Notícies

28/02/2023 10:30:00
L’Hospitalet debat sobre el futur de la cooperació internacional
Ca n’Arús va acollir ahir un acte amb membres d’entitats col·laboradores del Programa de cooperació internacional de L’Hospitalet
Veure imatge de L’Hospitalet debat sobre el futur de la cooperació internacional (nova finestra)

En el context del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, L’Hospitalet va celebrar ahir a la sala noble de Ca n’Arús un acte amb membres d’entitats col·laboradores del Programa de cooperació internacional de L’Hospitalet per debatre sobre el futur de la cooperació i l’ajuda humanitària.

Hi van participar Xavi López, director de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona; Antoni Segura, president de la Fundació CIDOB; Antoni Montseny, director de relacions internacionals de la Diputació de Barcelona, i Yoya Alcoceba, directora general de Cooperació per al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya. M. Ángeles Sariñena, regidora de Participació i Relacions Ciutadanes, va presentar l’acte.


El Programa de cooperació internacional de L’Hospitalet

El Programa de cooperació internacional de L’Hospitalet, amb 37 anys d’història, té com a objectius, d’una banda, enfortir la tasca de les 29 entitats i ONG de L’Hospitalet que treballen en l’àmbit de la cooperació; i, d’una altra banda, impulsar accions de sensibilització vers la ciutadania amb exposicions, tallers a escoles, el Festival de Curtmetratges i activitats diverses, seguint les línies d’actuació del Pla director de cooperació, justícia social i ODS. Compromís amb la salut. 2020-2023, emmarcat en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Durant aquest mandat, a causa de la pandèmia, la mobilitat internacional ha estat complicada; i, d’altra banda, s’han hagut de reorientar les iniciatives per treballar en noves zones prioritàries, per exemple, amb les accions d’ajuda humanitària a Ucraïna.

El Pla director marca tres línies estratègiques d’acció. El 2022, un 50,4 % dels projectes finançats pel programa han estat de l’àmbit de cooperació per al desenvolupament; un 30,9 %, iniciatives d’educació per al desenvolupament, i un 18,7 %, projectes d’ajuda humanitària. Durant el període 2020-2023, s'han dut a terme un total de 85 iniciatives, entre projectes de sensibilització a la ciutadania i projectes de cooperació a 15 països i regions (9 a l'Àfrica, 3 a l’Amèrica Central, 2 a l’Àsia i un a Europa).

El programa dona suport, entre d’altres, a tasques de desenvolupament a l’Àfrica; a projectes i iniciatives solidaris de sensibilització en el món educatiu des d’una vessant formativa i artística, i a iniciatives de sensibilització enfocades als Drets Humans, als ODS i al coneixement geopolític, amb l’objectiu de consolidar el programa de sensibilització i educació pel desenvolupament de “L’Hospitalet amb els Drets Humans”.

En el context del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, L’Hospitalet va celebrar ahir a la sala noble de Ca n’Arús un acte amb membres d’entitats col·laboradores del Programa de cooperació internacional de L’Hospitalet per debatre sobre el futur de la cooperació i l’ajuda humanitària. Durant el període 2020-2023, el Programa de cooperació internacional de L'Hospitalet ha dut a terme un total de 85 projectes de cooperació a 15 països i regions.

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans