Notícies

Actualitat

Pàgina de resultats: 1 2 3 
  • Veure imatge de Comença el procés participatiu per elaborar el nou Pla director de cooperació 2024-2027 (nova finestra)
    14/12/2023 19:30:00

    Aquesta tarda ha començat el procés participatiu per definir el Pla director de cooperació de L’Hospitalet 2024-2027. La regidora de TIC i Relacions amb la Ciutadania, Rocío Ramírez, ha donat la benvinguda a la primera sessió del procés que ha comptat amb la participació de més de 30 persones. Xavier López, director general de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (UB) i especialista en l’àmbit de la cooperació internacional, ha dinamitzat la sessió.

    L’objectiu del procés participatiu és obtenir el Pla director de cooperació 2024-2027 de forma participada, que abordi les necessitats de les entitats de l’àmbit i marqui les prioritats estratègiques en l’àmbit de la cooperació de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Un pla dissenyat conjuntament amb altres institucions, el món acadèmic, entitats del sector de la ciutat i membres d’òrgans de participació de la ciutat.

    El procés consta de tres sessions presencials i s’hi debatrà sobre les temàtiques següents:

    • 1a sessió - 14 de desembre. Valors i principis que han de caracteritzar l’acció solidària i la cooperació de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de l’ecosistema d’entitats solidàries.
    • 2a sessió - 1 de febrer. Temàtiques a abordar i criteris que s’han de tenir en compte a l’hora de prioritzar les zones geogràfiques d’actuació.
    • 3a sessió - 15 de febrer. Necessitats de les entitats de l’àmbit de la cooperació, diversitat i defensa dels drets humans i mecanismes de seguiment i avaluació del Pla director.

    A més, el procés participatiu, compta amb una enquesta online al web de participació http://www.lhon-participa.cat, on pot participar tota la ciutadania per expressar les seves opinions sobre quins han de ser els objectius de la cooperació a L’Hospitalet. Els resultats de l’enquesta es tindran en compte per a la redacció final del Pla.


    85 projectes de cooperació a 15 països i regions del 2020 al 2023

    El Programa de Cooperació Internacional de L’Hospitalet, amb 37 anys d’història, té com a objectius, d’una banda, enfortir la tasca de les 29 entitats i ONG de L’Hospitalet que treballen en l’àmbit de la cooperació; i, d’una altra banda, impulsar accions de sensibilització vers la ciutadania amb exposicions, tallers a escoles, el Festival de Curtmetratges i activitats diverses, seguint les línies de l’actual Pla director de cooperació, justícia social i ODS. Compromís amb la salut. 2020-2023, emmarcat en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

    Durant el període 2020-2023, s’han dut a terme un total de 85 iniciatives, entre projectes de sensibilització a la ciutadania i projectes de cooperació a 15 països i regions (nou a l’Àfrica, tres a l’Amèrica Central, dos a l’Àsia i un a Europa). Totes elles al voltant de tres línies estratègiques d’acció: la cooperació al desenvolupament, l’educació pel desenvolupament i l’acció humanitària i d’emergència.

    La cooperació al desenvolupament, que era la majoritària el 2020, amb un 76,7% dels projectes, ha anat disminuint en proporció, fins al 50,4 % el 2022, perquè s’han prioritzat iniciatives de la línia d’educació al desenvolupament, que ha crescut del 10 % l’any 2020 al 30,9 % el 2022.

    Durant aquest període, el programa ha donat suport, entre d’altres, a tasques de desenvolupament a l’Àfrica; a projectes i iniciatives solidàries de sensibilització en el món educatiu des d’un vessant formatiu i artístic, i a iniciatives de sensibilització enfocades als drets humans, als ODS i al coneixement geopolític, amb l’objectiu de consolidar el programa de sensibilització i educació pel desenvolupament de “L’Hospitalet amb els drets humans”.

  • Veure imatge de El curtmetratge iranià It’s a gray, gray world guanya el 18è Festival de Curts de L’Hospitalet (nova finestra)
    25/11/2023 9:00:00

    Ahir al vespre, va tenir lloc la 18a edició de la gala d’entrega de premis del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet organitzada per l’Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) i amb l’impuls de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Un esdeveniment cultural consolidat a la ciutat que té com a objectiu promoure la creativitat i el talent dels joves cineastes de fins a 35 anys i oferir-los una plataforma per mostrar el seu treball.

    La gala, presentada per l’actriu i còmica Eva Cabezas, va lliurar 10 guardons en les tres categories del festival, i va tenir lloc als cinemes Filmax del Centre Comercial Granvia 2 amb l’assistència de més de 400 persones.

    La primera és la categoria Global, curtmetratges internacionals de Cooperació, vinculats a la defensa dels drets humans, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social, així com als objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

    Rocío Ramírez, regidora de TIC i Relacions amb la Ciutadania de L’Hospitalet, va ser l’encarregada de lliurar el primer premi al curt It’s a gray, gray world, del cineasta iranià Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib. Es tracta d’un curt d’animació sobre la repressió i la lluita per la llibertat i els drets LGTBI.

    La segona categoria és Metropolis, curtmetratges realitzats en 48 hores, en els quals ha d’aparèixer la ciutat de L’Hospitalet en la història argumental. Durant la gala es van projectar els quinze curts finalistes i, finalment, l’obra Desig, del cineasta Xavier Blanco, es va endur el primer premi, així com el premi al Millor Guió i a la Millor Interpretació. El curtmetratge endinsa l’espectador al bosc dels desitjos que tenen totes les persones al seu interior. Xavier Blanco ja va guanyar la mateixa categoria en l’edició anterior amb el curt Cry Time.

    Finalment, aquest any, el festival incloïa una categoria nova, Clips-240, videoclips exprés gravats en 10 dies. L’obra guanyadora, realitzada per Candela Giró, serà el videoclip oficial de la cançó La Puta (M)ama, del grup musical Ladilla Rusa. Tania Lozano i Víctor Clares, membres del grup, van ser els encarregats de lliurar el guardó.

    La categoria Global ha rebut més de 200 curtmetratges, un rècord de participació; a la categoria Metropolis s’hi ha presentat 50 equips, i a la nova categoria de videoclips, hi han participat 16 obres. Tots els curts finalistes i guanyadors es van projectar durant la gala.

    El festival reparteix més de 3.300 euros entre els guanyadors de les tres categories, a banda de cursos de formació i altres premis. A més, el primer i el segon premi de les categories Global i Metropolis s’inclouran en la plataforma Filmin durant un any.

    El jurat del festival està format per Chistine Reynaud, actriu i professora d’interpretació; Adriana Pérez, directora de documentals; Raúl Zamorano, expert en ficció televisiva i cinematogràfica; Santi Planet, director de cinema; Dani Rendón, professor i habitual en equips de direcció de cinema i televisió; Carlos Bría, professor i productor audiovisual, i David Fernández, expert en intervenció social mitjançant l’audiovisual.

    El festival compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya, Filmin, Filmax, Atresmedia, Catalunya Film Festivals, IPF - Innovación en Formación Professional, Plató – Escola de Cine i Interpretació, Avisual i Ites - Escola Tècnica de Cicles Formatius d'Imatge i So.


    Tots els premis del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet

    Categoria Global
    1r premi – It’s a gray, gray world, de Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib
    2n premi – Cementerio de coches, de Miguel Ángel Olivares
    3r premi – Magia Negra, d’Almudena Vázquez

    Categoria Clips-240
    Candela Giró

    Categoria Metropolis
    1r premi – Desig, de Xavier Blanco
    2n premi – Esta es nuestra película, de Mario Ramos
    Premi Millor Guió – Desig, de Xavier Blanco
    Premi Millor Fotografia – Albert Muns, per Paraules d’un Somriure
    Premi a la Millor Interpretació – Mònica Campillo, actriu del curt Desig
    Premi del Públic – Paraules d’un Somriure, d’Albert Muns

  • Veure imatge de Èxit de participació en la trobada d’ONGD Àfrica Colors (nova finestra)
    13/11/2023 11:00:00

    Aquest cap de setmana s’ha celebrat una nova edició d’Àfrica Colors, la trobada d’organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD), al Centre Comercial La Farga de L’Hospitalet, amb la participació de més de 10 entitats que cooperen amb algun país de l’Àfrica.

    Al llarg de la trobada, les entitats han mostrat a la ciutadania els seus projectes solidaris a través del seu estand i, paral·lelament, s’ha desenvolupat una programació cultural africana de dansa, percussió, contacontes i tallers diversos.

    Hi han participat les següents entitats: SILO, Conductors Solidaris, Abaraca, Mujeres de Burquina, Àfrica es Promociona, L’Hospitalet amb el Sàhara, ANACAT de Sabadell, El Prat Crea i col·lectius artesans.

    L’esdeveniment l’organitza l’associació hospitalenca Ven Lumon i s’engloba en el projecte de sensibilització i educació per al desenvolupament “L’Hospitalet, amb els drets humans”, dins el Programa de Cooperació Internacional de l’Ajuntament.

  • Veure imatge de L’exposició “El còmic cubà” arriba a L’Hospitalet (nova finestra)
    02/11/2023 13:45:00

    Des d’avui i fins al 16 de novembre, la Biblioteca Central Tecla Sala acull l’exposició “El còmic cubà”, organitzada per l’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) hospitalenca Alkaria en col·laboració amb el Programa de Cooperació Internacional de l’Ajuntament.

    L’acte d’inauguració serà aquesta tarda a les 18 h a la sala d’actes de la Biblioteca Central Tecla Sala.

    Aquesta exposició és una retrospectiva del còmic cubà postrevolució, on destaquen autors tan prolífics com Juan Padrón, i fins als actuals artistes gràfics Jorge Sánchez Armas (Jorge), María Caridad Sao Rodríguez (María), José Luis López Palacios (José Luis)...

    El còmic o la historieta cubana neix com una forma d’expressió política a l’ocupació americana de l’illa el període 1899-1902; des dels seus orígens ha tingut un caràcter reivindicatiu i de sàtira contra l’invasor. El triomf de la revolució cubana, el 1959, porta  aquest gènere artístic a la seva consolidació com un producte de masses i augmenten els autors i les editorials sobre la temàtica.

    L’exposició compta amb el suport i la col·laboració del cartellista i dibuixant de còmics Carlos Azagra, que ha facilitat el cartell promocional.

    Aquesta activitat s’engloba en les iniciatives enfocades als drets humans, als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i al coneixement geopolític, que duu a terme el programa de sensibilització i educació pel desenvolupament “L’Hospitalet amb els drets humans”, dins el Programa de Cooperació Internacional de l’Ajuntament.

Pàgina de resultats: 1 2 3 

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans