Notícies

01/01/2022
TALLER APROPA'T A L'AFRICA SUBSAHARIANA 2022
TALLER  APROPA'T A L'AFRICA SUBSAHARIANA 2022Veure imatge de TALLER  APROPA'T A L'AFRICA SUBSAHARIANA 2022 (nova finestra)
El taller Apropa't a l'Àfrica subsahariana, que ja s'havia fet en edicions anteriors, es continua a proposar a les escoles de forma presencial, si no es produeix cap imprevist.
L'enfocament està vinculat a les assignatures de música i dansa com a eina de suport al currículum escolar a través del coneixement i de l'aproximació a l'Àfrica Subsahariana. Amb aquest taller volem treballar la situació sociopolítica i econòmica dels països en vies de desenvolupament i també valorar l'impacte que pot tenir la Cooperació al Desenvolupament en aquestes zones.
Aquest taller està adreçat als centres educatius de secundària i batxillerat de L'Hospitalet. Volem educar els nostres joves en valors socials i cívics i que prenguin consciència d'una altra realitat, la de l'Àfrica, apropant-los a la seva història i a la seva cultura i fent valdre les seves diferències i la seva riquesa. El taller té dues activitats:
L'activitat 1- Aproximació a la música Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat consisteix a donar a conèixer instruments típics de l'Àfrica de forma interactiva realitzada per tècnics en cooperació al desenvolupament i músics africans que donaran a conèixer a través de la música en directe la història social dels instruments en el món africà. És un intercanvi de vivències per acostar als alumnes a la realitat i a les estructures de la societat comunitària africana. La idea és fer una xerrada introductòria del tipus d'instruments originaris de l'Àfrica, acompanyada d'instruments de percussió i de vent, disposaran de tambors i instruments africans. L'activitat 2- Aproximació a la dansa Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat, consisteix en una actuació de danses africanes feta per una ballarina o per un ballarí africà, que ens mostrarà els significats i el propòsit dels balls per introduir a l'alumnat als costums socials de la vida africana. Els alumnes aprendran alguns balls i gaudiran de manera activa de la dansa africana. Aquesta activitat vol ser  un punt de partida per explicar la història i les creences màgiques i també la realitat sociopolítica actual de l'Àfrica. Heu de tenir en compte que la música i la dansa són expressions difícilment deslligables en el món africà i les treballem conjuntament dins d'aquest taller.
 
Per trobar tota la informació: INTRO;  Per fer la reserva formal  de taller  AQUÍ

Taller des del: 01/10/2021 fins al: 27/05/2022 Apropa't a l'Àrica Subsahariana  

Adreçat a: ESO: 12-14 anys. 14-16 anys. ESPO: A partir de 16 anys.

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans