Notícies

14/12/2023 19:30:00
Comença el procés participatiu per elaborar el nou Pla director de cooperació 2024-2027
L’objectiu del procés és definir les prioritats estratègiques del Programa de Cooperació de l’Ajuntament de forma participada
Veure imatge de Comença el procés participatiu per elaborar el nou Pla director de cooperació 2024-2027 (nova finestra)

Aquesta tarda ha començat el procés participatiu per definir el Pla director de cooperació de L’Hospitalet 2024-2027. La regidora de TIC i Relacions amb la Ciutadania, Rocío Ramírez, ha donat la benvinguda a la primera sessió del procés que ha comptat amb la participació de més de 30 persones. Xavier López, director general de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (UB) i especialista en l’àmbit de la cooperació internacional, ha dinamitzat la sessió.

L’objectiu del procés participatiu és obtenir el Pla director de cooperació 2024-2027 de forma participada, que abordi les necessitats de les entitats de l’àmbit i marqui les prioritats estratègiques en l’àmbit de la cooperació de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Un pla dissenyat conjuntament amb altres institucions, el món acadèmic, entitats del sector de la ciutat i membres d’òrgans de participació de la ciutat.

El procés consta de tres sessions presencials i s’hi debatrà sobre les temàtiques següents:

  • 1a sessió - 14 de desembre. Valors i principis que han de caracteritzar l’acció solidària i la cooperació de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de l’ecosistema d’entitats solidàries.
  • 2a sessió - 1 de febrer. Temàtiques a abordar i criteris que s’han de tenir en compte a l’hora de prioritzar les zones geogràfiques d’actuació.
  • 3a sessió - 15 de febrer. Necessitats de les entitats de l’àmbit de la cooperació, diversitat i defensa dels drets humans i mecanismes de seguiment i avaluació del Pla director.

A més, el procés participatiu, compta amb una enquesta online al web de participació http://www.lhon-participa.cat, on pot participar tota la ciutadania per expressar les seves opinions sobre quins han de ser els objectius de la cooperació a L’Hospitalet. Els resultats de l’enquesta es tindran en compte per a la redacció final del Pla.


85 projectes de cooperació a 15 països i regions del 2020 al 2023

El Programa de Cooperació Internacional de L’Hospitalet, amb 37 anys d’història, té com a objectius, d’una banda, enfortir la tasca de les 29 entitats i ONG de L’Hospitalet que treballen en l’àmbit de la cooperació; i, d’una altra banda, impulsar accions de sensibilització vers la ciutadania amb exposicions, tallers a escoles, el Festival de Curtmetratges i activitats diverses, seguint les línies de l’actual Pla director de cooperació, justícia social i ODS. Compromís amb la salut. 2020-2023, emmarcat en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Durant el període 2020-2023, s’han dut a terme un total de 85 iniciatives, entre projectes de sensibilització a la ciutadania i projectes de cooperació a 15 països i regions (nou a l’Àfrica, tres a l’Amèrica Central, dos a l’Àsia i un a Europa). Totes elles al voltant de tres línies estratègiques d’acció: la cooperació al desenvolupament, l’educació pel desenvolupament i l’acció humanitària i d’emergència.

La cooperació al desenvolupament, que era la majoritària el 2020, amb un 76,7% dels projectes, ha anat disminuint en proporció, fins al 50,4 % el 2022, perquè s’han prioritzat iniciatives de la línia d’educació al desenvolupament, que ha crescut del 10 % l’any 2020 al 30,9 % el 2022.

Durant aquest període, el programa ha donat suport, entre d’altres, a tasques de desenvolupament a l’Àfrica; a projectes i iniciatives solidàries de sensibilització en el món educatiu des d’un vessant formatiu i artístic, i a iniciatives de sensibilització enfocades als drets humans, als ODS i al coneixement geopolític, amb l’objectiu de consolidar el programa de sensibilització i educació pel desenvolupament de “L’Hospitalet amb els drets humans”.

Aquesta tarda ha tingut lloc la primera sessió del procés participatiu per definir el Pla director de cooperació de L’Hospitalet 2024-2027. L’objectiu del procés participatiu és obtenir el Pla director de cooperació 2024-2027 de forma participada, que abordi les necessitats de les entitats de l’àmbit i marqui les prioritats estratègiques en l’àmbit de la cooperació de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans