Notícies

Actualitat

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 
  • Tallers EngLHoba't, tallers audiovisuals de cinema cooperatiu 2022Veure imatge de Tallers Engloba't, tallers audiovisuals de cinema cooperatiu 2022 (nova finestra)
    01/01/2022

    El Programa de Cooperació i Solidaritat ofereix de nou l'any 2022, els tallers audiovisuals de cinema cooperatiu "Engloba't".
    Taller que vol fomentar la reflexió dels i les joves sobre què vol dir cooperar per un món global més just. El taller es fa a través de mitjans audiovisuals, partint d'una visió no etnocèntrica del que és la diversitat cultural que permet valorar els drets humans, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social com a fites reals i vivencials. Volem donar eines per tal que les persones joves tinguin consciència dels seus prejudicis i estereotips i teixir una societat més justa i igualitària. Aquesta activitat està programada en el context d'intervenció formativa del Festival de Curtmetratges de L'Hospitalet / GlobaL'H, Curts internacionals de Cooperació. Cada taller és de 4 hores de durada que es faran 2 h cada dia durant 2 dies per l'alumnat de batxillerat i cicles formatius d'IES i cicle superior de secundària de L'Hospitalet, també es pot programar com activitat extraescolar oferta per l'AMPA de l'escola o bé en Casal de Joves. Qui participi en els tallers tindrà l'oportunitat de presentar els seus vídeos al Festival que se celebrarà a la nostra ciutat durant el mes de novembre 2022. Aquesta edició l'oferim presencial

    Per trobar més informació: INTRO i per fer la reserva  AQUÍ

  • Taller Índia 2022: Tenim les mateixes oportunitats homes i dones?Veure imatge de Taller Índia 2022: Tenim les mateixes oportunitats homes i dones?  (nova finestra)
    01/01/2022

    Mitjancant un joc de rols es reflexionarà sobre la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i sobre els motius de discriminació. Després del visionament d'un breu documental sobre una noia de l'Índia, la classe es dividirà en grups, cadascun dels quals representa una família de l'Índia que ha de prendre una decisió: podrà la noia de la família seguir els seus estudis? Tot seguit, cada grup compartirà la seva decisió amb la resta de la classe i reflexionarem al voltant de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes a l'Índia rural i al nostre país. En cas que ho fem amb aula virtual, s'obrirà el debat via ZOOM després de veure el documental.

    Per trobar més informació i reservar el taller: INTRO

  • TALLER  APROPA'T A L'AFRICA SUBSAHARIANA 2022Veure imatge de TALLER  APROPA'T A L'AFRICA SUBSAHARIANA 2022 (nova finestra)
    01/01/2022
    El taller Apropa't a l'Àfrica subsahariana, que ja s'havia fet en edicions anteriors, es continua a proposar a les escoles de forma presencial, si no es produeix cap imprevist.
    L'enfocament està vinculat a les assignatures de música i dansa com a eina de suport al currículum escolar a través del coneixement i de l'aproximació a l'Àfrica Subsahariana. Amb aquest taller volem treballar la situació sociopolítica i econòmica dels països en vies de desenvolupament i també valorar l'impacte que pot tenir la Cooperació al Desenvolupament en aquestes zones.
    Aquest taller està adreçat als centres educatius de secundària i batxillerat de L'Hospitalet. Volem educar els nostres joves en valors socials i cívics i que prenguin consciència d'una altra realitat, la de l'Àfrica, apropant-los a la seva història i a la seva cultura i fent valdre les seves diferències i la seva riquesa. El taller té dues activitats:
    L'activitat 1- Aproximació a la música Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat consisteix a donar a conèixer instruments típics de l'Àfrica de forma interactiva realitzada per tècnics en cooperació al desenvolupament i músics africans que donaran a conèixer a través de la música en directe la història social dels instruments en el món africà. És un intercanvi de vivències per acostar als alumnes a la realitat i a les estructures de la societat comunitària africana. La idea és fer una xerrada introductòria del tipus d'instruments originaris de l'Àfrica, acompanyada d'instruments de percussió i de vent, disposaran de tambors i instruments africans. L'activitat 2- Aproximació a la dansa Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat, consisteix en una actuació de danses africanes feta per una ballarina o per un ballarí africà, que ens mostrarà els significats i el propòsit dels balls per introduir a l'alumnat als costums socials de la vida africana. Els alumnes aprendran alguns balls i gaudiran de manera activa de la dansa africana. Aquesta activitat vol ser  un punt de partida per explicar la història i les creences màgiques i també la realitat sociopolítica actual de l'Àfrica. Heu de tenir en compte que la música i la dansa són expressions difícilment deslligables en el món africà i les treballem conjuntament dins d'aquest taller.
     
    Per trobar tota la informació: INTRO;  Per fer la reserva formal  de taller  AQUÍ
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans