Notícies

Actualitat

Pàgina de resultats: 1 2 
  • Veure imatge de 18 infants sahrauís passen l’estiu a L’Hospitalet (nova finestra)
    18/07/2023 19:10:00

    Un any més, infants sahrauís passen els mesos de juliol i agost a L’Hospitalet amb famílies acollidores de la ciutat. Aquest estiu, són 18 infants d’entre 6 i 8 anys, 16 dels quals ja havien fet una estada anterior a la ciutat. Van arribar a L’Hospitalet el dimarts 11 procedents dels campaments de refugiats situats prop de Tindouf (Algèria).

    Com és habitual, l’alcaldessa, Núria Marín, ha rebut aquesta tarda els infants i les famílies acollidores al Palauet de Can Buxeres. A l’acte també hi han assistit la regidora de TIC i Relacions amb la Ciutadania, Rocío Ramírez; el president de l’Associació L’Hospitalet amb el Sàhara, Pedro Pérez; el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, i  representants de grups polítics municipals.

    L’estada dels infants a la ciutat, organitzada per l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara, amb el suport de l’Ajuntament, té com a objectiu allunyar-los durant dos mesos de les dures condicions de vida als campaments de refugiats del desert algerià, complementar l’alimentació que tenen durant la resta de l’any i oferir-los atenció mèdica. Forma part del programa Vacances en pau, que ha acollit més de 12.000 infants sahrauís a tot Catalunya els últims 20 anys.

    Durant els mesos d’estiu, conviuen amb altres infants, participen en activitats i sortides i acudeixen a visites mèdiques, entre elles, una consulta oftalmològica per iniciar tractaments en cas de lesions o malalties visuals. Es tracta d’un reconeixement mèdic complet per detectar possibles problemes de salut i pal·liar diverses malalties derivades de la desnutrició i de les condicions climatològiques del desert.

    Des de 1990, l’Ajuntament col·labora amb aquesta iniciativa fent tasques de difusió per sensibilitzar la ciutadania sobre la situació que viuen els infants sahrauís als camps de refugiats, i també amb les diverses activitats realitzades durant l’any per l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara.

  • Veure imatge de Més de 300 alumnes participen en el Concurs de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet (nova finestra)
    15/06/2023 11:40:00

    Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’entrega de premis del 7è Concurs de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet a l’Auditori Barradas, amb la presentació de l’humorista Raúl Alcaraz.

    El projecte és una iniciativa consolidada a la ciutat, que es realitza biennalment des del 2015, impulsada per l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundació Solidaritat UB, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i té com a objectiu promoure l’educació per a la ciutadania global entre l’alumnat.

    Al certamen s’hi han presentat 173 còmics de més de 300 alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de vuit centres educatius de L’Hospitalet amb unes temàtiques que giren entorn de les desigualtats, el bullying, el sexisme, el racisme, els conflictes bèl·lics i el reciclatge, entre d’altres.

    Durant l’acte, s’han premiat dotze tires còmiques realitzades per vint-i-tres alumnes amb vuit accèssits, tres mencions i un 1r premi.

    • 1r premi - Noa Pérez Lissón i Berta Calderón Úbeda, alumnes de 5è de primària de l’Escola Canigó, amb un còmic sobre la desigualtat de gènere en les carreres científiques.
    • 1a menció - Virginia Bolla i Júlia Falgàs, alumnes de l’Escola Ramon Muntaner, amb una tira còmica també reivindicant la igualtat de gènere.
    • 2a menció - Nora Rodríguez i Valentina Ramos, alumnes de 4t de l’Escola Paco Candel, per un còmic que és un cant a l’amistat.
    • 3a menció - Any Mairit Rojas i Laia Almeida, alumnes de 5è de l’Escola La Carpa, amb una vinyeta sobre la importància del reciclatge. 
    • Accèssits: Sofia Parrales i Irene Bartra de l’Escola Canigó, Itzel Llaveria i Lucía Sánchez de l’Escola Paco Candel, Martina Aznar i Valeria Mirada de l’Escola Azorín, Jericko Pinto i Barae Laftouhi de l’Escola Ramon Muntaner, Abeeha Imran i Aroa Claudia Falcón de l’Escola La Carpa, Almeli Farreras i Khadija Tekkal de l’Escola Menéndez Pidal i Carla Cuevas i Kang Yin de l’Escola Santa Marta.


    M. Ángeles Sariñena, regidora en funcions de Participació i Relacions Ciutadanes de L’Hospitalet, i Xavi López, director de la Fundació Solidaritat UB, han assistit a l’acte.

    El jurat del certamen està format per Xavi López; José Luis Martín, dibuixant de còmics; Antoni Guiral, crític, editor i guionista de còmic, i representants de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de L’Hospitalet.


    El còmic com a eina pedagògica

    En aquesta edició del Concurs de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet hi han participat alumnes de vuit centres educatius: l’Escola Canigó, l’Escola Paco Candel, l’Escola Azorín, l’Escola Ramon Muntaner, l’Escola La Carpa, l’Escola Menéndez Pidal, l’Escola Balaguer i l’Escola Santa Marta.

    Durant el curs, els alumnes han assistit a sis sessions sobre com elaborar un còmic, des de l’estructura, al llenguatge i el dibuix, i han descobert la potència d’aquest mitjà per expressar temes quotidians relacionats amb la desigualtat i els drets humans.

    El curs vinent, com es fa cada any, s’editarà la publicació Vinyetes a l’escola per la solidaritat, que inclourà les tires còmiques premiades d’aquesta edició. També comptarà, com és habitual, amb la col·laboració de figures destacades del món del còmic que publiquen vinyetes inèdites que segueixen els valors del certamen i incorporen elements de L’Hospitalet.

  • Veure imatge de Alumnes de L’Hospitalet projecten els seus curts sobre cooperació (nova finestra)
    12/06/2023 10:20:00

    Divendres va tenir lloc la cloenda del projecte de tallers audiovisuals de cinema cooperatiu Engloba’t, amb la projecció de deu curts realitzats per alumnes de L’Hospitalet als Cines Filmax Gran Via.

    El projecte, impulsat pel programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet amb el suport de l’entitat Joves per la Igualtat i la Solidaritat, fomenta la reflexió del jovent sobre la cooperació per aconseguir un món global més just amb el cinema com a eina de transformació social.

    Durant el curs, a través dels tallers audiovisuals, l’alumnat debat sobre la diversitat cultural, els drets humans, els perjudicis i estereotips, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social. I finalment, concep la idea i la temàtica del curt, fa el guió i grava amb material audiovisual professional. 

    A la 9a edició del programa hi han participat 250 alumnes de segon cicle d’ESO i de primer de batxillerat de cinc centres escolars de la ciutat: l’Institut Margarida Xirgu, l’Institut Bisbe Berenguer, el Col·legi Alpes, l’Institut Xaloc i l’Institut Torras i Bages.

    Aquesta activitat es duu a terme en el context d’intervenció formativa del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet, en la categoria GlobaL’H, Curts Internacionals de Cooperació, que se celebra anualment a la ciutat.

  • Veure imatge de XXVIII Festa de la diversitat de L’Hospitalet (nova finestra)
    07/06/2023 15:00:00

    El diumenge 11 de juny, L’Hospitalet celebra la 28a edició de la Festa de la diversitat de 10 a 23 hores al Parc de la Marquesa. Una activitat per promoure la diversitat cultural organitzada per la Comissió de Festes de Collblanc-la Torrassa en el marc de la Festa Major del barri, amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de la Diputació de Barcelona.

    A la festa s’hi poden trobar actuacions i espectacles, un espai de jocs, tallers i activitats, estands i exposicions, així com un espai de debats ubicat a Torre Barrina. Unes 90 activitats organitzades per més de 50 ONG, entitats i col·lectius de diferents àmbits, que són una mostra de les diverses cultures que conviuen a L’Hospitalet.

    Productes de comerç just, artesania de diversos països, exposicions, mostres gastronòmiques, tallers variats, concerts i circ, un programa extens d’activitats amb l’objectiu de fomentar la convivència i el respecte per la diversitat i on els ciutadans poden apropar-se i conèixer els projectes i entitats que treballen a la ciutat.

    Aquesta cita anual de la ciutat té per objectiu afavorir una nova mirada de la diversitat cultural i de la convivència al barri i a la ciutat, a través de la creació d’un espai de convivència intercultural per generar debat i reflexió, i alhora compartir projectes i diversió.

Pàgina de resultats: 1 2 

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans