Notícies

25/11/2023 9:00:00
El curtmetratge iranià It’s a gray, gray world guanya el 18è Festival de Curts de L’Hospitalet
La gala d’entrega de premis va tenir lloc divendres, 24 de novembre, als cinemes Filmax del Centre Comercial Granvia 2
Veure imatge de El curtmetratge iranià It’s a gray, gray world guanya el 18è Festival de Curts de L’Hospitalet (nova finestra)

Ahir al vespre, va tenir lloc la 18a edició de la gala d’entrega de premis del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet organitzada per l’Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) i amb l’impuls de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Un esdeveniment cultural consolidat a la ciutat que té com a objectiu promoure la creativitat i el talent dels joves cineastes de fins a 35 anys i oferir-los una plataforma per mostrar el seu treball.

La gala, presentada per l’actriu i còmica Eva Cabezas, va lliurar 10 guardons en les tres categories del festival, i va tenir lloc als cinemes Filmax del Centre Comercial Granvia 2 amb l’assistència de més de 400 persones.

La primera és la categoria Global, curtmetratges internacionals de Cooperació, vinculats a la defensa dels drets humans, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social, així com als objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Rocío Ramírez, regidora de TIC i Relacions amb la Ciutadania de L’Hospitalet, va ser l’encarregada de lliurar el primer premi al curt It’s a gray, gray world, del cineasta iranià Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib. Es tracta d’un curt d’animació sobre la repressió i la lluita per la llibertat i els drets LGTBI.

La segona categoria és Metropolis, curtmetratges realitzats en 48 hores, en els quals ha d’aparèixer la ciutat de L’Hospitalet en la història argumental. Durant la gala es van projectar els quinze curts finalistes i, finalment, l’obra Desig, del cineasta Xavier Blanco, es va endur el primer premi, així com el premi al Millor Guió i a la Millor Interpretació. El curtmetratge endinsa l’espectador al bosc dels desitjos que tenen totes les persones al seu interior. Xavier Blanco ja va guanyar la mateixa categoria en l’edició anterior amb el curt Cry Time.

Finalment, aquest any, el festival incloïa una categoria nova, Clips-240, videoclips exprés gravats en 10 dies. L’obra guanyadora, realitzada per Candela Giró, serà el videoclip oficial de la cançó La Puta (M)ama, del grup musical Ladilla Rusa. Tania Lozano i Víctor Clares, membres del grup, van ser els encarregats de lliurar el guardó.

La categoria Global ha rebut més de 200 curtmetratges, un rècord de participació; a la categoria Metropolis s’hi ha presentat 50 equips, i a la nova categoria de videoclips, hi han participat 16 obres. Tots els curts finalistes i guanyadors es van projectar durant la gala.

El festival reparteix més de 3.300 euros entre els guanyadors de les tres categories, a banda de cursos de formació i altres premis. A més, el primer i el segon premi de les categories Global i Metropolis s’inclouran en la plataforma Filmin durant un any.

El jurat del festival està format per Chistine Reynaud, actriu i professora d’interpretació; Adriana Pérez, directora de documentals; Raúl Zamorano, expert en ficció televisiva i cinematogràfica; Santi Planet, director de cinema; Dani Rendón, professor i habitual en equips de direcció de cinema i televisió; Carlos Bría, professor i productor audiovisual, i David Fernández, expert en intervenció social mitjançant l’audiovisual.

El festival compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya, Filmin, Filmax, Atresmedia, Catalunya Film Festivals, IPF - Innovación en Formación Professional, Plató – Escola de Cine i Interpretació, Avisual i Ites - Escola Tècnica de Cicles Formatius d'Imatge i So.


Tots els premis del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet

Categoria Global
1r premi – It’s a gray, gray world, de Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib
2n premi – Cementerio de coches, de Miguel Ángel Olivares
3r premi – Magia Negra, d’Almudena Vázquez

Categoria Clips-240
Candela Giró

Categoria Metropolis
1r premi – Desig, de Xavier Blanco
2n premi – Esta es nuestra película, de Mario Ramos
Premi Millor Guió – Desig, de Xavier Blanco
Premi Millor Fotografia – Albert Muns, per Paraules d’un Somriure
Premi a la Millor Interpretació – Mònica Campillo, actriu del curt Desig
Premi del Públic – Paraules d’un Somriure, d’Albert Muns

Ahir al vespre, va tenir lloc la 18a edició de la gala d’entrega de premis del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet organitzada per l’Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) i amb l’impuls de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Un esdeveniment cultural consolidat a la ciutat que té com a objectiu promoure la creativitat i el talent dels joves cineastes de fins a 35 anys i oferir-los una plataforma per mostrar el seu treball.

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans