Notícies

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)
Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)Veure imatge de Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) (nova finestra)

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) és l'organisme de la Generalitat de Catalunya responsable de gestionar les polítiques de cooperació al desenvolupament i acció humanitària. Està adscrita a la Secretaria d'Afers Exteriors del Departament de la Presidència. És el principal instrument del Govern i la ciutadania de Catalunya per sumar-se a la comunitat internacional en el compromís per construir un món més just i solidari, i treballar per garantir l'accés als drets fonamentals i al lliure desenvolupament de les persones i els pobles d'arreu del món.

Més informació a: http://www20.gencat.cat/portal/site/cooperaciocatalana 

Com treballa:
El Pla director 2011-2014 és l'instrument que fa servir l'ACCD per planificar la seva política pública de qualitat i establir les seves finalitats a mig i llarg termini. Això ho fa establint prioritats i línies estratègiques que necessiten més d'un cicle de planejament de quatre anys per portar-se a terme i que, tant al sud com al nord, es fixen en tres sectors d'intervenció: cooperació al desenvolupament, acció humanitària i educació per al desenvolupament (EpD).

 • Cooperació al Desenvolupament
  Salut i aigua; educació; capacitats productives, ocupació i dreta laborals; drets humans, governança i enfortiment del teixit social; apoderament de les dones, sostenibilitat mediambiental i construcció de pau. 
 • Acció Humanitària
  Accions de prevenció i resposta a situacions d'emergència provocades per catàstrofes naturals i causes humanes i a crisis humanitàries del llarga durada.
 • Educació per al desenvolupament
  Comerç just; consum responsable i educació per al desenvolupament.

Accès a...

 • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
 • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
 • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans