Notícies

15/06/2023 11:40:00
Més de 300 alumnes participen en el Concurs de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet
Al certamen s’hi ha presentat 173 còmics d’alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de vuit centres educatius de L’Hospitalet
Veure imatge de Més de 300 alumnes participen en el Concurs de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet (nova finestra)

Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’entrega de premis del 7è Concurs de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet a l’Auditori Barradas, amb la presentació de l’humorista Raúl Alcaraz.

El projecte és una iniciativa consolidada a la ciutat, que es realitza biennalment des del 2015, impulsada per l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundació Solidaritat UB, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i té com a objectiu promoure l’educació per a la ciutadania global entre l’alumnat.

Al certamen s’hi han presentat 173 còmics de més de 300 alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de vuit centres educatius de L’Hospitalet amb unes temàtiques que giren entorn de les desigualtats, el bullying, el sexisme, el racisme, els conflictes bèl·lics i el reciclatge, entre d’altres.

Durant l’acte, s’han premiat dotze tires còmiques realitzades per vint-i-tres alumnes amb vuit accèssits, tres mencions i un 1r premi.

  • 1r premi - Noa Pérez Lissón i Berta Calderón Úbeda, alumnes de 5è de primària de l’Escola Canigó, amb un còmic sobre la desigualtat de gènere en les carreres científiques.
  • 1a menció - Virginia Bolla i Júlia Falgàs, alumnes de l’Escola Ramon Muntaner, amb una tira còmica també reivindicant la igualtat de gènere.
  • 2a menció - Nora Rodríguez i Valentina Ramos, alumnes de 4t de l’Escola Paco Candel, per un còmic que és un cant a l’amistat.
  • 3a menció - Any Mairit Rojas i Laia Almeida, alumnes de 5è de l’Escola La Carpa, amb una vinyeta sobre la importància del reciclatge. 
  • Accèssits: Sofia Parrales i Irene Bartra de l’Escola Canigó, Itzel Llaveria i Lucía Sánchez de l’Escola Paco Candel, Martina Aznar i Valeria Mirada de l’Escola Azorín, Jericko Pinto i Barae Laftouhi de l’Escola Ramon Muntaner, Abeeha Imran i Aroa Claudia Falcón de l’Escola La Carpa, Almeli Farreras i Khadija Tekkal de l’Escola Menéndez Pidal i Carla Cuevas i Kang Yin de l’Escola Santa Marta.


M. Ángeles Sariñena, regidora en funcions de Participació i Relacions Ciutadanes de L’Hospitalet, i Xavi López, director de la Fundació Solidaritat UB, han assistit a l’acte.

El jurat del certamen està format per Xavi López; José Luis Martín, dibuixant de còmics; Antoni Guiral, crític, editor i guionista de còmic, i representants de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de L’Hospitalet.


El còmic com a eina pedagògica

En aquesta edició del Concurs de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet hi han participat alumnes de vuit centres educatius: l’Escola Canigó, l’Escola Paco Candel, l’Escola Azorín, l’Escola Ramon Muntaner, l’Escola La Carpa, l’Escola Menéndez Pidal, l’Escola Balaguer i l’Escola Santa Marta.

Durant el curs, els alumnes han assistit a sis sessions sobre com elaborar un còmic, des de l’estructura, al llenguatge i el dibuix, i han descobert la potència d’aquest mitjà per expressar temes quotidians relacionats amb la desigualtat i els drets humans.

El curs vinent, com es fa cada any, s’editarà la publicació Vinyetes a l’escola per la solidaritat, que inclourà les tires còmiques premiades d’aquesta edició. També comptarà, com és habitual, amb la col·laboració de figures destacades del món del còmic que publiquen vinyetes inèdites que segueixen els valors del certamen i incorporen elements de L’Hospitalet.

Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’entrega de premis del 7è Concurs de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet a l’Auditori Barradas. 

Al certamen s’hi han presentat 173 còmics de més de 300 alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de vuit centres educatius de L’Hospitalet amb unes temàtiques que giren entorn de les desigualtats, el bullying, el sexisme, el racisme, els conflictes bèl·lics i el reciclatge, entre d’altres.

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans