'un enfocament de gènere
  Resum del projecte: Enfortir la protecció i l'autosuficiència de la població desplaçada a Colòmbia.
  Zona d'actuació: Colòmbia
  Any: 2008
 • COMITÈ CATALÀ PER ALS REFUGIATS, CATALUNYA AMB ACNUR
  Títol del projecte: Repatriació i reintegració refugiats congoleses
  Resum del projecte: Facilitar la reintegració a la Rep. Dem. Del Congo de les/els repatriades/ -ats voluntàries/s congoleses/os des de Tanzània.
  Zona d'actuació: República Democràtica del Congo
  Any: 2008
 • CRUZ ROJA ESPAÑOLA
  Títol del projecte: Restauració d'ecosistemes del bosc humit del sector de Guadalupe
  Resum del projecte: Millorar les condicions de vida i mediambientals de les comunitats amb la implementació d'alternatives i us sostenible dels recursos naturals.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2008
 • ESPIRITU DE SANTA CRUZ DE LA SIERRA - ESDEVE
  Títol del projecte: Centre d'acollida per a persones de la 3a edat - Porongo
  Resum del projecte: Construcció d'un centre d'acollida per persones grans amb la finalitat d'elevar la seva autoestima, al municipi de Porongo, donar atenció temporal a les persones grans i facilitar-les llocs de trobada per l'oci i també d'orientació als usuaris ,incentivar a altres municipis a crear centres similars. I elevar l'esperança de vida dels habitants grans de Porongo.
  Zona d'actuació: Cuba
  Any: 2008
 • FUNDACIÓ JOAN XXIII
  Títol del projecte: Agermanament C.E. Joan XXIII (L'Hospitalet) C.E. Canton Guarjila
  Resum del projecte: Fomentar la pau i la cooperació a través de l'educació i Promoure el desenvolupament i la cooperació amb els països del sud.
  Zona d'actuació: El Salvador
  Any: 2008
 • PARRÒQUIA SANT BENET
  Títol del projecte: Col·laborar en el projecte de salut de la Parròquia de San Gaspar de Taulabé
  Resum del projecte: Suport a les comunitats camperoles perquè puguin augmentar el nivell de vida i de salut procurant-ne la formació i elaboració dels medicaments alternatius.
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2008
 • SILO. CAMÍ PEL DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE GUINEA BISSAU
  Títol del projecte: Menjador escolar
  Resum del projecte:

  Creació d'un menjador escolar a la població de Gambasse que servirà de centre pilot nutricional per els nens de la zona.

  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2008
 • UNIVERSITAT SENSE FRONTERES - CENTRE DE COOPERACIO PER AL DESENVOLUPAMENT CCD-UPC
  Títol del projecte: Dinamització del desenvolupament local i la cultura indígena. Construcción de la Universidad Indígena Chiquitana
  Resum del projecte: Augmentar el potencial humà de les zones rurals de la regió de la Chiquitanía
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2008
 • VOLUNTARIS EN ASSESSORIA EMPRESARIAL - VAE
  Títol del projecte: Practica laboral per millorar la capacitat productiva i comercial
  Resum del projecte: Formació dels estudiants en l'aspecte tècnic, industrial i comercial, a fi de millorar la industria i el comerç del país
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2008
 • XARXA DE CONSUM SOLIDARI
  Títol del projecte: Apoderament i consolidació del grup de dones de la comunitat rural El Rosal per a la producció i comercialització de productes d'aloe vera
  Resum del projecte: Consolidar la fabricació de productes derivats de l'aloe vera com a una alternativa productiva sostenible del grup de dones de Asociación Artesanal Femenina El Rosal.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2008
 • PARRÒQUIA SANT BENET

  Títol del projecte: Col·laborar en la construcció de 1.000 latrines en les comunitats camperoles que pertanyen a la parròquia de San Gaspar de Taulabé
  Resum del projecte: Donar suport a les comunitats camperoles per a que puguin augmentar el nivell de vida que tenen amb uns serveis bàsics per la salut i la higiene en general.
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2007
 • ASOCIACIÓN CATALANDAOUD POR EL DESARROLLO Y COOPERACIÓN
  Títol del projecte: Millorar les condicions d’escolarització dels nens i joves de Talandaoued
  Resum del projecte: Donar suport a la escolarització al poble rural de Talandaoued.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2007
 • ASOCIACIÓN SOLIDARIA MONTSE BERNAT - ASOMOBE
  Títol del projecte: Projecte d’actuació a Chauen
  Resum del projecte: Cobrir carències varies,  tant hospitalàries com escolars.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2007
 • ASSAMBLEA DE COOPERACIÓ PER LA PAU
  Títol del projecte: Millora de les capacitats ramaderes en el sector boví de la població de El Alenda, delegació de Gafsa Sud
  Resum del projecte: Millorar la situació socioeconòmica i la capacitació productiva de 15 famílies beneficiàries.
  Zona d'actuació: Tunísia
  Any: 2007
 • ASSOCIACIÓ CATALANA D’AMISTAT AMB NICARAGUA
  Títol del projecte: Per una Nicaragua lliure d’analfabetisme
  Resum del projecte: Alfabetitzar i preparar al poble de Nicaragua.
  Zona d'actuació: Nicaragua
  Any: 2007
 • ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES SOLIDARIES AMB NENS SAHRAUÍS DE L’HOSPITALET
  Títol del projecte: Suport al sistema educatiu als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf
  Resum del projecte: Millorar la formacio de la població dels campaments de refugiats sahrauís.
  Zona d'actuació: Algèria
  Any: 2007
 • ASSOCIACIÓ DE TREBALLADORS PÚBLICS SOLIDARIS DE L'HOSPITALET
  Títol del projecte: Projecte de construcció d’un pou d’aigua a Tchassa Kandilla
  Resum del projecte: Prevenir l’aparició de la noma i altres patologies relacionades amb la manca d’accés a l’aigua potable.
  Zona d'actuació: Nigèria
  Any: 2007
 • ASSOCIACIÓ DEFENSEM CUBA DE L’HOSPITALET
  Títol del projecte: Enfortiment del centre de documentació e informació pedagògica al municipi d’Holguin
  Resum del projecte: Enfortir els serveis de informació científica i tècnica que s’ofereix als treballadors i estudiants de ciències pedagògiques del municipi d’Holguin.
  Zona d'actuació: Cuba
  Any: 2007
 • ASSOCIACIÓ WAFAE
  Títol del projecte: Projecte de reforç escolar per alumnes de primària, educació en el lleure i dinamització d’escoles
  Resum del projecte: Contribuir a l’accés universal a l’educació, disminuint l’abandonament escolar prematur d’alumne si millorant la qualitat de la formació bàsica.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2007
 • CENTRO ESTUDIOS JAIME BALMES , SCCL/ FUNDACIÓ JAUME BALMES
  Títol del projecte: Projecte de construcció d’un centre educatiu a Bata
  Resum del projecte: Construir un centre educatiu a Bata per tal de millora les condicions escolars del nens i nenes de Bata.
  Zona d'actuació: Guinea Equatorial
  Any: 2007
 • COMITÈ CATALÀ PER ALS REFUGIATS, CATALUNYA AMB ACNUR
  Títol del projecte: Ajut humanitari a l'est del Txad: accés a l'aigua potable per a les/els refugiats i refugiades i les comunitats d'acollida
  Resum del projecte: Identificació de noves fonts d'aigua, perforació i construcció de nous sistemes d'aigua, reparació i rehabilitació dels sistemes ja existents, transport aigua en camions cisterna, cloració i controls de qualitat de l'aigua, establir comitès de gestió i capacitar sobre la gestió de l'aigua i promoció d'higiene.
  Zona d'actuació: Est del Txad
  Any: 2007
 • COMITÈ CATALÀ PER ALS REFUGIATS, CATALUNYA AMB ACNUR
  Títol del projecte: Integració social dels refugiats i de les refugiades sol·licitants d’asil a Equador
  Resum del projecte: Millorar la salut dels refugiats i les refugiades.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2007
 • FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA
  Títol del projecte: Creació de la Xarxa Sindical de Cooperatives del Nord del Marroc
  Resum del projecte: Contribuir a la conscienciació de la dona marroquina sobre els seus drets socials i laborals així com a la seva integració en el mercat de treball mitjançant l’accés en l’economia social.
  Zona d'actuació:
  Contrapart local: Marroc
  Any: 2007
 • FUNDACIÓ PRIVADA CATALANA AKWABA
  Títol del projecte: Pla integral de viabilitat de l’hospital "Catalunya" de Bouaké- ampliació de les estructures de prevenció i sensibilització del programa de SIDA
  Resum del projecte: Contribuir a la millora de la salut de la població amb la prevenció de la transmissió mare- fill del VIH i dins de les regions del nord i centre.
  Zona d'actuació: Costa d’Ivori
  Any: 2007
 • FUNDACIÓ PRIVADA PAU I SOLIDARITAT CC.OO
  Títol del projecte: Millora de les condicions laborals dels treballadors i de les treballadores de la residència “Los Girasoles” al municipi de Centre Habana
  Resum del projecte: Contribuir a la millora de al menys un 75% de les condicions laborals dels treballadors i de les treballadores.
  Zona d'actuació: Centre Habana
  Any: 2007
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Bolívia 2007
  Resum del projecte: Millorar la salut ocular de la població amb escassos recursos econòmics.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2007
 • FUNDACIÓ VICENTE FERRER
  Títol del projecte: Projecte per l'accés a un habitatge digne per a 38 famílies dàlits del poble de Chilamkur, Àrea de Narpala, regió B.K. Samudran
  Resum del projecte: Impulsar l'apoderament social dels dàlits i dels sectors més desfavorits de la població del districte d' Anantapur.
  Zona d'actuació:

  Índia

  Any: 2007
 • LA CHAPARRITA. COOPERACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE
  Títol del projecte: Projecte de desenvolupament eco-turístic a Mèxic
  Resum del projecte: Mantenir el patrimoni cultural i natural.
  Zona d'actuació: Mèxic
  Any: 2007
 • SILO. CAMÍ PEL DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE GUINEA BISSAU
  Títol del projecte: Projecte de transformació de l’energia solar a energia elèctrica
  Resum del projecte: Millorar les condicions dels centres sanitaris i educatius i aprofitar aquests centres per a fer activitats socials.
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2007
 • UNIVERSITAT DE BARCELONA, OBSERVATORI DEL TIBET I ÀSIA CENTRAL
  Títol del projecte: Projecte d'educació, formació i salut de les poblacions nòmades d’Àsia Central 2007-2008
  Resum del projecte: Millorar les condicions de vida de les poblacions nòmades.
  Zona d'actuació: Tibet i Valls de Chitral de l’Àsia Central
  Any: 2007
 • UNIVERSITAT SENSE FRONTERES, (CENTRE DE COOPERACIO PER AL DESENVOLUPAMENT CCD-UPC)
  Títol del projecte: Programa educació per al desenvolupament, ampliació de la guarderia Teresa Laperal Gonzalez
  Resum del projecte: Programa de educació al desenvolupament mitjançant la dotació d’infraestructures.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2007
 • VOLUNTARIS EN ASSESSORIA EMPRESARIAL (VAE)
  Títol del projecte: Formació i pràctica laboral
  Resum del projecte: Millorar el desenvolupament del país.
  Zona d'actuació: Equador
  Any: 2007
 • ASOCIACIÓN CATALANDAOUD POR EL DESARROLLO Y COOPERACIÓN
  Títol del projecte: Millorar les condicions d’escolarització dels nens i joves de Talandaoued
  Resum del projecte: Millorar les condicions d'escolaritat dels nens, aconseguir la seva continuïtat escolar, evitar la prematura inserció laboral i aconseguir la disminució del percentatge d'analfabetisme de la població.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2006
 • ASSOCIACIÓ COOPERACCIÓ
  Títol del projecte: Millorar la situació de la dona en la província d'Al Hoceima
  Resum del projecte: Recolzament al centre de dones D’Al Hoceima.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2006
 • ASSOCIACIÓ WAFAE
  Títol del projecte: 2a fase centre educatiu i esplai a Tànger
  Resum del projecte: Aconseguir la participació activa de la joventut tangerina en les activitats i cursos d'educació en el lleure, cursos de formació ocupacional i lingüística i fomentar l'associacionisme i voluntariat.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2006
 • ASSOCIACIÓ WAFAE
  Títol del projecte: Projecte de col·laboració de l’ajuntament de L’Hospitalet amb les escoles marroquines de la regió de Chauen
  Resum del projecte: Millorar les condicions d'estudi dels alumnes de les escoles de primària i secundària de la regió de Chauen.
  Zona d'actuació: Marroc
  Any: 2006
 • CATRATXHOS. ASSOCIACIÓ DE COOPERACIÓ AMB HONDURES
  Títol del projecte: Segona fase de construcció de dues pistes esportives a l’escola de Santa Teresa de Jesús
  Resum del projecte: Promoure la formació integral dels nens i adolescents desfavorits de la Colònia Nueva Capital
  Zona d'actuació: Hondures
  Any: 2006
 • COMITÈ CATALÀ PER ALS REFUGIATS, CATALUNYA AMB ACNUR
  Títol del projecte: Reintegració de refugiats afganesos, construcció d'habitatges
  Resum del projecte: Facilitar el retorn voluntari de la població afgana des d'Afganistan, Iran i altres països, controlar la situació i recolzar la seva reintegració durant el període inicial de retorn. Trobar solucions duradores a través de la repatriació voluntària.
  Zona d'actuació: Afganistan
  Any: 2006
 • FUNDACIÓ PRIVADA ULLS DEL MÓN
  Títol del projecte: Ulls de Bolívia 2006
  Resum del projecte: Contribuir a la millora de la salut oftalmològica de la població boliviana en situació de pobresa en col·laboració amb el Ministeri de Salut i Esports, institucions municipals i organitzacions locals.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2006
 • LA CHAPARRITA. COOPERACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE
  Títol del projecte: Desenvolupament eco- turístic a Mèxic
  Resum del projecte: Mantenir el patrimoni cultural i natural des del suport a l'autogestió de la iniciativa local.
  Zona d'actuació: Mèxic
  Any: 2006
 • SILO. CAMÍ PEL DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE GUINEA BISSAU
  Títol del projecte: Creació d’un jardí d’infància a Príam
  Resum del projecte: Aconseguir que tots els nens i nenes del poblat disposin d'un centre educatiu on iniciar les activitats i hàbits escolars per millorar el desenvolupament educatiu.
  Zona d'actuació: Guinea Bissau
  Any: 2006
 • SODEPAU, SOLIDARITAT PER AL DESENVOLUPAMENT I LA PAU
  Títol del projecte: Projet d'intégration professionnel et auto-affirmation personnelle d'invalidités à sa communauté. Formation qualification et impulsion au coopératisme entre les handicapés de Chefchaouen
  Resum del projecte: Contribuer à la formation et intégration professionnelle et sociale des et des invalidités. Améliorer ses conditions de vie.
  Zona d'actuació: Le Maroc
  Any: 2006
 • UNIVERSITAT SENSE FRONTERES, (CENTRE DE COOPERACIO PER AL DESENVOLUPAMENT CCD-UPC)
  Títol del projecte: Construcció de dues aules d'informàtica i tallers de tallat a l'escola San Miguel Arcàngel
  Resum del projecte: Construcció de dues aules d'informàtica i taller per reforçar el sistema educatiu primari de la regió on hi ha mancances.
  Zona d'actuació: Bolívia
  Any: 2006
 • Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament,
  Al Karia ONGD Catalana
  Títol del projecte: Construcció i posada en marxa d’una cooperativa agrícola a Bonconto (Segona Fase)
  Resum del projecte: La característica principal del projecte és dotar la cooperativa agrícola existent d’una xarxa de reg a la comuna rural de Holda, Senegal. Bonconto viu principalment del sector primer, l’agricultura poc a poc va perdent competitivitat per la falta d’equipaments agrícoles i/o mancança de noves iniciatives productives, amb aquest projecte es vol posar en marxa una cooperativa agrícola a Diang Diang, autogestionada per l’associació de dones Kawral.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 1900
 • Fundació Josep Comaposada - Sindicalistes solidaris
  Títol del projecte: Red de agentes por el trabajo digno en San Salvador
  Resum del projecte: Projecte amb objectiu de crear una xarxa d'agents per la feina digne al departament de San Salvador a EL Salvador. Es un projecte amb durada de 4 anys dirigit a treballadors i treballadores del sector públic i privat, especialment als sectors més vulnerables de la classe treballadora, treballadors per compte pròpi i les treballadores de les maquiles
  Zona d'actuació: El Salvador
  Contrapart local: 13.000,00 €
  Any: 1900
 • Fundació Privada Catalana Akwaba
  Títol del projecte: #desfemlesdesigualtats: aprenentatge creatiu per a una ciutadania global- 1a fase
  Resum del projecte: La finalitat del programa # desfemlesdesigualtats és generar una ciutadania activa respecte a la defensa dels Drets Humans i el desenvolupament humà i sostenible. Les estratègies del programa es centren en accions formatives teòriques i pràctiques adreçades al jovent de 10 a 18 anys de centres d’educació formativa de diferents districtes de la ciutat de L’Hospitalet.
  Zona d'actuació: Espanya
  Any: 1900
 • Fundació Privada Pau i Solidaritat
  Títol del projecte: Promoció del enfortiment del rol de les dones dins del moviment sindical i social de Guatemala
  Resum del projecte: El projecte vol contribuir a la protecció i defensa dels DDHH de les dones a Guatemala a través del moviment sindical i l'enfortiment del rol de les dones dins del moviment sindical i social del MSICG de Guatemala.
  Zona d'actuació: Guatemala
  Any: 1900
 • Xarxa de Consum Solidari
  Títol del projecte: Millora de les condicions de vida de les dones artesanes de la ciutat de Kolda, Senegal
  Resum del projecte: El projecte es desenvoluparà durant 7 mesos a la col·lectivitat local de Kolda, pretén contribuir a la millora de les condicions de vida i dels drets de les dones de la regió a través de la instauració d’un entorn econòmic favorable a l’equitat de gènere i a l’apoderament de 99 dones discapacitades amb criteris de sostenibilitat. Es vol augmentar els ingressos econòmics de les dones mitjançant la millora formativa de l’escola- empresa en costura, perruqueria i artesania.
  Zona d'actuació: Senegal
  Any: 1900

Accès a...

 • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
 • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
 • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans