Fallou ONG i
Cooperació Internacional de l’Hospitalet junts pel comerç just als mercats de Nadal
Cooperació Internacional de L'Hospitalet i l’ONG Fallou llancen per aquest Nadal la campanya “Comerç just, comerç solidari” per potenciar els principis del comerç just. Amb aquest objectiu, els voluntaris de Fallou es reuniran tots els divendres de desembre als mercats d’Hospitalet venent articles d’artesania de l’associació de dones del Dakar Ak-Benn, que fabriquen i venen articles d’artesania pel seu desenvolupament.
Fallou, una ONG dedicada a la cooperació pel desenvolupament autònom de les zones més desfavorides de Senegal, col·labora activament amb aquestes dones exposant i venent els seus productes aquí i ajudant-les així en el seu desenvolupament.
Per tal de complir el seu objectiu, els voluntaris de Fallou obriran les portes a l’exòtic tots els divendres de desembre a cinc mercats diferents:
2 de desembre: Mercat Municipal de Collblanc.
9 de desembre: Mercat Can Serra.
16 de desembre: Mercat Municipal del Centre.
23 de desembre: Mercat de Santa Eulàlia.
30 de desembre: Mercat Municipal de Belvitge.
A Fallou són molt conscients que les ONGs no són la solució als greus problemes de la humanitat, per això, amb les seves accions i iniciatives miren de dotar d’autonomia a la població local i que així, poc a poc, vagin emancipant-se. “Comerç just, comerç solidari” és un gran exemple d’aquesta filosofia.
Aquesta iniciativa és una oportunitat d’or per a tots aquells que vulguin aportar el seu granet de sorra a crear un món més just en un moment tant assenyalat com és l’època nadalenca i, de pas, poder adquirir regals diferents i solidaris.
Qui és Fallou ONGD?
L'Associació de Cooperació Fallou ONGD és una jove i modesta entitat constituïda a Barcelona i dedicada a la Cooperació Activa i Participativa per al Desenvolupament Autònom d'una comunitat rural al Senegal. Fallou organitza dues expedicions cada any per aportar recursos, coneixements i fer el seguiment de diferents Iniciatives i en especial a difondre el seu projecte de Salut Universal a la Comunitat Rural de Dialakoto.
El Comerç Just
A molts dels països del Sud els ingressos de milions de famílies depenen de l’exportació de matèries primeres (cotó, cafè, cacau, te…). Però els preus els marquen les multinacionals que dirigeixen i controlen el comerç mundial. El criteri pel qual es regeixen és obtenir el màxim benefici econòmic a curt termini. La creixent marginació de famílies camperoles i petits productors/es, l’explotació laboral, l’esgotament dels recursos naturals, la contaminació i la pèrdua de la diversitat biològica són algunes de les conseqüències d’aquest funcionament.
El Comerç Just és un moviment que proposa una relació comercial diferent, justa per a totes les parts que entren en joc quan es produeix un intercanvi. Té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional, i permet assolir als països del Sud el seu desenvolupament social i econòmic.
PRINCIPIS DEL COMERÇ JUST
1. Creació d’oportunitats per a productores en desavantatge econòmica.
2. Retribució digna pel treball.
3. Transparència en les relacions comercials i rendició de comptes.
4. Desenvolupament de capacitats per a una independència del productor/a.
5. Eradicació de l’explotació infantil.
6. Beneficis socials per a les comunitats productores.
7. Respecte del medi ambient.
8. Equitat de gènere: es dóna valor i es recompensa el treball de la dona.
El moviment de Comerç Just pretén corregir les desigualtats existents en les relacions comercials internacionals i promoure alternatives de consum més respectuoses,basades en la participació de persones i comunitats, en l’empoderament, la transparència, les qüestions de gènere i la sostenibilitat ecològica.
¡¡¡Africa Rumbambam!!!
Més informació
comunicacion@fallou.org
FALLOU ONG