L'exposició de fotografies de la fotògrafa, Núria López Torres, no només és una exposició sinó un projecte multimèdia, format per l'exposició i un documental de 15 minuts. Es recull un ampli treball d'anys de recopilació, no només d'imatges sinó d'històries i relats durs, que tenen dones de Mèxic com a protagonistes. Les fotografies ens expliquen, des de la metàfora artística, la situació de violència contra la dona que passa aquest país nord-americà, l'explotació sexual i la violència domèstica; vol denunciar la brutalitat dels feminicidis, on nenes i dones són assassinades, algunes sense constància del seu estat, desaparegudes durant anys. Un augment dramàtic en els darrers anys, negat per les autoritats
El 9 de març s'inaugura l'exposició fotogràfica "Hijas de ningún Dios" de la fotògrafa documentalista Núria López Torres que romandrà fins al 1 de març a l'Auditori Barradas i del 4 de març al 23 de marc la trobareu a Centre Cultural La Bòbila.
És una exposició que vol convidar a reflexionar sobre la violència contra les dones a la ciutat de Mèxic el 2021, dones i nenes desaparegudes, feminicidis, violacions, violència domèstica i tràfic de dones amb finalitats d'explotació sexual. Una violència que va en augment
cada any, i a la qual el govern de Mèxic intenta restar importància malgrat haver reconegut l'increment dels casos de feminicidis al país durant el 2021.
Agenda d'activitats de la Diputació de Barcelona
TV de L'H minut 01:13
El taller "Conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia COVID-19 en els països de Sud Global", té dues parts: una exposició que descriu com la pandèmia ha afectat a l'Amèrica Llatina i l'Àfrica en diferents aspectes socials, com la pobresa, la seguretat alimentària, l'accés a l'aigua, la prevalença d'altres malalties transmissibles, els drets humans, l'educació, el treball infantil, el matrimoni infantil, les dones i les poblacions vulnerables com són les poblacions migrades i les indígenes; i una xerrada, per reflexionar sobre com la pandèmia ha impactat tant en els drets humans i en les necessitats bàsiques dels països del Sud. Les reflexions es treballaran amb els professors i en un col·loqui posterior amb la investigadora Núria Pedrós de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Reportatge: 30 minutos TV3 minut 2:19 fins al minut 3:10
El dia 3 de febrer podeu assistir a la inauguració i visita guiada de l’exposició “Indestructibles. Una mirada a la generació del futur de l’Àfrica”, del fotògraf Alfons Rodríguez i el periodista Xavier Aldekoa, comptarà amb la presència dels dos autors.
Indestructibles és un projecte que ha documentat les històries d'11 nenes i nens en 10 països africans com a reflex dels reptes i èxits d'un continent divers i fascinant. Es tracta d'un projecte sobre la infància africana que lluita i que és protagonista activa de les seves vides i que gràcies a la seva capacitat de superació i fortalesa es revelen al seu destí. Indestructibles és una mirada a la generació del futur d'Àfrica. Els seus autors, el fotògraf i realitzador documental Alfons Rodríguez, ha realitzat històries ocorregudes en més de 100 països i 6 continents i el periodista Xavier Aldekoa, ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l'Àfrica.
Els visitants poden accedir al lloc web del projecte per veure més imatges i cada història ampliada mitjançant el codi QR que trobareu al final de les imatges.
L’exposició romandrà oberta de l’1 al 27 de febrer
Formulari d'inscripció per a assistir a la inauguració
Agenda d'activitats de la Diputació de Barcelona
Podeu seguir per Instagram l'exposició a Gàmbia
TV L'Hospitalet minut 17/57